‘Gratis’ telefoon is voortaan een lening

40 reacties

Een gratis iPhone bij een abonnement is natuurlijk nooit gratis geweest, de kosten zitten verwerkt in het maandelijkse abonnements­bedrag. Minister Dijsselbloem van Financiën heeft nu besloten dat deze bundels voortaan als lening gezien moeten worden.

In de praktijk betekent dit dat niet alleen ‘geld lenen kost geld‘ in de telecom­folders zal opduiken, maar dat providers een inkomenstoets moeten doen bij het aanbieden van abonnementen met high-end smartphones.

De minister schrijft in een brief naar de kamer dat providers bij een lening van meer dan 250 euro het inkomen moeten toetsen. Dus als een provider € 250 of meer korting geeft op een toestel omdat het bij een abonnement zit. Praktisch alle iPhones zullen onder deze regeling vallen.

Minder lenen, meer direct betalen

Wil dit zeggen dat mensen met een jeugdloon geen iPhone met abonnement meer kunnen afsluiten? Nee. Providers zouden ervoor kunnen kiezen om klanten meer voor het toestel te laten betalen en de lening die in het abonnement verwerkt zit op bijvoorbeeld 249 euro houden.

De beslissing van de minister bouwt voort op een uitspraak die de hoge raad vorig jaar deed. Het oordeel was dat korting op een telefoon in essentie als lening gezien kan worden. Providers moeten sindsdien de toestelprijs altijd vermelden. Daarbij komt nu dat ook duidelijk zichtbaar moet zijn hoeveel de lening voor de telefoon in totaal kost.
sim-cards-wide

Reacties

40 reacties
 • Profielfoto
  MauritsBD

  Nou, dat werd tijd ook! Het is gewoon ziek er dat zoveel mensen met abonnementen van €50 a €60 per maand rondlopen.. En dan vervolgens aan al hun vrienden en familie verkondigen dat de telefoon, jawel de telefoon gratis was! XD.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Beetje idioot iets.

  Althans, zolang ik niet zie hoe groot het percentage ‘wanbetaler’ is, in de zin hoeveel mensen hun abonnement niet kunnen betalen. Voor veel mensen is de verspreide betaling juist een uitkomst tegenover de hoge eenmalige kosten.

  Echter blijft het wel zo: Direct aftikken bespaart een hoop. Mijn iPhone 6+ 64GB (€900) + een Sim-only bespaarde mij zo’n €200,- per 24 maanden met exact hetzelfde abonnement.

  Dus misschien heeft het tóch nog voordelen straks voor de consument.

 • Profielfoto
  TKroon

  @Blackvibes
  Dat is dus de omgekeerde wereld die jij beschrijft. Als je een lening nodig hebt voor een TELEFOON, moet je je misschien afvragen of deze niet te duur is. Je gaat toch ook geen Jaguar kopen met lening als je een instap-BMW zelf kunt betalen. Misschien gaan mensen dan nadenken en elke maand zelf 25 euro apart leggen dat ze na twee jaar het toestel kunnen kopen wat ze willen.

 • Profielfoto
  polansky

  Genoeg tokkie gezinnen die allemaal met een Iphone 6, 6plus of een Samsung S6 rondlopen en die vervolgens lopen te mekkeren dat alles zo duur is en dat ze amper rond kunnen komen.

  Hele goede zaak dit om juist die mensen in bescherming te nemen.

  Als ondernemer heb ik al meerdere keren moeten meehelpen aan schuldhulpsanering waarbij jij als ondernemer dus eigenlijk min of meer kunt fluiten naar je centen omdat dit soort mensen gewoon teveel geld uitgeven aan zaken die ze eigenlijk niet kunnen betalen.

  Misschien dat die mensen nu eindelijk eens gaan inzien dat een abonnement van 50 tot 60 euro per maand per persoon per huishouden eigenlijk niet echt een hele normale zaak is.

