Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juli 2015

NS-app nu voor álle openbaar vervoer

De NS Reisplanner-app is vandaag van een grote update voorzien. In versie 4.0 worden een boel nieuwe functies toegevoegd, waarvan de mogelijkheid om reizen te plannen met het volledige openbaar vervoer misschien wel de belangrijkste is.

Voorheen was het met de NS-app alleen mogelijk om treinreizen te plannen, nu neemt de app ook tram, bus, metro, auto en looproutes mee. De route kan van deur tot deur gepland worden.

Het plannen van een reis kan nu niet alleen van station naar station, maar ook van adres naar adres. Wanneer je een route plant, is het mogelijk om aan te geven of je naast de trein gebruik wil maken van de tram, bus of metro. In een sportieve bui? Dan plant de app ook een loop- of fietsroute.

Verdere verbeteringen

Naast de ondersteuning voor alle soorten openbaar vervoer is het scherm met reisadviezen vernieuwd. Je kunt nu snel door reisadviezen swipen en een zien op welk deel van het traject je je bevindt. Een geel bolletje geeft de voorgang van je reis aan. Ook is het mogelijk om reisadvies te ordenen op verschillende criteria en is het scherm met extra opties aangepast.

Als laatste zijn de meldingen bij afwijkende reisadviezen verbeterd en worden prijzen helderder weergeven. Android-gebruikers hebben ook een realtime ‘treinradar’ gekregen, maar die ontbreekt in de iOS-app voorlopig.

Reageer op artikel:
NS-app nu voor álle openbaar vervoer
Sluiten