iOS 8.4: batterijproblemen en oplossingen

16 reacties

Het lijkt erop dat iOS 8.4 bij een aantal gebruikers een negatieve invloed op de accuduur heeft. Op de Apple Support Forums wordt geklaagd over iPhones die na de update nog maar de helft van de dag meegaan en aanzienlijk warmer worden.

Batterijproblemen zijn na iOS-updates niet ongebruikelijk, maar in dit geval lijkt Apple Music vaak als de schuldige aangewezen te worden. Ook last van een verminderde accuduur in iOS 8.4? Probeer dit eens:

Automatisch volgen van artiesten uit

Apple Music doet automatisch suggesties voor artiesten die je op het sociale netwerk connect kunt volgen. De suggesties worden op de achtergrond regelmatig bijgewerkt aan de hand van je luistergedrag. Dit uitschakelen bespaart accu en dataverkeer:

 • Tik bovenin de Muziek-app op het avatar-icoon.
 • Tik op Volgend.
 • Schakel Automatisch artiesten volgen uit.

Zie je de optie niet staan? Dan volg je nog geen artiesten en bereik je het menu via het tabblad Connect en vervolgens Zie wie je volgt.
music-volgen

Af- en aanmelden

Mogelijk is een synchronisatieproces vastgelopen en zorgt het telkens opnieuw proberen voor veel accugebruik. Door een keer af- en aan te melden worden alle connecties ge-reset. Dat gaat als volgt:

 • Ga op je home-screen naar Instellingen
 • Kies voor iTunes en App Store
 • Tik op je Apple ID bovenaan
 • Kies volgens voor log uit
 • Log opnieuw in

Automatisch vergrendelen

Als er muziek gespeeld wordt, vergrendelt de iPhone niet automatisch. Als je deze vervolgens in je zak stopt, kan het scherm geactiveerd blijven door aanrakingen met je been. Altijd even de sluimerknop indrukken.
sluimerknop

Paardenmiddel: iPhone volledig herstellen

Heb je iOS 8.4 ‘over the air’ (Instellingen > Algemeen > Software-update) geïnstalleerd? Dan willen accuproblemen nog wel eens verdwijnen als je de iPhone volledig via iTunes herstelt en een backup terugzet. Dit is een laatste redmiddel, we raden aan eerst bovenstaande suggesties te proberen:

 • Sluit je iPhone op een Mac- of Windows-computer aan
 • Maak een reservekopie via iTunes (zo doe je dat)
 • Herstel de iPhone volledig (afbeelding hieronder)
 • Zet je reservekopie terug (zo doe je dat)

Schermafbeelding 2015-07-06 om 16.37.28

[Via: iFun]

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Sirll

  Had gister ineens last van een bijna brandende iPhone 6 in mijn broekzak. Ding was super heet geworden terwijl ie niks deed althans ik

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Mijn iPhone zit in een mophie powercase en na de update 8.4 met gebruik Apple music 1850 offline nummers geen probleem betreffende batterij. Heb zelfs indruk dat hij langer meegaat terwijl automatisch volgen artiesten bij alle artiesten ingeschakeld staat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is toch bij elke update hetzelfde verhaal.. klagen over batterijduur of over onverklaarbaar data-verbruik.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Had gister ineens last van een bijna brandende iPhone 6 in mijn broekzak. Ding was super heet geworden terwijl ie niks deed althans ik

  Dan staat ie te popelen om aan het werk te gaan:-)

 • Profielfoto
  puccini

  Gewoon de muziekdienst niet gebruiken en je hebt nergens last van !

 • Profielfoto
  csteelooper

  Gewoon de muziekdienst niet gebruiken en je hebt nergens last van !

  You know what’s Bullshit? Your response! Het gaat niet over de díenst  Music, maar over de app! En helaas kun je niet veel anders dan die gebruiken als je een goed geïntegreerd geheel wilt hebben (er zijn wel alternatieven, maar die integreren helaas bij lange na niet zo ver als de stock app). Tijd voor 8.4.1 dus.

