‘iPad Pro in november verkrijgbaar’

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Volgens het matig betrouwbare DigiTimes gaat het eind dit jaar echt gebeuren. De lang­ver­wachte iPad Pro is volgens de site vanaf november verkrijgbaar, dat zou betekenen dat Apple de grote iPad tijdens zijn jaarlijkse Keynote in oktober gaat introduceren.

Volgens DigiTimes heeft Apple zijn vaste leverancier Foxconn gevraagd om de massaproductie van de 12,9-inch tablet eind september te starten. De productie zou met een bescheiden aantal beginnen.

De 12,9-inch tablet zou vooral gericht zijn op de zakelijke markt en creatieve professionals. Het apparaat krijgt naar verluidt een drukgevoelig touchscreen, stereo speakers en optioneel een stylus. In iOS 9 zijn al aanwijzingen naar een iPad met een resolutie van 2732 bij 2048 pixels gevonden.

ipadprotoetsenbord
Het ‘iPad Pro’-toetsenbord met vier rijen knoppen, gevonden in iOS 9.

De tablet-markt zit de afgelopen tijd een beetje in het slop, ook de verkoop van de iPad laat een negatieve trend zien. Tim Cook blijft optimistisch en doet de daling af als een ‘speed bump’ die bij elk product voorkomt. Een teken dat Apple wil blijven investeren in de iPad.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Een creatieve professional heeft meer pit nodig dan iOS 9 te bieden heeft ben ik bang.

  Al hij/zij al op een tablet wil werken.

  Ik ga even uit van illustrators en animators.

 • Profielfoto
  donut

  Komt er een USB3 aansluiting op?

 • Profielfoto
  @IboOrgut

  Ligt wel in lijn met het dichter bij elkaar brengen van de MacBook en iPad. Nieuwe MacBook draait al voor een groot gedeelte op iPad-like hardware.

  Zie het wel voor me, map met twee vakken, MBr en iPad Pro erin, voor alle situaties gereed. Eén lader voor beiden, klaar ben je.

 • Profielfoto
  gipsman

  Een betere/grotere iPad bedreigt eigenlijk de macBook(air en pro). Als die nieuwe iPad te goed wordt dan schuiven macbookgebruikers misschien op naar een iMac voor het zware, serieuze werk. Voor onderweg dient dan de iPad Pro. Alleen lijkt het onmogelijk dat de iPad Pro een alleskunner wordt met bv. een mappenstructuur, drag’n’drop, veel meer opslag…

 • Profielfoto
  THX-1138

  Hopen dat het een soort Surface-achtig ding wordt

 • Profielfoto
  knekkie

  El Cap op de iPad Pro

  Daar zit al splitscreen functionaliteit in.
  Met een hybride laag er overheen kan je alle iOS apps direct in Mac OSX draaien.
  Denk aan wat Paralells desktop en VMware mogelijk maken met Windows applicaties.

  Als ze het mooi willen doen maakt apple iOS en Mac OSX apps 1. Wellicht is daar de Swift omgeving voor om met gedeelde code twee platforms aan te kunnen spreken (geen verstand van maar het lijkt mij logisch) Als het op die manier samensmelten kan lijkt het mijn een ware iPad Pro. Een hybride apparaat dat het beste van twee werelden samenvoegt op een manier zoals alleen Apple het kan.

  iOS huisvest genoeg geweldige apps die smeken om de mogelijkheden en vrijheid die Mac OS kent. Wat dat betreft heeft Apple gewoon op de plank liggen waar MS met de Surface Pro en windows 10 heel hard naar toe aan het bouwen is. Maar het lijkt er op dat Apple (doet alsof het) er niks in ziet of er niks mee doet.

  Tijd voor next level shit. Ik weet dat het vloeken in de kerk is mar de SurfacePro 3 kan apple best als referentie model gebruiken voor het concept tablet 3.0

 • Profielfoto
  knekkie

  De jongens op Macbreak weekly zien er ook wel wat in.

  http://youtu.be/w51cvpRZLNM?t=1h39m42s

 • Profielfoto
  polansky

  Niet interessant, zo lang er geen Mac OS X op gedraaid kan worden.

  Als de iPad hier thuis ergens volgend jaar vervangen moet gaan worden is op dit moment een Surface Pro kandidaat nummer 1 boven een iPad.

  iOS is te gesloten en te beperkt als je er wat meer mee wil doen dan surfen en e-mailen.

 • Profielfoto
  tomc

  Mac OS X is een goed besturingssysteem voor de mac. iOS is een goed besturingssysteem voor de iPhone. Jammer genoeg is er voor het product tussen de twee, de iPad, geen besturingssysteem tussen de twee. Maar wie weet heeft Apple wel wat in petto voor ons.

 • Profielfoto
  Raddie

  @polansky: gewoon uit interesse: wat kun je niet op de iPad doen dat je wel zou willen kunnen? En kan dat op een Surface Pro dan wel? Ik kan mij voor ons thuisgebruik niet zo veel nuttige extra applicaties voorstellen, maar sta altijd open voor leuke nieuwe ideeën.

 • Profielfoto
  steveb

  deze keer in november?
  hoeveel keer is dit gerucht nu al herbegonnen?

 • Profielfoto
  smacdab

  http://forscore.co/ipad-prose/

  De ontwikkelaars zien meer.

  Is maar een voorbeeld.

 • Profielfoto
  smacdab

  Hoeveel weegt zo’n surface? 500gr is wat mij betreft de limiet.