  Bovendien een iPhone gaat met gemak een jaar of 4 tot 5 mee. Geen reden om bij ieder nieuw abonnement ook maar gelijk die laatste dure telefoon te moeten hebben voor de heb.
  .
  .
  @Blackvibes,
  Het probleem dat deze mensen hebben is dat ze alles wat ze kopen gespreid willen betalen per maand, dus niet alleen die telefoon, maar ook hun computer, televisie, caravan, e-bikes, auto en noem maar op. Als er dan ook maar iets gebeurt binnen het gezin dat het gezinsinkomen aantast zitten deze mensen gelijk in grote schulden omdat ze dus niet één dingetje op afbetaling doen maar vrijwel alles. En al die kleine beetjes maken één hele grote schuld.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Een telefoon met een abonnement was natuurlijk in feite altíjd al een lening! Het is dan ook dáárom dat MinFin (het Ministerie van Financiën) heeft besloten dat de WFT voortaan ook voor de telecomsector van toepassing is. Een héél goede beslissing als je het mij vraagt!

 • Profielfoto
  MEEUW

  @Blackvibes
  Dat is dus de omgekeerde wereld die jij beschrijft. Als je een lening nodig hebt voor een TELEFOON, moet je je misschien afvragen of deze niet te duur is. Je gaat toch ook geen Jaguar kopen met lening als je een instap-BMW zelf kunt betalen. Misschien gaan mensen dan nadenken en elke maand zelf 25 euro apart leggen dat ze na twee jaar het toestel kunnen kopen wat ze willen.

  Dus jij woon in een grothut maar je hebt wel een eigen woning ;).
  Of jij kiest ervoor om een fiat punto 30.000 km te gaan rijden in jaar?

  Ik heb abbo van simonly en iphone los gekocht. Vraag me niet hoe, maar kom altijd einde van de maand weer op 50 euro uit. (onbeperkt bellen en smsen).

 • Profielfoto
  Dashter

  Het is dan ook dáárom dat MinFin (het Ministerie van Financiën) heeft besloten dat de WFT voortaan ook voor de telecomsector van toepassing is.

  Grappig om een afkorting te gebruiken als je hem daarna toch gewoon verklaart:lol:

 • Profielfoto
  TKroon

  MEEUW
  Dus jij woon in een grothut maar je hebt wel een eigen woning ;).
  Of jij kiest ervoor om een fiat punto 30.000 km te gaan rijden in jaar?

  Ik heb abbo van simonly en iphone los gekocht. Vraag me niet hoe, maar kom altijd einde van de maand weer op 50 euro uit. (onbeperkt bellen en smsen).

  Sorry, ik snap je vergelijking niet. Als je geen geld hebt moet je niet gaan lenen om het duurste te kunnen kopen. Dat is mijn punt. En in een Fiat Punto kun je makkelijk 30.000 km per jaar rijden, geen enkel probleem. En als jij niet weet hoe je 50 euro aan een sim only uit kunt geven kan ik je er wellicht op wijzen dat je de specificatie van je factuur eens doorkijkt. Ook dat valt onder normaal omgaan met geld, begrijpen waar het blijft.

 • Profielfoto
  ghovinga

  Ben ik blij met mijn sim only abo en mijn los gekochte iPhone 6 plus 128gb
  Maar ja dan heb je ook wat
  Wil geen mobiel waar ik 2 jaar aan vast zit
  Heb altijd een iPhone gehad en zie dan de Android toestellen en Windows foon
  Ook als rommel mij maak je er niet bij mee en die abo,s die ze over al aan bieden je betaald je scheel en je hebt nog niks
  Ik heb 10 gb data onbeperkt bellen gratis spotify en maak gebruik van het 4 g netwerk dat met mijn simonly abo voor 30 eu Pm ik klaag niet

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is allemaal lood om oud ijzer. Mensen rekenen zich graag rijk. Zo’n maatregel van de regering zou natuurlijk makkelijk te omzeilen zijn en heeft toch ook weinig nut. Ze willen misschien voorkomen dat jongeren grote schulden krijgen, maar dat bereik je op deze manier denk ik niet.
  Iedereen heeft zo zijn eigen manier om te denken dat hij voordeliger uit is. Op OMT en tal van andere plekken is regelmatig nagerekend of los toestel kopen (als je zoveel geld in je portemonnee hebt tenminste) met Sim-Only voordeliger is dan een abonnement. Dat bleek absoluut niet zo te zijn.

