Maarten
Maarten Nieuws 1 juli 2015

ING omarmt Touch ID voor betalingen

De lancering van Apple Pay in Nederland bleef tijdens WWDC 2015 uit. Gelukkig hebben we ING nog, die bank zit niet stil en komt zelf met welkome innovatie voor ons kikkerlandje. Er is vandaag opnieuw goed nieuws voor Nederlandse Apple-gebruikers.

De app van ING werd eerder al voorzien van spraakherkenning en inloggen met je vingerafdruk. Voor het authoriseren van een betaling moest echter nog steeds de mobiele pincode worden gebruikt. Tot vandaag.

Vanaf nu is het mogelijk om via Touch ID betalingen te autoriseren. Net als bij het inloggen is het plaatsen van vinger je op de sensor genoeg. Dat is een stuk sneller en veiliger dan het invoeren van een pincode. ING is de eerste Nederlandse bank die Touch ID volledig integreert in een bankieren-app.

Bankieren en betalen met je stem

Naast Touch ID is het ook mogelijk om via het financiële zusje van Siri, genaamd Inge, in te loggen en betalingen te autoriseren. Zo kun je mobiel bankieren zonder je telefoon aan te raken.

Mobiel bankieren zonder je telefoon aan te raken.

Welke vorm van autorisatie je gebruikt is te kiezen in de instellingen. De mobiele pincode blijft gewoon beschikbaar. ING lanceert deze functies naar eigen zeggen “om mobiel bankieren sneller en makkelijker te maken”. Met de verdere integratie van Touch ID is dat zeker gelukt. Inge blijft echter meer een gimmick dan een snelle en handige manier om te bankieren. De update met deze nieuwe functies staat klaar in de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ING omarmt Touch ID voor betalingen
Sluiten