 • Profielfoto
  1984

  Tim Cook blijft optimistisch

 • Profielfoto
  knekkie

  @polansky: gewoon uit interesse: wat kun je niet op de iPad doen dat je wel zou willen kunnen? En kan dat op een Surface Pro dan wel? Ik kan mij voor ons thuisgebruik niet zo veel nuttige extra applicaties voorstellen, maar sta altijd open voor leuke nieuwe ideeën.

  iOS app zijn leuk maar ze worden door iOS in functionaliteit beperkt. Daarom wil je soms wat je op je tablet doet af maken op een apparaat dat die beperkingen niet kent. Apple heeft dit gepoogd op te lossen met handoff maar dit is niet genoeg.

  De iPad is als apparaat krachtig genoeg om een op touch aangepast Mac OSX te draaien met dito Mac OSX apps. Ze hoeven niet heel veel uit iOS te lenen om dit mogelijk te maken.

  Waarom zou je dit willen? de iPad doet toch alles wat ik wil?
  Er zijn mensen die iets op de iPad beginnen en het daar graag op af willen maken.

  Ik spreek puur vanuit mijn eigen referentie kader als animator en illustrator. Voor wie niet tekent of animeert en de behoefte heeft dit op een tablet te kunnen doen slaat het onderstaande nergens op. Maar het helpt je een beeld scheppen waarom ik denk dat de iPad functionaliteit mist ten opzichte van de Surface Pro. Ik zeg je daar ook gelijk bij dat het zo’n niche is dat bijna niemand het zal missen.

  Maar gek genoeg zie ik de creatieve community om mij heen die voorheen apple koos allemaal met een surface pro 3 rond hobbelen en hun MacBook pro’s en iPad’s liggen te verstoffen. allemaal om de volgende redenen.

  Vormgevers, Visualisers, Illustrators en animators die hun iPad wel een gebruikte als digitaal schilders ezel voor schetsen en het maken van tekeningen hebben waarschijnlijk al gemerkt dat het een super handig apparaatje is voor een snelle schat en wat concept werk. Met de juiste app kan je je concept zelf uit werken tot iets bruikbaars.

  De iPad lijkt dus prima geschikt maar toch loop je tegen enkele beperkingen aan. Je wil de oorsprong van je lijn kunnen (potloodpunt) kunnen zien als je tekent. je vinger blokkert dit. Er zijn stilussen te krijg die dit probleem oplossen hoor ik je zeggen. Maar ook deze stylie kennen zo hun beperkingen. Namelijk ze werken allen in iOS app die op die speciale pen is geoptimaliseerd. Er is geen standaard en Apple heeft er niks voor in iOS ingebouwd.
  Daarnaast Was het altijd heel moeilijk geweest om je bestanden tussen de iOS apps of Mac Apps te delen. Dit is met de komst van iOS8 en 9 gelukkig steeds minder een issue.

  De Surface Pro kent deze problemen niet. De surface Pen werkt systeem wijd. Software van derden hoeft dus niet speciaal aangepast te worden. De surface is te gebruiken voor elk gebruikt type.

  Wil je als gebruiker zelf kiezen wanneer je iets in desktop modus doet en wanneer je het in tablet modus doet zonder van apparaat te hoeven wisselen dan kan dit gewoon.

  Apple laat je naast je iPad rustig een Macbook kopen. Puur om de beste ervaring te geven op het type apparaat dat je voor handen hebt.

  Microsoft was van mening dat dit in 1 apparaat kon. Ik geef gelijk toe dat de eerste generatie niet al te best was. De 2e generatie was al stukken beter omdat in in meerdere hoeken verstelbaar was. De 3e generatie heeft de sweetspot aardig te pakken.

  Met de 4e generatie om de hoek ben ik erg benieuwd of de iPad Pro iets weg heeft van de surface Pro of dat apple gewoon met een 12″ iPad komt met force touch en zegt fok een stylus en je doet je ding naar met iOS9.

  Ik zweer bij de surface pro voor ALLE diengen waar ik vroeger mijn iPad en Macbook Pro meer mee zeulde. Ik kan alles af met de Surface Pro3. En als het renderen mij te lang duurt of ik wil Mac OS om wat voor reden dan ook heb ik voor het zware werk altijd nog mn MacPro staan. One Drive synchroniseert alles dus ik kan gelijk verder op mn apparaat naar keuze.

  Dat heeft geresulteerd in dat mijn workflow als animator drastisch is veranderd. Ik doe de volledige pre productie fase op de surface Pro 3. verhaal stijl ontwikkeling storyboard en animatic. de productie fase soms ook nog. Ik kan prima animeren op de surface pro 3 maar hier is het voor mij afhankelijk of ik op locatie moet werken of van mijn eigen studio gebruik kan maken. dan pak ik liever de mac pro voor productie en post productie.

  De surface Pro geeft je vrijheid in waar je wil werken zonder dat je door de locatie beperkt bent in je mogelijkheden. als ik het zelfde op het aanbod van Apple had willen doen had ik een Wacom Cintiq 13 teken scherm tablet, de macbook Pro en een iPad mee moeten zeulen. Nu heb ik 1 apparaat dat exact het zelfde te bieden heeft.

 • Profielfoto
  knekkie

  Dit betekent trouwens niet dat ik van mijn Apple geloof af ben.

  het blijft mooi spul waar ik nog altijd hebberig van wordt als ik het zie en waar ik nog altijd met veel plezier mee werk. Soms is er ook een ander merk dat voor mijn werk net even beter aansluit op de behoefte die ik heb.

  Gelukkig kan het allemaal naast en met elkaar en zijn compatibiliteit issues verdwenen met platform onafhankelijk georiënteerde software en diensen zoals Adobe CC en Onedrive.

  Ik hoop dat Apple met de iPad Pro een antwoord op de Surface Pro neer zet. Het is niet nodig maar het zou wel mooi zijn. en het zou voor mij verklaren waarom de juist die iPad het label PRO mag dragen.

 • Profielfoto
  Multimediaknaller