iOS 9 rekent af met valse pop-up meldingen

5 reacties

In iOS 9 doet Apple er van alles aan om je prettiger te laten surfen. Onder andere door content blockers mogelijk te maken en de Reader-weergave uit te rusten met een nachtmodus. Nu strijdt Apple tegen spammers, phishers en scammers.

Safari gaat in iOS 9 automatisch detecteren wanneer websites je lastig vallen met een grote hoeveelheid pop-up meldingen. Je krijgt de mogelijkheid om deze berichten, die vaak malafide zijn, direct te blokkeren.

Het gaat om zogenaamde javascript alerts. Ze worden worden vaak legitiem gebruikt, maar er zijn ook partijen met minder goede bedoelingen. Een bekende tactiek is om de alerts te vermommen als crashmelding en deze eindeloos te herhalen. iOS 9 detecteert dit en laat je aan de rem trekken.
meldingeblokkeren-001
Uit onze test blijkt dat meldingen na drie pop-ups binnen korte tijd geblokkeerd kunnen worden. Zelf testen? Zorg dat je de laatste iOS-beta hebt en bezoek de site in bovenstaande screenshots. iOS 9 komt in september uit.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  jappe

  Naar wat voor malafide websites moet je dan gaan? Deze meldingen krijg ik echt nooit.

  @Lucas V: Ik bedoel dat ik nooit pop-ups krijg.

 • Profielfoto
  Lucas V

  Kappen dat is in ios 9

 • Profielfoto
  Lucas V

  Jappe sorry de iPad verbeterd het

 • Profielfoto
  Hydræ

  @Jappe de 18+ websites;-)

 • Profielfoto
  Arthur345

  Het gaat om zogenaamde javascript alerts.

  Wel grappig hoe de schrijver doet alsof dit iets totaal nieuws is (Althans zo komt het over :P)