  Wat ik wel echt te erg vind voor woorden is dat een iDevice zich niet meer automatisch vergrendelt als je muziek aanzet… Dat is een bug die er nog nóóit in de app heeft gezeten, dus die moet er ook zo snel mogelijk weer uit…

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Bij mij geen probleem betreffende de automatische vergeendel

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik zou het niet echt weten, want ik start muziek meestal via Siri en dan sta ik al in lock… Maar áls het zo zou zijn dat dit een bug is (waarbij je dus bezig bent geweest, muziek start — en niet op de sleep-knop drukt, dan je telefoon wegduwt en daarna er achterkomt dat-ie nooit uit zichzelf zou vergrendelen) dan is dit toch een min of meer kwalijke zaak…

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Zo is er met Apple onderhand altijd wat. Echt slecht weer dit.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Dutch_Muscle je kunt het zo zien. Je zou daarna ook kunnen denken: met wie níet? Denk je dat Microsoft het beter heeft gedaan in aanloop naar Windows Vista of Windows 8? Je weet ook waaróm Windows 10 Windows 10 heet? En niet Windows 9? Precies. Omdat men daarmee hoopt de blamage die Windows 8 was zo snel mogelijk achter zich te laten. Da’s echt héél wat erger dan af en toe een kleine bug hier of daar; sommigen daarvan met grotere gevolgen. Het punt is natuurlijk ook dat je nu op een Apple nieuwssite bent en dan lijken de dingen elkaar in rap tempo op te volgen. Maar geloof maar niet dat het anders zou zijn als je naar een Windows (8) nieuwssite ging…

  Microsoft is nu met Windows 10 weer op de goede weg, maar sta maar even stil bij wat ik hierboven zei. Evalueer je opmerking maar eens. En leg mijn betoog dan meteen even in het verlengde naar de *NIX-community, want ook daar is het een komen en gaan van bugs. Het enige probleem dat je nu ervaart is a) dat je veel meer hoort van Apple dan voorheen en b) dat dit veel groter wordt opgeblazen dan voorheen; vooral door mainstream media.

  Als het op mezelf aankomt is er maar één echt advies dat ik Apple zou willen geven: stap af van yearlies, en ga verder op het spoor dat werd gevolgd tot en met snow leopard. Dus niet meer elk jaar een major release, maar gewoon wanneer je er zélf klaar voor bent, in plaats van je aandeelhouders.

 • Profielfoto
  whoneedsroads

  Je weet ook waaróm Windows 10 Windows 10 heet? En niet Windows 9? Precies. Omdat men daarmee hoopt de blamage die Windows 8 was zo snel mogelijk achter zich te laten.

  Nou, nee. Eerder omdat ander oude programma’s die de check deden of ze op Windows 95/98 liepen zomaar op Windows 9 geïnstalleerd kunnen worden. Want de check op 9%/9* is simpeler dan een uitgebreide check. Moeilijker is het niet.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik merk geen problemen met de batterij. Die gaat volgens mij ongeveer net zo lang mee. Het is ook niet zo dat de iPhone (ik heb iPhone 6 Plus) niet vergrendelt als je muziek afspeelt. Hij vergrendelt namelijk wel. Niks aan de hand dus – bij mij in elk geval.

  Ik vind nou juist de automatische suggesties het leukste van Apple Music, omdat die elke keer weer heel verrassende aanbevelingen doet, verschillende albums combineert in een genre, etc. Ik volg ongeveer 50 artiesten en bands en krijg daardoor lijsten met ook erg onbekende artiesten erbij waar ik ooit platen van gekocht heb, die ik erg goed vind en die ik al jarenlang vergeten was. Het werkt vrijwel feilloos. Er zit maar een enkele keer een nummer tussen dat niet past, zoals bijvoorbeeld een nummer van Queen tussen de experimentele new wave.

  Het volgen van artiesten via ‘connect’ pagina’s is ook de enige behoorlijke manier om je voorkeuren duidelijk te maken, want het zoeken en kiezen van artiesten via de ‘rode bolletjes methode’ werkt absoluut niet. Daar zijn een groot aantal genres ‘vergeten’ en komen veel te weinig artiesten tevoorschijn. Met die methode hield ik maar twee artiesten over, die ik ook nog ’s niet erg goed vindt.

  Ik laat het automatisch volgen voorlopig lekker aan staan!

 • Profielfoto
  martfra

  Wat een gedoe om af en toe een stukje muziek te kunnen luisteren.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is helemaal geen gedoe. Je voert 10 minuten wat in en vervolgens druk je op een afspeellijst of je eigen radio station en je luistert. Zo simpel is het.

 • Profielfoto
  Electr0n

  Nergens last van!
  Heerlijk!

  Wat een gezever weer.
  Mijn batterij gaat zelfs langer mee…

 • Profielfoto
  puccini

  Gewoon de muziekdienst niet gebruiken en je hebt nergens last van !

  You know what’s Bullshit? Your response! Het gaat niet over de díenst  Music, maar over de app

  Juist, dus als je die muziekdienst niet gebruikt heb je de app ook niet nodig !