NS-app nu voor álle openbaar vervoer

12 reacties

De NS Reisplanner-app is vandaag van een grote update voorzien. In versie 4.0 worden een boel nieuwe functies toegevoegd, waarvan de mogelijkheid om reizen te plannen met het volledige openbaar vervoer misschien wel de belangrijkste is.

Voorheen was het met de NS-app alleen mogelijk om treinreizen te plannen, nu neemt de app ook tram, bus, metro, auto en looproutes mee. De route kan van deur tot deur gepland worden.

Het plannen van een reis kan nu niet alleen van station naar station, maar ook van adres naar adres. Wanneer je een route plant, is het mogelijk om aan te geven of je naast de trein gebruik wil maken van de tram, bus of metro. In een sportieve bui? Dan plant de app ook een loop- of fietsroute.
ns4.0-001

Verdere verbeteringen

Naast de ondersteuning voor alle soorten openbaar vervoer is het scherm met reisadviezen vernieuwd. Je kunt nu snel door reisadviezen swipen en een zien op welk deel van het traject je je bevindt. Een geel bolletje geeft de voorgang van je reis aan. Ook is het mogelijk om reisadvies te ordenen op verschillende criteria en is het scherm met extra opties aangepast.

Als laatste zijn de meldingen bij afwijkende reisadviezen verbeterd en worden prijzen helderder weergeven. Android-gebruikers hebben ook een realtime ‘treinradar’ gekregen, maar die ontbreekt in de iOS-app voorlopig.
ns4.0-003

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Rolandvbalen

  Dit is nou een app die ik graag zou willen op de Apple watch!
  (Favoriete trajecten , icm met actuele vertrek plaats en tijd)

  Helaas al wel op Android Wear!

  http://www.ns.nl/reizigers/blind/wear/wear.html

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Nu nog hopen dat toeristen bij de NS mogelijkheid krijgen tickets online te kopen en te betalen want NS aanvaard geen maestro, master, VISA of american expres .

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Mooi! Misschien dat ik hem nu wel ga gebruiken: de 9292-app is té lang niet bijgewerkt. En Google Maps is ook steeds beter geworden maar is nog wat onbetrouwbaar aangaande metro. Áls die al in het advies verschijnt.

 • Profielfoto
  oferinga

  Ik gebruik Citymapper die sinds begin deze maand Randstad heeft toegevoegd. Geweldig alternatief met routebegeleiding. Ondersteunt ook Apple Watch.

  https://citymapper.com/randstad/apps

 • Profielfoto
  MrHammond

  Hebben ze het van de SBB afgekeken? Daar kan het al zo lang de SBB-App bestaat…

  Nu nog hopen dat toeristen bij de NS mogelijkheid krijgen tickets online te kopen en te betalen want NS aanvaard geen maestro, master, VISA of american expres .

  Dat is niet meer helemaal waar, ik als “buitenlander” krijg daar iedere keer dat ik in NL ben mee te maken, credit cards worden inmiddels bij veel automaten gewoon geaccepteerd, Maestro volgens mij altijd al. Maar een online aankoop zou wel héél welkom zijn, bij de SBB kan dat gewoon binnen de App!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Heel fijn!
  Kan die ouderwetse non-iphone 6 app 9292 ook weg.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Er wordt, terecht of onterecht vaak over de NS geklaagd maar over de app valt toch weinig te klagen. Je kan goed zien dat ze het belang inzien van een goede native app. Wat een verschil met een aantal jaren geleden toen ze met name bezig waren met het aanklagen van alternatieve OV app bouwers.

 • Profielfoto
  fkeunen

  Je kan nogsteeds niet bellen met de app…

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @Ron_Luyten: de automaten op Schiphol accepteren inmiddels creditcards. Wel raar inderdaad dat je bij automaten in elk land in Europa met papieren geld kunt betalen, maar die techniek nog steeds niet tot ons land is doorgedrongen.

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  De spoordeelwinkel aanvaard alleen iDEAL en Nederlandse bankkaarten

 • Profielfoto
  H.deweg

  Nu even niet zeiken, maar wat een super mooie App. Zo intuïtief, mooie en eindelijk weer eens een wat zakelijke passende vormgeving. De laatste jaren zie je zoveel infantilisering in vormgeving.

 • Profielfoto
  hanbb

  Leuk, maar niet leuk genoeg. Als ik van mijn huis in Amsterdam naar het CS wil (gewoon 10 minuten met de rechtstreekse bus) dan wordt ik met een omweg via station Muiderpoort geleid; een reis van 38 minuten. #fail