ABN en ING brengen Apple Watch-apps uit

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Precies een dag voordat de Apple Watch in Nederland verkrijgbaar is, brengen ING en ABN AMRO nieuwe bankieren-apps met ondersteuning voor het slimme horloge van Apple uit. Je hebt bij alle twee de banken nu altijd snel je saldo om je pols.

ING heeft Apple Watch-ondersteuning aan zijn ING Bankieren-app toegevoegd. ABN AMRO heeft voor een compleet andere aanpak gekozen een een nieuwe app genaamd Alert & Check uitgebracht.

ING Bankieren voor Apple Watch

Versie 2.10.0 van de ING-app heeft een saldochecker voor de Apple Watch. Deze werkt door middel van een glance (snelle blik) die oproept voor van onder naar boven te vegen op je Apple Watch. Je moet het Watch-component nog wel even activeren in de instellingen van de ING-app.
ing-app-001

ABN AMRO Alert & Check

ABN AMRO pakt het anders aan. De bestaande ABN-app heeft geen Apple Watch ondersteuning gekregen, maar de bank heeft een compleet nieuwe app uitgebracht. Met Alert en Check is het niet alleen mogelijk om je saldo en de laatste bij- en afschrijvingen te zien, maar ook alerts te krijgen wanneer je saldo onder een bepaald niveau komt of wanneer je salaris is gestort.
abn-watch-001

Waar blijft de Rabobank?

Rabobank laat weten dat nog niet bekend is of en wanneer ondersteuning voor de Apple Watch beschikbaar is. Wel wil de bank kwijt dat er gewerkt wordt aan een compleet vernieuwde bankieren-app.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  F0nsie

  Mede door dit soort dingen ga ik volgende maand overstappen van de Rabobank naar de ING.

 • Profielfoto
  knekkie

  Gaaf

  Nu hopen dat Apple Pay ook zo snel opgepikt gaat worden in NL

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  That’s it! Ik ga ook weer overstappen! Mede doordat de Rabobank zo innovatief was, ben ik enkele jaren gelden overgestapt.
  Maar die tijden zijn vervlogen! Dan maar weer naar m’n vertrouwde Postbank terug…

 • Profielfoto
  Aerea

  Tof. ING doet dat toch weer als beste (wellicht nog iets verder uitbreiden die app in de toekomst, maar voor nu is het top). Blij dat ik onlangs ben overgestapt (na 20 jaar Rabobank).

 • Profielfoto
  semen

  Top, net geïnstalleerd, werkt prima. Nu nog Apple pay en dan heb je er echt wat aan.
  Prima aanpassing van de ING aan de nieuwe communicatie mogelijkheden.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik ga voor Apple Pay support. Als Rabo hier ook weer achter loopt dan ben ik weg.

 • Profielfoto
  Odiebla

  De Rabobank? Die is nog bezig om z’n App te optimizen voor iPhone6(+), net als Knab overigens. Verwacht van beiden geen watch support voor eind 2016…

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  ING gewoon het beste heeft ook niet zon gare identifier die je bij de hand moet hebben om iets over te maken lol.
  En ze zijn altijd snel met updates.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  De Rabobank schittert wéér door afwezigheid. Ik ben blij dat ik die bank heb ingeruild voor ING.
  Overigens, waarom nu weer een aparte app bij ABN?

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Ik vind het toch een beetje verontrustend hoe makkelijk mensen afhankelijk worden gemaakt van digitaal bankieren… Geef mij maar ouderwets muntjes en biljetten, bijvoorbeeld. Leescht Openbaring/13/16-18:shock:

 • Profielfoto
  IsSidha

  pffff.. je zuur verdiende geld daar onderbrengen alleen maar vanwege een brakke app?? veel plezier met de rest van de (niet bestaande onbeschofte onkundige) service dan ook

 • Profielfoto
  strigoi

  @IsSidha Is tenminste nog één goede reden waarom je je zuur verdiende naar een bank zou brengen, want voor de rente hoeft je het in ieder geval niet te doen…