  Voor dezelfde producten (dezelfde iPhone, zelfde aantal belminuten, zelfde hoeveelheid data) ben je op alle verschillende manieren ongeveer dezelfde hoeveelheid geld kwijt. De enige mogelijkheid (Die bijvoorbeeld OMT hanteerde) om te vergelijken is als je alle kosten over een periode van 2 jaar bij elkaar optelt.

  Een abonnement bij een gemiddelde provider was dan zelfs nog wat goedkoper dan los iPhone kopen met Sim-Only abonnement. Omdat providers je graag als klant willen hebben.

  Het enige prijsverschil zit ‘m in de verschillende providers en wat ze aanbieden.
  T-Mobile is meestal wat goedkoper, KPN en Vodafone meestal wat duurder.
  Zelf heb ik gemerkt (abo’s van mijn kinderen en mijn vriendin) dat een 2-jarig abonnement bij Tele 2 goedkoper was, maar alleen als je dat via Studentmobiel afsloot. Dan betaalde je (nov vorig jaar) 200 euro minder aanbetaling bij je telefoon bij gelijkblijvende vrij lage abonnementskosten.

  Het is wel zo dat Tele 2 voorlopig nog geen 4G netwerk heeft.

 • Profielfoto
  IsSidha

  nou.. dan lopen we binnenkort allemaal met een low-end phone..

  niet alleen maak je de illusie dat je de klant beschermt maar je trekt ook de hele markt onderuit.. elke 2 jaar een nieuwe phone voor 40 euri in de maand.. of elke keer eentje kopen volledig betaald bij de apple store.. dan is de doorstroom ineens een heeeel stuk langzamer en zullen de “top” merken fors gaan inleveren ten gunste van het goedkope segment

  maar goed.. een alternatief is dan nog deze met prepaid sim..

  benieuwd waar je uiteindelijk duurder mee uit bent

 • Profielfoto
  IsSidha

  ik heb deze los/abo overweging ook gemaakt bij mijn laatste toestel..

  verschillende configs en providers bij elkaar gezet in een uitgebreide spreadsheet.. uiteindelijk zat er telkens een verschil van maar liefst 2 euro tussen de goedkoopste sim en duurste abo met dezelfde configuraties..

  je moet ook inderdaad (zoals @MacAanZee aangeeft hierboven) alle kosten meerekenen voor de hele 2 jaar, dus ook de telefoon die je los koopt in die 2 jaar afschrijven

  het grootste probleem is dat vaak de diversiteit aan diensten die geleverd worden door de provider slecht te vergelijken zijn.. zo heb je bij de één 60min/5gb en bij een ander 300min/2gb voor dezelfde prijs.. en dan heb je nog de “stel-zelf-samen” pakketten..

 • Profielfoto
  Maikelw

  Dus m’n inkomen wordt de volgende keer bekeken bij de aanschaf van een telefoon, das lekker. Gewoon sparen en in één keer betalen dan maar:-(

 • Profielfoto
  Targaryen

  Mooi zo,

  Meteen wat minder marginalen zonder levensmiddelen die met een iPhone 6 de ramptoerist lopen uit te hangen langs de weg.:)

 • Profielfoto
  Nosferius

  MacAanZee ik bezit inmiddels mijn iPhone 5 twee jaar, ik heb hem vlak voor einde consumentenrecht laten omruilen omdat de sim af en toe spontaan niet meer herkend werd, dan moest je hem er even in en uit doen. Dit is een issue die niet gerepareerd kan worden dus kreeg ik een refurbished iPhone:)

  Mijn abbo kost maandelijks maximaal 15 euro in de zomer en 12.50 in de herfst/winter (omdat ik dan minder data gebruik kan ik een lager abbo nemen).

