Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 27 juli 2015

‘iPad mini 4 krijgt iPad Air 2-ingewanden’

Met september in zicht is er geen gebrek aan geruchten over de iPhone 6s, maar ook de iPad-geruchten beginnen langzaam op gang te komen. Het doorgaans goed geïnformeerde blog Macotakara heeft nieuws over de toekomstige iPad mini 4.

Volgens het Japanse blog krijgt de iPad mini 4 dezelfde hardware als de iPad Air 2, inclusief de 8 megapixel camera en het anti-reflectiescherm. De dikheid van de kleine tablet zal ook afnemen, van 7,5 naar 6,1mm.

Vorig jaar kreeg de iPad mini slechts een kleine vernieuwing, de A7-chip bleef behouden en er werd alleen een vingerafdruk­scanner toegevoegd. De nieuwe iPad mini zal wel de sprong naar de snellere A8-chip maken. Volgens Macotakara wordt naast de iPad mini een grotere iPad Pro aangekondigd, maar is het nog onzeker of er ook een iPad Air 3 met A9-chip komt. Apple zou er ook kunnen kiezen om deze te bewaren voor de iPad Pro.

Het is niet zo lastig om deze voorspelling zonder al te veel voorkennis te doen, maar Macotakara bewees in het verleden goede relaties met producten van Apple te hebben. Nieuwe iPads worden doorgaans in oktober aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPad mini 4 krijgt iPad Air 2-ingewanden’
Sluiten