GoPro introduceert mini-actiecamera

10 reacties

Er is één categorie camera’s waar de iPhone niet tegenop kan, namelijk de actiecamera. De categorie is groot gemaakt door GoPro en inmiddels doen Polaroid en TomTom ook mee. Vandaag doet GoPro zijn nieuwste actiecamera uit de doeken.

De HERO4 Session is een kubusvormig cameraatje dat respectievelijk 50 procent kleiner en 40 procent lichter is dan de gewone HERO4 is. De camera is standaard waterdicht en laat zich volledig met een iPhone bedienen.

Video kan gemaakt worden met 1440p (30 fps), 1080p (60 fps) en 720p (100 fps). Daarnaast is het een fotocamera van 8 megapixel met burstmodus van 10 frames per seconde. Als laatste zorgen twee microfoons voor zo goed mogelijk geluid in winderige omstandigheden.

https://youtu.be/pzMRr5eTtho

Door tijdens het opnemen op de knop bovenop de camera te drukken, kan een hoogtepunt gemarkeerd worden. Met de bijgeleverde app kunnen deze momenten makkelijk gezocht en gemonteerd worden. Met WiFi aan neemt de camera 75 minuten op, met WiFi uit is dat 30 minuten langer.

Prijs en verkrijgbaarheid

Hoewel de Hero 4 Session slechts 3,81 bij 3,81 cm meet, is de prijs van 430 euro niet bepaald klein. Zijn grote broer, de HERO 4 Silver, heeft dezelfde prijs en kan in 4K filmen… maar dan heb je natuurlijk niet zo’n leuk waterdicht kubusje. De HERO4 Session is vanaf 12 juli verkrijgbaar en compatibel met bestaande GoPro-mounts.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  pimmink

  Maar 1 ding?! Ooit een DSLR gebruikt?

 • Profielfoto
  Bman

  “Er is één categorie camera’s waar de iPhone niet tegenop kan, namelijk de actiecamera.”

  Ok…

  Ik denk dat Raymon bedoelt in het prijssegment waarin de iPhone opereert. In dat geval heeft hij gelijk.

 • Profielfoto
  wacon

  Een dslr kan weer niet wat een GoPro kan Pim;-)

  Ik verdien mijn boterhammen dmv fotografie en soms video. Hoewel apparatuur zonder meer van belang is. Wordt het vaak ook overrated!!

  Er zijn diverse situaties waarbij bepaalde juiste apparatuur doorslaggevend is. Vele andere fotografie momenten kunnen met de meest uiteenlopende camera’s gemaakt worden. Het beeld/compositie is vaak nog altijd belangrijker dan de hoeveelheid pixels of de scherpte bij extremer uitvergroten.

  Ikzelf ‘rommel’ graag met kleinere camera’s. Meestal hebben deze wel een filtsvoetje en raw mogelijkheid. De foto’s worden net zo goed gepubliceerd als het de foto’s die met duurdere en grotere spullen gemaakt zijn.

  Soms is less = more

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De Hero 4 Silver kan slechts met 15 frames per seconde in 4K filmen.
  Dat is niet echt serieus bruikbaar dus.

  De Silver fotografeert daarentegen wel met 12 MP, én heeft een touchscreen.
  Wat toch vaak wel érg handig is.

  Als ik ergens in het water of de modder lig, heb ik namelijk meestal mijn iPhone niet bij me.;)

 • Profielfoto
  exilim

  @Pim Immink

  Maar 1 ding?! Ooit een DSLR gebruikt?

  ehh… hoe maak je die vast op je helm??;-)

 • Profielfoto
  knekkie

  Net de Hero 4 met schermpje aangeschaft.
  Ik moet zeggen dat als ik van dit model geweten had dan had ik nog ven gewacht.

  Als actie camera is het super vet tijdens het mountainbiken vertskaten en freerunnen.

  Juist omdat ie nog weer kleiner is dan de standaard Hero silver en black

 • Profielfoto
  rkaput

  Jammer dat Sony word vergeten, die ik namelijk zelf op de motor en mountainbike en bevalt uitermate goed. Zelfs met de cam los vanuit de hand filmen geeft schitterende beelden.

 • Profielfoto
  Collan1998

  Best handig. Het laag gewicht Is ideaal voor aan mijn drone te hangen en het is ook zeer fijn dat ik gewoon mijn oude mounts kan gebruiken (voor bv de mountainbike).:lol: helaas is het vrij duur voor zo een klein dingetje die je amper gebruikt.

  Het is dan wel weer handig dat je alles meteen kunt zien op je iPhone (anders moet je je camera er nog van afhalen:smile: ) )

 • Profielfoto
  poing
 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Lijkt erop dat dit model op den duur het normale model gaat vervangen. Qua accuduur gaan ze ongeveer even lang mee, dat is wel knap. Hetzij alsnog veel te weinig.