‘iPad mini volgend jaar verleden tijd’

25 reacties

Heb je een iPad mini? Goed bewaren, want het zou zomaar een collectors item kunnen worden. Volgens het Taiwanese Economic Daily News krijgt de kleine tablet dit jaar nog een keer een hardware-upgrade en wordt deze volgend jaar uitgefaseerd.

De matig betrouwbare website claimt dat Apple zich meer op de iPad Air en aankomende 12,9-inch iPad Pro wil gaan richten. Door het succes van de grote iPhone-modellen zou er geen plaats meer zijn voor een kleine tablet. 

Veranderingen in de iPad-lineup

De iPad mini kreeg afgelopen jaar slechts een kleine upgrade, de hardware bleef onveranderd en de kleinste telg uit de iPad-familie werd alleen voorzien van Touch ID. Volgens EDN is Apple dit jaar iets vergelijkbaars van plan: de iPad mini krijgt voor de laatste keer nieuwe hardware, de iPad Air 2 blijft ongewijzigd en de iPad Pro wordt geïntroduceerd.

Vorige maand haalde Apple al de bezem door de iPad-familie, de eerste generatie iPad Mini werd uitgefaseerd en is niet langer te koop. Als de voorspellingen van Economic Daily News waar zijn, dan is het voor liefhebbers van een kleine tablet de moeite om eind dit jaar nog een keer te investeren in de nieuwste versie van de iPad mini.
ipad mini 3 - 16x9

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Sjeffers

  Niet doen! Ik houd van mijn iPad mini.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Jammer… het is zo’n leuk dingetje, al had ik het persoonlijk wel zien aankomen na de introductie van de iPad Mini 3. Het is de enige die je fatsoenlijk met een hand kan vasthouden, werkt echt leuk:-)

 • Profielfoto
  plonserd

  Zou héél jammer zijn. De iPad mini is echt het perfecte formaat voor een tablet.

 • Profielfoto
  mslik

  Ben ik het helemaal mee eens. Ik vind de mini een fantastisch maatje. Lijkt me ook niet dit want wat is het alternatief? 6+ kopen voor alleen internetten? Lijkt me niet.

 • Profielfoto
  Dashter

  Vreemd, als ik zo naar mijn omgeving kijk is de iPad Mini veel en veel populairder dan de ‘gewone’ iPad.

 • Profielfoto
  Spam

  Wat een ontzettende flauwekul. De iPad mini doet het prima qua verkopen. Wat waarschijnlijk wel klopt is dat ze nog weinig updates uitbrengen omdat de innovatie rek er wel een beetje uit is. Ik ben dit gezwets van analystenbureau’s behoorlijk moe. Ze leggen verbanden die er helemaal niet zijn. Het uitfaseren van de iPad mini 1 was gewoon long overdue omdat er een brakke chip in zat uit 2011.

 • Profielfoto
  ART-hur

  En op afgelopen Apple events maar lopen stoefen over 100% klanttevredenheid met de iPad Mini, en nu uitfaseren? Klopt volgens niet …

 • Profielfoto
  Lucas V

  Ik heb een iPad mini 1 dat is leuk! En ik houd ook van mijn iPad!

 • Profielfoto
  essiw

  Lijkt me onzin, ze zijn al tijden bezig om de line-up “mini, air, pro” te krijgen…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hetzelfde als die iPods die gisteren zouden verschijnen toch?:confused:

 • Profielfoto
  THX-1138

  Apple weet gewoon niet meer wat het wil.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Apple weet gewoon niet meer wat het wil.

  Het is louter een gerucht he.

 • Profielfoto
  Lodewijk_Ramon

  Ik hoop niet dat iPad mini verdwijnt. Ik gebruik de mini vooral als e-reader (en daarnaast kan ie gelukkig veel meer), maar dit is het ideale formaat voor in bed, op reis, inde trein, in het vliegtuig. De iPad Air ligt voor andere doeleinden altijd klaar maar gaat nooit mee op reis.
  Laat het aub een gerucht blijven

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ik heb mijzelf na een grote iPad nu een iPad mini II 32 gb gegeven en eerlijk die is precies goed om langere tijd als E-reader te gebruiken, licht in gewicht als een boek. Zou dom zijn die eruit te halen. Concurrentie is er genoeg.

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  Nou, ik zou het jammer vinden. M`n iPad Mini is toch het favoriete device om iOS te kunnen gebruiken. Een iPhone hoef ik niet meer omdat ze veel te duur zijn (althans voor mij) Onderweg wil ik alleen een beetje internetten, whatsapp, navigeren en fotograferen, dat kan ook met een ander veel voordeliger toestel, maar thuis wil ik echt geen andere tablet, voor 299 vond ik het echt een superprijs en toch alle Apple store apps. (Mini2) Ik geloof niks van deze geruchten:-(

 • Profielfoto
  Vilscon

  Kan ik, nu ik een iPhone 6+ bezit, nog zeggen dat ik vaak mijn iPad mini gebruik..? Nee, helaas niet. Maar shit, wat vind ik die nog altijd fijner dan een normale iPad! Gezien hetgeen ik er destijds mee deed vind ik ‘m veel prettiger in gebruik dan zo’n 9,7″ iPad.

