GoPro binnenkort met eigen video edit-app

9 reacties

Terwijl de compactcamera door de opkomst van de smartphone steeds minder gebruikt wordt, zijn actiecamera’s zoals die van GoPro juist aan een opmars bezig. De fabrikant wil het nu nog makkelijker maken om snel vette video’s te produceren.

GoPro heeft aangekondigd eind deze zomer met een eigen app voor video­bewerking te komen. Deze werkt samen met de cameraatjes en maakt het mogelijk om video direct vanaf een smartphone te bewerken en delen.

Het bewerken van video van een GoPro-camera is nu nog ingewikkeld, de bijgeleverde app kan alleen als afkijkscherm dienen en de video niet van een smartphone naar een camera sturen. Uiteindelijk wil de fabrikant naar een cloud-oplossing, maar een app maakt het geheel nu al eenvoudiger.

gopro-session4-16x9
De nieuwe HERO4 Session mini-actiecamera van GoPro.

GoPro wil de app aan het eind van de zomer uitbrengen. Het bedrijf kondigde onlangs een nieuwe actiecamera aan die duidelijk gericht is op consumenten in plaats van video-professionals.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  wacon

  Met dank aan de TOMTOM BANDIT wellicht. Waarbij op relatief eenvoudig wijze video’s gemonteerd en gedeeld kunnen worden. Niet geheel toevallig dat GoPro ook met zoiets dergelijks zal komen.

 • Profielfoto
  Afroman

  Ingewikkeld? Wat is er ingewikkeld aan om footage van een GoPro te editten?

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Is wel nodig, je kan nog eens niet de video’s van je GoPro bekijken op je iOS

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Heb je ooit wel een GoPro met de bijbehorende iOS software in je handen gehad, Helena? Ik vermoed van niet.:) Video’s kun je uiteraard gewoon op je iOS device bekijken (ook als je ze niet naar je iDevice kopieert)

  Bewerken op mijn iPhone zit ik ook niet heel erg op te wachten, daar ik alles schiet in 2.7K.

  Overigens is het uiterst simpel om een GoPro filmpje te bewerken op je iPhone, of direct door te sturen. Daar is op zijn hoogst één extra klik voor nodig, vergeleken met het rechtstreeks in de app van de camera doen.

 • Profielfoto
  fdrent

  Tijdens vakantie GoPro files op hoge resolutie gedownload via app op iPad. Vervolgens leuk filmpje gemaakt met iMovie en verzonden in (zelf gekozen) lage resolutie naar vrienden (dropbox link). Thuis andere/professionelere film gemaakt op Mac.
  Ik zie de toegevoegde waarde van een nieuwe GoPro IOS app niet.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …de bijgeleverde app kan alleen als afkijkscherm dienen en de video niet van een smartphone naar een camera sturen…

  .
  Hier heb ik heel lang over nagedacht. Maar ik kom er niet uit.:)
  Waarom zou je een film van je smartphone naar een camera willen sturen?

 • Profielfoto
  andrejones

  GoPro is de beste camera voor reizigers. Ik heb andere camera’s getest en geen van hen was in staat om een kwaliteit video op te nemen als GoPro.

  Andre Mega Jones

 • Profielfoto
  Joana Liberato

  I used GoPro a lot during college time! It’s a great camera!

  Joana Liberato

 • Profielfoto
  Joana Liberato

  It’s very good camera

  We can record squirting video