Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 6 juli 2015
Leestijd: 1 minuut

GoPro introduceert mini-actiecamera

Er is één categorie camera’s waar de iPhone niet tegenop kan, namelijk de actiecamera. De categorie is groot gemaakt door GoPro en inmiddels doen Polaroid en TomTom ook mee. Vandaag doet GoPro zijn nieuwste actiecamera uit de doeken.

De HERO4 Session is een kubusvormig cameraatje dat respectievelijk 50 procent kleiner en 40 procent lichter is dan de gewone HERO4 is. De camera is standaard waterdicht en laat zich volledig met een iPhone bedienen.

Video kan gemaakt worden met 1440p (30 fps), 1080p (60 fps) en 720p (100 fps). Daarnaast is het een fotocamera van 8 megapixel met burstmodus van 10 frames per seconde. Als laatste zorgen twee microfoons voor zo goed mogelijk geluid in winderige omstandigheden.

https://youtu.be/pzMRr5eTtho

Door tijdens het opnemen op de knop bovenop de camera te drukken, kan een hoogtepunt gemarkeerd worden. Met de bijgeleverde app kunnen deze momenten makkelijk gezocht en gemonteerd worden. Met WiFi aan neemt de camera 75 minuten op, met WiFi uit is dat 30 minuten langer.

Prijs en verkrijgbaarheid

Hoewel de Hero 4 Session slechts 3,81 bij 3,81 cm meet, is de prijs van 430 euro niet bepaald klein. Zijn grote broer, de HERO 4 Silver, heeft dezelfde prijs en kan in 4K filmen… maar dan heb je natuurlijk niet zo’n leuk waterdicht kubusje. De HERO4 Session is vanaf 12 juli verkrijgbaar en compatibel met bestaande GoPro-mounts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
GoPro introduceert mini-actiecamera
Sluiten