  Gebruikte ‘m deels voor lekker browsen of gamen, maar krijg pijn aan mijn ogen nu ik gewend ben aan de HD resolutie van m’n iPhone. Games zijn traag en pixelig, dus zolang ik nog geen iPad mini 2 heb.. In veel taken is mijn iPhone prettiger, maar wil je uitgebreid het web rond, dan geef ik toch de voorkeur aan m’n Macbook of iPad, dus nut is er absoluut nog altijd!

  Maar desondanks: Live and let live the iPad mini! Fantastisch apparaat.

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik zou het een goede keus vinden. Bijna alles aan de mini is inferieur aan de iPad Air 2 (scherm, processor, batterij, camera, dikte), en hij is te klein om met 10 vingers te kunnen typen in landscape mode.

  De reden dat iPad mini bestaat is om een antwoord te hebben op de nutteloze 7″ android tablet markt van 200e. Statistieken laten zien dat die apparaten in een lade liggen te stoffen bij mensen thuis.

  Daarnaast is de mini voor Apple een product met een hele magere winstmarge.

 • Profielfoto
  Lucazz

  Mijn iPad mini 1 draait nog heel vlotjes op iOS 7 en ik blijf de verleiding weestaan om hem up te graden naar iOS. met mijn iPhone 4 heb ik geleerd dat je niet blindelings moet blijven mee upgraden tot je toestel tergend traag wordt.

 • Profielfoto
  Thijs.w

  De iPad mini is een fijne tablet. Zowel in staande als in liggende mode kan je gewoon met je twee duimen typen. Dat vind ik persoonlijk juist erg fijn. Het is geen laptop, dus met 10 vingers typen is overbodig lijkt me. Tevens merk ik niks aan van de ‘slechte’ hardware van de iPad mini. Het werkt perfect, zelfs met iOS 9 (public bèta 1)!

  Voor de mensen met een iPhone 6 plus is de mini wel overbodig, maar voor de 4″ iPhone-bezitters niet hoor. Er is toch een groot verschil. Ook voor de mensen die geen iPhone hebben en willen (denk aan iets oudere mensen etc.) is dit een mooie keuze.

  Het lijkt me best zonde als de iPad mini uit de handel verdwijnt. Ik zie regelmatig mensen in de MediaMarkt die er geïnteresseerd in zijn, indien ik daar ben. Er zijn zelfs mensen die een nieuwe iPad mini 1e generatie aanschaffen. Het lijkt me ook niet dat het gaat gebeuren. Waarom zou Apple dan alle generaties van de iPad mini nogsteeds ondersteunen bij iOS 9? Hopelijk is en blijft het een gerucht.

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Mijn iPad mini 1 draait nog heel vlotjes op iOS 7 en ik blijf de verleiding weestaan om hem up te graden naar iOS. met mijn iPhone 4 heb ik geleerd dat je niet blindelings moet blijven mee upgraden tot je toestel tergend traag wordt.

  Ik heb ook de 1e generatie iPad mini en ik heb ‘m sinds de eerste iOS 6 versie die erop draaide altijd geüpgraded. Vanaf iOS 6 tot 9. Hij werkt nog steeds perfect!

 • Profielfoto
  IsSidha

  tussenstand.. 18 voor.. 1 tegen.. 1 tja

  jammer @iPredict… zwaar in de minderheid, doet je naam geen eer aan:razz:

 • Profielfoto
  steveb

  wat een comotie.
  dit is slechts een voorspelling
  meestal zijn deze toch fout

  er is al jaren sprake van een ipad pro, apple tv, cinema display,…

  wanhoop niet
  enkel apple weet wat het zal doen. en geen enkele andere voorspeller is het zeker.

  ik geloof er allessinds niet in
  ik was er vorige september maand ook vlugger bij om te zeggen. iphone mini 4nch? nee dat zal een nieuwe ipod worden.
  vandaag blijkt de ipod waar te zijn. Ben ik daarom een voorpeller?

 • Profielfoto
  gipsman

  Zoals Lodewijk_Ramon al zei: ideale eReader! Moet blijven.

 • Profielfoto
  polansky

  De iPad mini uitfaseren zou een domme actie zijn van Apple, maar goed ik zie Apple de laatste tijd wel meer dingen dingen doen waarbij ik mijn bedenkingen heb of het strategisch wel een slimme zet is.

 • Profielfoto
  martijnb

  Ik ben echt tevreden met mijn ipad mini 2, inderdaad een ideale ereader!