  Abbo 15×24=360
  Aanschaf iphone 799 euro (32gb model)
  Totaal per maand (799+360)/24=48,29 (maximale situatie, het zal eerder uitkomen op 47 euro, minimaal verschil)

  Momenteel ben ik dus iets goedkoper uit (een abbo voor deze telefoon destijds was ongeveer 50 tot 55 euro afhankelijk van de provider.

  Aangezien ik nu een praktisch nieuwe iPhone heb hoop ik er minimaal nog 1 tot 2 jaar mee te doen en dan begint het pas echt winst te maken (37 euro op basis van 3 jaar, 31,50 op basis van 4 jaar).

  Het blijft betrekkelijk duur hoe je het ook bekijkt en 4 jaar met je telefoon doen is niet voor iedereen weggelegd (en je kan gewoon pech hebben).

  Een verzekering nemen om er zeker van te zijn 4 jaar met je telefoon te doen is al helemaal zot… gemiddeld 15 euro per maand als je goede dekking wilt … 360 voor 2 jaar, je betaald als je 4 jaar verzekerd een nieuwe telefoon zelf als er tussentijds niks is gebeurd, is dat niet zonde vraag ik mij daarbij af.

  Heb mij 1 keer laten verzekeren, niks gebeurd, daarna nooit meer verzekerd en niks gebeurd. Heeft mij al ruim 2000 bespaard, als ik mijn telefoon nu sloop dan is dat zuur maar nog altijd goedkoper haha

  Puntje bij paaltje kost het allemaal dus min of meer net zo veel tenzij je geluk hebt en niet perse de nieuwste telefoon wilt hebben … een abbo met tel. van 50 euro bied het gemak dat je inderdaad niet meteen een smak geld neer hoeft te leggen maar bind je aan hogere maandlasten en garantie dat je een nieuwe telefoon “krijgt” als je abbo voorbij is, ik heb zelf liever lagere maandlasten en de kans dat ik wat bespaar (het blijft wel een gok, als je hem laat vallen en niet verzekerd bent is het erg jammer voor je).

 • Profielfoto
  Yosemite

  @Blackvibes
  Dat is dus de omgekeerde wereld die jij beschrijft. Als je een lening nodig hebt voor een TELEFOON, moet je je misschien afvragen of deze niet te duur is. Je gaat toch ook geen Jaguar kopen met lening als je een instap-BMW zelf kunt betalen. Misschien gaan mensen dan nadenken en elke maand zelf 25 euro apart leggen dat ze na twee jaar het toestel kunnen kopen wat ze willen.

  Toch doet heel Nederland dat wanneer ze een ‘eigen’ huis gaan kopen. Ik ken maar weinig mensen die daar voor sparen en hun huis contant afrekenen. TE duur is maar een relatief begrip;-)

 • Profielfoto
  hokkie

  Als je vooraf niet kan sparen, waarom zou je dat achteraf dan wel kunnen?

 • Profielfoto
  Zakske

  Een lening is voor een consument enkel normaal als je een huis of een auto wilt kopen, voor alle andere troep is het een duidelijk signaal dat je het je simpelweg niet kunt veroorloven. Dus als je je iPhone niet contant kunt afrekenen leef je gewoon boven je stand.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Dit is een zeer goede ontwikkeling! Waarschijnlijk zal het gevolg zijn dat mensen eens een keer langer met zijn telefoon gaan doen dan één of twee jaar. De meeste mensen vinden het normaal dat je een aantal jaren doet met een product van € 700. Bij telefoons lijkt het anders te liggen. Dat is best gek vind ik zelf.

  Ik kocht mijn iPhone 5 in december 2012 en hij doet het nog altijd prima en als het aan mij ligt gaat hij echt nog wel een aantal jaren door. Dat is ook leuker wanneer je het toestel uiteindelijk wel een keertje gaat vervangen dan is het verschil tussen oud en nieuw ook groter.

