ING omarmt Touch ID voor betalingen

10 reacties

De lancering van Apple Pay in Nederland bleef tijdens WWDC 2015 uit. Gelukkig hebben we ING nog, die bank zit niet stil en komt zelf met welkome innovatie voor ons kikkerlandje. Er is vandaag opnieuw goed nieuws voor Nederlandse Apple-gebruikers.

De app van ING werd eerder al voorzien van spraakherkenning en inloggen met je vingerafdruk. Voor het authoriseren van een betaling moest echter nog steeds de mobiele pincode worden gebruikt. Tot vandaag.

Vanaf nu is het mogelijk om via Touch ID betalingen te autoriseren. Net als bij het inloggen is het plaatsen van vinger je op de sensor genoeg. Dat is een stuk sneller en veiliger dan het invoeren van een pincode. ING is de eerste Nederlandse bank die Touch ID volledig integreert in een bankieren-app.
touchid-bankieren-16x9

Bankieren en betalen met je stem

Naast Touch ID is het ook mogelijk om via het financiële zusje van Siri, genaamd Inge, in te loggen en betalingen te autoriseren. Zo kun je mobiel bankieren zonder je telefoon aan te raken.

Mobiel bankieren zonder je telefoon aan te raken.
Mobiel bankieren zonder je telefoon aan te raken.

Welke vorm van autorisatie je gebruikt is te kiezen in de instellingen. De mobiele pincode blijft gewoon beschikbaar. ING lanceert deze functies naar eigen zeggen “om mobiel bankieren sneller en makkelijker te maken”. Met de verdere integratie van Touch ID is dat zeker gelukt. Inge blijft echter meer een gimmick dan een snelle en handige manier om te bankieren. De update met deze nieuwe functies staat klaar in de App Store.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Bizon

  Dit is toch gewoon een bedrag overschrijven en niet betalen in de winkel en heeft het dus niks met ApplePay te maken?

 • Profielfoto
  Jurr

  @Bizon hij maakt die vergelijking zoals jij hem stelt toch ook niet?

 • Profielfoto
  brabant

  Met IOS 9 doet de app niets. Noch op iPhone noch op iPad

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik ben van het armoedige Rabobank overgestapt naar ING enkel vanwege de app. En de tan-codes.
  Rabobank loopt nog in de begin jaren ’00 en doet ook nog altijd lastig met een reader/scanner.
  Top ING! Nu nog Apple Pay!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  @Brabant: seriously? iOS9 is in ontwikkeling. En wordt dus nog niet ondersteund. Of wilde je graag even kwijt dat je al iOS9 hebt!

 • Profielfoto
  Bizon

  @jurr
  De eerst twee zinnen lijken daar toch wel erg op.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Je slaat iemand bewusteloos. Legt z’n vinger op de home-knop om in te loggen. En nog een keer binnen de ING-app en overschrijven maar. Zo makkelijk zullen ze het toch niet maken?

 • Profielfoto
  Maikelw

  @THX, Precies waarom ik niks meer via de bank doe. Alleen nog een betaalrekening voor de huur en boodschappen, spaargeld op de bank doen we niet meer aan..

  Leuk dat het allemaal mogelijk gemaakt wordt, maar denk dat dit soort dingen voor mij pas interessant worden als het een jaar of 10, 15 loopt. Krijg nu ook een contactloos betalen pas van ABN opgedrongen waar ik niet op zit te wachten.. bah.

 • Profielfoto
  Caszz

  Nou liever dat, dan een mes tussen m’n ribben.

 • Profielfoto
  CHECKit95

  En ik zit hier bij de Rabobank waarbij de app nog niet eens ondersteuing heeft voor het scherm van de iPhone 6 en 6 Plus…