iOS 9: betatesters kunnen geen reviews in App Store meer achterlaten

3 reacties

Betatesters van iOS 9 kunnen niet langer reviews in de app store achter te laten. Apple heeft deze mogelijkheid op woensdag geblokkeerd voor zowel de publieke als developer beta. Met de OS X-beta is het beoordelen van apps nog wel mogelijk.

Vorige week schreven we nog over dit onderwerp. Apps die niet met de iOS-beta werken, krijgen vaak 1 ster-reviews van ontevreden gebruikers. Voor ontwikkelaars een koude douche omdat het nog niet altijd mogelijk is om apps voor iOS 9 te updaten.

De reviews van ontevreden betatesters waren al jaren een doorn in het oog van ontwikkelaars en funest voor de reputatie van hun apps. Niet alleen zijn iOS-beta’s nog aan onderhuidse veranderingen onderhevig, maar de app store accepteert nog geen apps met officiële ondersteuning voor iOS 9. Het is goed om te zien dat Apple dit nu een halt toeroept.

Het is onduidelijk of reviews die met iOS-beta’s geschreven zijn in de App Store blijven staan. De definitieve versie van iOS 9 komt in september uit.
ios9-nietbeschikbaar-16x9

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Lucas Thoelke
 • Profielfoto
  Zakske

  Verstandige zet.

 • Profielfoto
  Niels

  Men kan in ieder geval niet zeggen dat  niet luistert of oplet op wat er in de  community speelt.