  En ja! Ik heb mijn iPhone 5 destijds gewoon in één keer betaald. Ook als argument dat simpelweg goedkoper is.

 • Profielfoto
  hokkie

  Een lening is voor een consument enkel normaal als je een huis of een auto wilt kopen, voor alle andere troep is het een duidelijk signaal dat je het je simpelweg niet kunt veroorloven. Dus als je je iPhone niet contant kunt afrekenen leef je gewoon boven je stand.

  Lenen voor een auto?! Sinds wanneer is dat verantwoord?

 • Profielfoto
  computer space

  nou.. dan lopen we binnenkort allemaal met een low-end phone..

  Succes!
  Voor 130€ Lumia 640 met 5 inch IPS scherm, quad core en alles wat je maar wilt met beter OS dan iOS….
  Je betaalt niet meer voor de functionaliteit, enkel om te patsen dat je 60€/maand aan een telefoon uitgeeft.

 • Profielfoto
  Zakske

  Lenen voor een auto?! Sinds wanneer is dat verantwoord?

  Tja… naar het schijnt zijn lease-auto’s en autoleningen een veel voorkomend fenomeen.

 • Profielfoto
  HenryClark

  Aandacht,
  Solliciteer voor een snelle en handige lening af te betalen rekeningen, Xmas lening, hypotheek lening, consolidatie lening en om een ​​nieuw bedrijf te starten of opnieuw de financiering van uw projecten op goedkoopste rente van 3%. Heeft contact met ons op via: [email protected] met geleende bedrag nodig is.
  Wij zijn gecertificeerd, geregistreerd en legitieme geldschieter.
  U kunt contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van deze lening zijn, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de lening proces, proces, zoals de lening voorwaarden en de wijze waarop de lening zal worden overgedragen aan u. We hebben uw dringende reactie als je geïnteresseerd bent.

  Eerste informatie nodig van u:

  Volledige Namen: …………
  Land: ………… …
  Staat / Provincie: ……………
  Telefoon nummer:…………
  Duur: …………
  Bedrag nodig als lening: ……… ..
  Huis Adres / Office: ……….
  Beroep: …………
  Maandelijks inkomen:……….
  Huwelijkse staat:………..
  Leeftijd / Geslacht: ………… ..
  Lening Doel: ………… ..
  Heeft u een aanvraag voor een lening voor? (Ja of nee):…

  OPMERKING: Alle antwoorden moeten worden doorgestuurd:
  [email protected]
  snel
  processing.
  Dankjewel.

  C.E.O / Henry Clark.

 • Profielfoto
  Larry

  Geld nodig voor uitbreiding of de oprichting van een eigen bedrijf? Hier krijg je een lening van een van de toonaangevende Britse lening bedrijven. 24 uur Lening Service is één van de grootste gedekte leningen bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en onze vriendelijke en ervaren medewerkers in staat zijn om uw aanvraag snel en efficiënt te verwerken Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: [email protected]

 • Profielfoto
  Money Offer

  Wij bieden fondsen / lening geld om alle in nood tegen zeer lage rente van 3% geen onderpand betrokken zijn we in staat om u elk bedrag variërend van € 3000 — € 5.000.000,00 rente bespreekbaar te geven zal zijn, met terugbetaling toegestaan 1-20 jaar Indien u interesse hebt nu contact met ons op via e-mail ([email protected])

 • Profielfoto
  Meryl Heitinga

  Heeft u financiering nodig?
  Heeft u zakelijke of persoonlijke lening nodig?
  Voor meer informatie, Contact E-mail: ([email protected], [email protected])

 • Profielfoto
  HenryClark

  Heeft u dringend lening? We geven lening aan geïnteresseerde particulieren
  die op zoek zijn naar lening met goede trouw en met de rente van 3%. Bent u serieus behoefte aan een
  dringende lening? dan bent u aan het juiste adres. We geven het bedrijfsleven
  lening, persoonlijke lening, Xmas lening, en ga zo maar door. Neem contact met ons op voor uw lening verzoek om te voldoen aan uw
  vraag en uit de financiële problemen te stellen. contact met ons op via e-mail:
  [email protected]

