‘Gouden Apple Watch Sport op komst’

Door: Raymon Mens - 14 reacties

September komt snel dichterbij en dat wil zeggen dat er nieuwe iPhones en andere producten aankomen. De doorgaans goed geïnformeerde Analist Ming-Chi Kuo heeft zijn verwachtingen voor het tweede deel van het jaar bekend gemaakt.

Kuo verwacht de Apple Watch Sport in twee nieuwe kleuren, namelijk geelgoud en roségoud. Daarnaast verwacht de analist een nieuwe, dunnere iPad Mini met A8-chip en later in het jaar nieuwe iMacs.

Gouden Apple Watch Sport

Volgens Kuo wordt het aanbod Apple Watches dit jaar uitgebreid met een Apple Watch Sport van goudkleurig aluminium. Net als de Apple Watch Edition is er de keuze tussen geelgoud en roségoud. Dat matcht met de iPhone 6s, die naar verluidt ook in deze twee kleuren goud op de markt komt.

Daarnaast kan Apple met een gouden Apple Watch Sport het gat tussen de duurste stalen Apple Watch (€ 1269 in Nederland) en de goedkoopste Apple Watch Edition (€ 11.200) opvullen. Zo kunnen ook de iets minder vermogende kopers toch hun portemonnee trekken voor een gouden Watch.

iphone6s-case
Uitgelekte foto’s van een iPhone 6s-behuizing in twee kleuren goud.

iPad Mini 4 en Broadwell iMac

Kuo verwacht later dit jaar een nieuwe iPad Mini die technisch gelijk is aan de iPad Air 2. Dit sluit aan bij eerdere berichten over veranderingen in de iPad-lineup. Naar verluidt krijgt de iPad Air 2 dit jaar geen upgrade, maar introduceert Apple naast de nieuwe iPad Mini ook een 12,9-inch iPad Pro.

De iMac kreeg vorig jaar voor het laatst in een update en werkt nog steeds met een oude generatie Intel Haswell-chip. Volgens Kuo komen er eind dit jaar nieuwe iMacs met de snellere en zuinigere in Broadwell-chips. Apple is hierbij afhankelijk van Intel dat te kampen heeft met vertragingen en tegenvallers bij de productie van de chips.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Soulshaker

  Zo kunnen ook de iets minder vermogende kopers toch hun portemonnee trekken voor een gouden Watch.

  Ja , en dan kost die maar 5000 euro:lol::shock:

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Een gouden behuizing van aluminium??? Wat is dat nou? Als het aluminium een gouden kleur krijgt, kost het toch geen €1150-€11000 en evenveel als de andere Sport-modellen? En het zal toch ook niet met goud belegd zijn? Dat is meer iets voor de illegale chinese handelaars. En als ze bedoelen voor een volledig gouden behuizing, die bestaat al en dan is die aluminium er niet meer, toch wat tegenspraken hier. :s

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Of is het een legering van aluminium en goud? Of bestaat er misschien geen aluminium dat van nature uit goud is??

 • Profielfoto
  pippen2

  Vermoedelijk is het dan gewoon goud gespoten. Kost bijna niets om te produceren. Maar Apple kennende is het puur een statussymbool. De gouden versie is voor degene die veel geld hebben en iets anders willen hebben dan de menigte. De productiekosten doen er in dat geval niet toe. Als de prijs laag zou zijn, is de gouden versie niet meer uniek. Maar je gaat dan volgens mij wel bedrijven krijgen die je normale Sports Watch over kan spuiten naar goud. Dan is die statussymbool alsnog teniet gedaan…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha moet Dr. Dre nu ook al de baas zijn in de gymzaal?

 • Profielfoto
  pimski

  Shmoo
  Haha moet Dr. Dre nu ook al de baas zijn in de gymzaal?

  +1

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Daarnaast kan Apple met een gouden Apple Watch Sport het gat tussen de duurste stalen Apple Watch (€ 1269 in Nederland) en de goedkoopste Apple Watch Edition (€ 11.200) opvullen

  Dan ben ik toch benieuwd welk gat? Een gouden iPhone is toch net zo duur als een Zilver grijzen of Space grey variant. Waarom zou een Apple Watch Sport in een gouden variant duurder zijn dan de andere twee sport varianten? Er worden hier geen financiële gaten gevuld. Alleen maar extra mogelijkheden tot instapmodellen.

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  logisch want zelfde keur opties voor iphone/macbook/ipad/ipod.

 • Profielfoto
  Buzz

  Inderdaad, vreemde suggestie van die prijs. De goudkleurige MacBook en iPhones zijn ook niet duurder dan de aluminium varianten. Het lijkt me sterk dat het verhaal van die prijs werkelijkheid wordt.

 • Profielfoto
  Mich

  Het kan aan mij liggen maar ik heb de indruk dat Intel de laatste tijd meer een meer productieproblemen heeft…

 • Profielfoto
  hatolex

  Een gouden watch, hoe patserig wil je het hebben, iets voor de Amsterdamse penoze misschien.:cool:

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  De Apple Watch boeit me totaal niet.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @alpaca en wat heeft Intel ermee te maken??? En @lordoftheflatbush, dan doe je toch niet de moeite om een reactie te plaatsen?;-)

 • Profielfoto
  wensink

  Dit gaat er niet komen