‘iPad mini 4 krijgt iPad Air 2-ingewanden’

7 reacties

Met september in zicht is er geen gebrek aan geruchten over de iPhone 6s, maar ook de iPad-geruchten beginnen langzaam op gang te komen. Het doorgaans goed geïnformeerde blog Macotakara heeft nieuws over de toekomstige iPad mini 4.

Volgens het Japanse blog krijgt de iPad mini 4 dezelfde hardware als de iPad Air 2, inclusief de 8 megapixel camera en het anti-reflectiescherm. De dikheid van de kleine tablet zal ook afnemen, van 7,5 naar 6,1mm.

Vorig jaar kreeg de iPad mini slechts een kleine vernieuwing, de A7-chip bleef behouden en er werd alleen een vingerafdruk­scanner toegevoegd. De nieuwe iPad mini zal wel de sprong naar de snellere A8-chip maken. Volgens Macotakara wordt naast de iPad mini een grotere iPad Pro aangekondigd, maar is het nog onzeker of er ook een iPad Air 3 met A9-chip komt. Apple zou er ook kunnen kiezen om deze te bewaren voor de iPad Pro.

Het is niet zo lastig om deze voorspelling zonder al te veel voorkennis te doen, maar Macotakara bewees in het verleden goede relaties met producten van Apple te hebben. Nieuwe iPads worden doorgaans in oktober aangekondigd.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Gans

  Dikheid?

 • Profielfoto
  penseel

  Is de dikte van iets.

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Waarschijnlijk bedoelt Raymon ‘dikte’.

 • Profielfoto
  Dashter

  Ik vind het jammer dat Apple zich laat verleiden tot de groter=beter strategie.
  Ik zou het liefst een iPad hebben met een formaat als dat van de Mini, met state of the art kracht van de iPad Air.

  Jammer dat ze de Mini telkens weer achterop laten hinken. Als de geruchten kloppen krijgt de nieuwe versie niet eens de snelle A8x chip. Zo draait de nieuwste iPad Mini dan toch nog op verouderde hardware…

 • Profielfoto
  App69

  @ Dashter, u zei?

 • Profielfoto
  Dashter

  @ Dashter, u zei?

  Met iPad Air bedoel ik uiteraard de iPad Air-lijn. Dus dat het nieuwste model uit de Mini-lijn verouderde hardware krijgt tegenover zijn broer uit de Air-lijn.

 • Profielfoto
  wensink

  Niet als de Air niet wordt geüpdatet zoals in eerdere artikelen werd gesuggereerd..