  Dank zoals we wachten op uw reactie.
  Henry Clark Loan …

 • Profielfoto
  FreemanFinance

  Hier is een kans voor iedereen die in financiële problemen en degenen die behoefte hebben aan leningen voor welke reden dan ook, geven we krediet tegen een zeer redelijke rente van 2%, geven we allerlei lening aan zowel particulieren als bedrijven, werknemers of werklozen individuen zijn allemaal welkom. Velen zijn lijden en hulp nodig hebben om hun levensstandaard te verbeteren, velen zijn werkloos en financiële hulp nodig om een ​​bedrijf te starten, veel moeten financiële steun om hun rekeningen en schulden te reinigen. ongeacht het type van de lening die u nodig heeft en voor welke reden dan gewoon gerust contact met ons vandaag, dit is een gouden kans op uw deur stap, contact met ons vandaag op een van onze e-mailadres ([email protected]) en krijg je leningen vandaag.

  Bedankt.

 • Profielfoto
  Meryl Heitinga

  Bent u een investeerder op zoek naar financiering of op zoek naar een

  legitieme lening? Moe van die leningen en hypotheken? Hebben

  je al afgewezen door de banken? ben je moe van

  het voldoen aan de verkeerde mensen,

  betalen upfront vergoedingen met geen beloning? Heeft u een lening nodig hebben

  duidelijk uw schulden / facturen en start-up bedrijf? dan is uw

  financiële trauma is voorbij. Wij bieden leningen in verschillende

  valuta’s

  met een zeer lage rente op 2% per jaar. We zijn

  gecertificeerd en vertrouwen

  waardig. kunnen wij u helpen met financiële bijstand. Als

  interesse hebben weer terug naar ons
  [email protected]
  http://chosengerationloans.webs.com/

 • Profielfoto
  Larry

  Heb je geprobeerd om leningen te krijgen van banken zonder succes? Dringend geld nodig om uit de schulden te komen? Geld nodig voor uitbreiding of de oprichting van een eigen bedrijf? Hier krijg je een lening van een van de grootste lening van de Britse bedrijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via email: [email protected]

 • Profielfoto
  Obrist Nicolas

  Snel geld nodig, maar kunt u nergens terecht?
  Wij helpen u verder. Wij lenen u geld zonder zeuren. Iedereen verdiend een 2e kans op een goed leven en heeft recht op een lening.
  Geen lastige vragen, geen krediet toetsing, maar geld voor u.
  Neem snel contact met ons op en u hoort van ons.
  Laat deze kans op een nieuw begin niet schieten.
  contact met mij op [email protected]

 • Profielfoto
  Michael

  Hallo allemaal, Ben je op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet, auto lening, student lening, schuld consolidatie leningen, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz .. Of was u een lening geweigerd door een bank of een financiële instelling .U bent op de juiste plaats voor uw lening oplossingen! Ik ben een particuliere geldschieter, ik geef leningen aan bedrijven en particulieren op een lage en betaalbare rente van 3% rente. Voor meer informatie kunt u contact met ons op via.
  [email protected]

 • Profielfoto
  LEONA FREDERICK

  Hallo Klant, ik ben Leona Frederick, een eigen en gecertificeerd lening kredietverstrekker, die dringend lening geeft lening zoekers. Heeft u een lening moeten dringend je schulden afbetalen of u een lening om uw bedrijf te verbeteren nodig? Je hebt vele malen afgewezen door banken en bedrogen, Heeft u een consolidatie lening of hypotheek nodig? want we zijn hier om al uw financiële problemen een ding van het verleden te maken. We lenen geld aan mensen die behoefte hebben aan financiële steun, geld om rekeningen, schulden te betalen, of om te investeren voor het bedrijfsleven tegen een tarief van 2%. we zijn bereid om een lening aan te bieden aan u in elk deel van de wereld en in elke valuta zelfs tot 7.000.000 euro, ponden en dollars.
  Dus contact met ons op via e-mail op: [email protected]
  of bezoek onze pagina op: https://www.facebook.com/youngjerry.tarrell

