Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juli 2015
Leestijd: 1 minuut

iOS 9: ook Apple Maps wordt proactief

Met iOS 9 focust Apple op het proactief presenteren van informatie die je nodig hebt door onder andere te voorspellen welke app je gaat openen. Zo zijn er Siri-suggesties in Spotlight, maar daar blijft het niet bij. Ook Apple Maps gaat reizen voorspellen.

Dat ontdekte een Reddit-gebruiker. Zodra hij in zijn auto stapte, verscheen een route naar zijn werk, huis of sportschool op het lockscreen. Apple Maps kan met iOS 9 detecteren wanneer een iPhone met een auto is verbonden en voorspellen waar je naartoe wil.

In het topic op Reddit zeggen meerdere gebruikers proactieve routes te zien. “Op zaterdagavond kreeg ik automatisch de route naar de bar waar ik meestal naartoe ga”, post een iOS 9-betatester. Maps maakt ook een inschatting van de verkeerssituatie en leidt je indien nodig om afsluitingen en files heen.

Om de voorspellingen te doen wordt gebruik gemaakt van de functie recente locaties, die sinds iOS 7 aanwezig is. Aan de hand van de Bluetooth-verbinding weet iOS of je in je auto plaatsneemt. Een autoradio met CarPlay is niet nodig, een carkit of gewone autoradio met Bluetooth voldoet om iOS 9 te laten uitvogelen wanneer je in de auto zit.

Zit je hier niet op te wachten? Dan voldoet het uitschakelen van recente locaties via het menu: Instellingen → Privacy → Locatievoorzieningen → Systeem → Veelbezochte locaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9: ook Apple Maps wordt proactief
Sluiten