Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 juli 2015

iOS 9 rekent af met valse pop-up meldingen

In iOS 9 doet Apple er van alles aan om je prettiger te laten surfen. Onder andere door content blockers mogelijk te maken en de Reader-weergave uit te rusten met een nachtmodus. Nu strijdt Apple tegen spammers, phishers en scammers.

Safari gaat in iOS 9 automatisch detecteren wanneer websites je lastig vallen met een grote hoeveelheid pop-up meldingen. Je krijgt de mogelijkheid om deze berichten, die vaak malafide zijn, direct te blokkeren.

Het gaat om zogenaamde javascript alerts. Ze worden worden vaak legitiem gebruikt, maar er zijn ook partijen met minder goede bedoelingen. Een bekende tactiek is om de alerts te vermommen als crashmelding en deze eindeloos te herhalen. iOS 9 detecteert dit en laat je aan de rem trekken.

Uit onze test blijkt dat meldingen na drie pop-ups binnen korte tijd geblokkeerd kunnen worden. Zelf testen? Zorg dat je de laatste iOS-beta hebt en bezoek de site in bovenstaande screenshots. iOS 9 komt in september uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9 rekent af met valse pop-up meldingen
Sluiten