Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 15 juli 2015

‘iPad mini volgend jaar verleden tijd’

Heb je een iPad mini? Goed bewaren, want het zou zomaar een collectors item kunnen worden. Volgens het Taiwanese Economic Daily News krijgt de kleine tablet dit jaar nog een keer een hardware-upgrade en wordt deze volgend jaar uitgefaseerd.

De matig betrouwbare website claimt dat Apple zich meer op de iPad Air en aankomende 12,9-inch iPad Pro wil gaan richten. Door het succes van de grote iPhone-modellen zou er geen plaats meer zijn voor een kleine tablet. 

Veranderingen in de iPad-lineup

De iPad mini kreeg afgelopen jaar slechts een kleine upgrade, de hardware bleef onveranderd en de kleinste telg uit de iPad-familie werd alleen voorzien van Touch ID. Volgens EDN is Apple dit jaar iets vergelijkbaars van plan: de iPad mini krijgt voor de laatste keer nieuwe hardware, de iPad Air 2 blijft ongewijzigd en de iPad Pro wordt geïntroduceerd.

Vorige maand haalde Apple al de bezem door de iPad-familie, de eerste generatie iPad Mini werd uitgefaseerd en is niet langer te koop. Als de voorspellingen van Economic Daily News waar zijn, dan is het voor liefhebbers van een kleine tablet de moeite om eind dit jaar nog een keer te investeren in de nieuwste versie van de iPad mini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPad mini volgend jaar verleden tijd’
Sluiten