Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 juli 2015

Heroki: vrolijke iOS-game van Nederlandse bodem

Dit zie je niet vaak: een game die is voort­gekomen uit een samenwerking tussen SEGA en een Nederlandse studio. Heroki is gemaakt door het Rotterdamse Picomy, wordt door SEGA uit­ge­geven en is deze week door Apple uitgeroepen tot Keuze van de redactie.

In Heroki ben je een vliegend jong wezen dat een amulet die door een kwaadaardige dokter is gestolen terug moet halen. Heroki is een klassieke platformgame die qua vrolijkheid een mix van Sonic en Nintendo lijkt.

Er zijn geen in-app aankopen, maar wel een vrij hoge aanschafprijs van 8 euro. De bediening is goed geregeld, je kunt kiezen om Heroki langs hindernissen te trekken, duwen of als je van klassieke bediening houdt een (virtuele) joystick te gebruiken. De levels zijn kleurrijk en uitdagend en de muziek past prima bij het spel. De makers beloven 10+ uur gameplay.

De game is exclusief op iOS verschenen en geschikt voor iPhone en iPad. Wat ons betreft een aanrader voor het weekend.

De making-of Heroki

Het duurde vijf jaar om de game af te ronden, voornamelijk omdat het voor de makers aanvankelijk een project naast hun baan was. In anderhalve minuut leggen ze het idee achter de game uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heroki: vrolijke iOS-game van Nederlandse bodem
Sluiten