 • Profielfoto
  MARIA

  Bent u op zoek naar een lening? bent u aan het juiste adres voor uw lening oplossingen hier! Global Finance Limited geven leningen aan bedrijven en particulieren op een lage en betaalbare rente van 2%. neem dan contact met ons op via e-mail via [email protected]

  APPLICATIEGEGEVENS

  1) Volledige naam:
  2):
  3) Adres:
  4) Staat:
  5) Sex:
  6) Burgerlijke staat:
  7) Beroep:
  8) Telefoonnummer:
  9) De huidige positie in plaats van het werk:
  10) Maandinkomen:
  11) Lening bedrag dat nodig is:
  12) Lening duur:
  13) Doel van de lening:
  14) Religie:
  15) Bent u van toepassing voor:
  16) Geboortedatum:
  Bedankt.

 • Profielfoto
  FreemanFinance

  Leningen!! Leningen !! Leningen!! Is er iemand hier die nog steeds moeite om een ​​lening te krijgen? Bent u behoefte aan een lening voor welke reden dan ook en je weet niet waar te goedkoop en betrouwbaar leningen te krijgen, uw hulp is eindelijk hier als we zijn het aanbieden van goedkope leningen tegen een lage rente van slechts 2%. Geïnteresseerde leners zijn om ons te contacteren via e-mail op ([email protected]) of onze website: Freemanfinance.webs.com en krijg je leningen vandaag.

  Bedankt.
  Jamie Freeman
  Website: Freemanfinance.webs.com

 • Profielfoto
  HenryClark

  Aandacht.
  Heeft u dringend lening? We geven lening aan geïnteresseerde particulieren
  die op zoek zijn naar lening met goede trouw en met de rente van 3%. Bent u serieus behoefte aan een
  dringende lening? dan bent u aan het juiste adres. We geven het bedrijfsleven
  lening, persoonlijke lening, Xmas lening, en ga zo maar door. Neem contact met ons op voor uw lening verzoek om te voldoen aan uw
  vraag en uit de financiële problemen te stellen. contact met ons op via e-mail:
  [email protected]

  Dank zoals we wachten op uw reactie.
  Henry Clark Loan.

  Bedankt ..

 • Profielfoto
  FreemanFinance

  Bent u op zoek naar een echte lening ?? Heeft u behoefte aan een lening van welke aard dan ook en om welke reden ?? Bent u op zoek naar een nieuw huis te kopen en u een lening nodig ?? Op zoek naar kapitaal ?? We zijn eindelijk hier om te helpen als we bieden een betrouwbare leningen tegen slechts 2% rente. Geïnteresseerde leners zijn om nu contact met ons op ([email protected]), Freemanfinance.webs.com en krijg er leningen vandaag.

  Bedankt.
  Jamie Freeman ,,,

 • Profielfoto
  eric financee

  Heeft u leningen voor het project, investeringen, persoonlijke leningen, zakelijke leningen, hypotheken, leningen voor studenten, consolidatie leningen en leningen voor diverse project nodig? voor degenen die wensen om een lening te krijgen van ons bedrijf moeten contact opnemen met ons vandaag op ([email protected] of [email protected]) en krijg je lening vandaag.

 • Profielfoto
  allengrudnden

  NU CASH NODIG? LENG VOOR MORGEN VAN € 999 TOT € 99.999,99!
  Financiële behoeften kunnen plotseling veranderen met Adam Feigeles Loan Firm Email: [email protected]:)
  Ze bieden snelle toegang tot leningen, ongeacht uw situatie!
  Snelle, real-time goedkeuringen …
  Fondsen direct gestort …
  Alle krediettypen geaccepteerd ….

 • Profielfoto
  sharimala

  Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag reacties van mensen die al een lening hadden gekregen van [email protected] en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik van mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws, en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: [email protected] of whatsapp haar op +79267494861