Foto’s: ‘Productie iPhone 6s in volle gang’

37 reacties

Met september in het zicht, rollen de iPhone 6s en iPhone 6s Plus inmiddels in grote getallen van band bij Apple-leverancier Foxconn. Ook de eerste lekken zijn er traditiegetrouw weer en het Franse Nowhereelse heeft beelden wat het scherm van de iPhone 6s zou zijn.

De foto’s zijn afkomstig van een fabriek waar de schermen voor de iPhone gemaakt worden. De schermen lijken op die van de iPhone 6. Logisch, want bij een S-versie wordt alleen de binnenkant vernieuwd.

Volgens de bron van Nowhereelse is de massaproductie de nieuwe iPhones gestart en zijn de displays op de foto’s voor de witte en gouden iPhone 6s. Naar verluidt komt de iPhone 6s naast geelgoud ook in een rosegouden kleur.
iPhone-6s-Facade-04
We hebben geen reden om te twijfelen aan de authenticiteit van de foto’s van onze Franse collega’s, maar kunnen niet verifiëren dat het hier om panelen voor de iPhone 6s gaat. De bronnen van Nowhereelse konden niet bevestigen of de schermen van saffier zijn of force touch zullen vatten, iets dat door vele geruchten inmiddels aangenomen wordt. Dit wordt nog meer verwacht:

6s-nowwhereelse

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Naar mijn mening had de iPhone 6 vorig jaar al camera’s met een hogere resolutie, een sterkere behuizing en (vooral) 2 GB RAM mogen hebben. Los van het nieuwe ontwerp met de grotere schermen vond ik dat namelijk maar een banale update. Ze liepen toen al achter met hun 8 MP resolutie en 1 GB RAM. In feite is de 6s grotendeels wat de 6 moest zijn, uitgezonderd Force Touch en het roségoud dan.

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Meer megapixels betekend niet altijd mooiere foto’s want uit zien ervaring met de xperia z2, galaxy s5, lg G3 en de iPhone 6 kan ik zeggen dat mijn huidige iPhone 6 de mooiste foto’s trekt met minder megapixels tov al de voornoemde toestellen.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Persoonlijk denk ik ook dat het psychologisch is. Wanneer je aan iemand die weinig van telefoons zegt “die Android-telefoon heeft 14 MP, en de iPhone maar 8” dan heeft de concurrentie vaak een streepje voor. En probeer al die echte fanboys maar over te halen. Het eerste argument dat ik vaak hoor is de resolutie van de camera. En misschien is het onmogelijk om de die-hard Androidgebruiker over te halen, maar door de camera te upgraden geef je ze alleszins een argument minder om te gebruiken als ze mensen proberen te overhalen.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @NPP dus jij zegt eigenlijk dat de iPhone 6 al 12 MP had moeten hebben zodat ze konden meespelen in de marketingtechnieken waar andere bedrijven het mee moeten doen? Dat is te gek voor woorden, ik vind het knap dat ze tonen dat je geen 10+MP nodig hebt, en daarbij, de iPhone 6 heeft 1MP van scherm, de 6+ 2MP, why TF zou je dan een 15MP camera moeten hebben? En wat die RAM betreft? Mij maakt het nu eens totaal niet uit hoeveel RAM die heeft (zolang alles soepel werkt (en dat doet het!!!))? Oke, zoals jij dat graag hebt moet het voor de marketing, maar als je kijkt naar de 1GB RAM van de iPhone t.o.v. Al die andere “concurenten” met hun 2-3-4GB RAM, die de iPhone op veel vlakken aan de kant zet, dan denk ik persoonlijk niet dat dat nodig is, uiteraard is het welkom voor de multitasking, maar daar stopt het.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …de 6+ 2MP, why TF zou je dan een 15MP camera moeten hebben?…

  .
  Omdat je met foto’s vaak meer doet dan ze bekijken op je iPhone scherm.

  Maar i.d.d., alleen meer pixels zegt niet zo bar veel.

 • Profielfoto
  ro_me

  @NPP dus jij zegt…..stopt het.

  De foto’s die je met je iphone maakt kun je ook op je mac bekijken of afdrukken op groot formaat. Je kunt ook een uitsnede maken van een foto, dan is het juist wel handig om wat meer megapixels achter de hand te hebben, why TF.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  De camera in de iPhone is goed, maar zeker niet het toppunt van smartphone camera’s. Die kroon behoord momenteel tot de LG G4, daar is menig reviewer en gebruiker het over eens. Ook de S6 en diverse Lumia’s hebben camera’s die niet mis zijn. Maar buiten de hardware speelt software ook een rol. Zo moet de kleur wel natuurlijk zijn, moet de camera goed met witbalans kunnen omgaan, een goed focusalgoritme hebben, etc.

  Ik ben het wel eens met NoPlasticPhones. De iPhone heeft al sinds 2011 een 8 megapixel camera. Dat is ruim voldoende, maar een hogere resolutie heeft ook voordelen (m.b.t. croppen bijvoorbeeld). Vooral dat werkgeheugen moet omhoog. Ik kan echt tijdens het gebruik merken dat er soms te weinig werkgeheugen beschikbaar is. Zo heeft de iPad Air 2 zeker geen last van lag bij multitasken, Safari tabbladen en ‘resumen’ apps veel sneller.

 • Profielfoto
  wvlieghe

  Enkele mAh extra voor de batterij zou mooi meegenomen zijn… vooral voor de kleinste 6 dan …

 • Profielfoto
  Bianco

  De Camera van de 6 is prima. Dames en heren, het is een TELEFOON. Anders had ie wel iCamera geheten.

  Ik ben meer dan tevreden met de 6. Batterijduur, kwaliteit foto’s, snelheid, beeld, mogelijkheden, en verder? ach, als ik weer eens een samsung of zo vast moet houden, ben ik altijd weer blij dat ik snel m’n iPhone mag gebruiken.

 • Profielfoto
  yasser

  @Bianco
  Het is een SMARTPHONE dus de TELEFOON is één van zijn taken maar de camera is dus OOK een van zijn taken.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Zelfs al plaats je aan het begin van je post woorden als “eigen mening” en “persoonlijk” om vervolgens verder te schrijven met “ik vind” en “ik denk” zijn sommige mensen al in hun gat gebeten. Helena vond het duidelijk niet nodig om mijn eerste post te lezen. De tweede was slechts er, reactie op wat de persoon na mij typte.

  De iPhone 6 was een te kleine vooruitgang van de 5s. Een groter scherm in een nieuw design is voor velen geen reden om te upgraden. Dat zeggen de cijfers ook: 73% bleef bij de vorige generatie(s).

  Om verder te gaan op de RAM en de megapixels dan: 1 GB is vandaag te weinig. Simpele spelletjes als Crossy Road haperen geregeld. Wanneer ik een YouTube-video bekijk en dan een halve minuut iets opzoek in Safari, dan is de video verdwenen. Kan ik helemaal gaan scrubben. Om vervolgens te zien dat ook het tabblad in Safari wéér moet herladen. Ga ik dan naar een game, dan ben ik alle vooruitgang kwijt omdat de iPhone besloten heeft de app te sluimeren vanwege te weinig RAM.

  Als het hier over megapixels gaat, krijg je ook altijd de volle laag. Met 8MP kan ik een prachtige foto op mijn iPhone niet gebruiken als achtergrond op de iMac zonder dat hij minder scherp wordt. Laat staan dat ik er deftig op kan inzoomen. Niet iedereen wilt zich beperken tot selfies.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @ro_me heb jij een Mac met een resolutie van boven de 8MP??? Oke misschien de retina iMac, maar dan nog, je gaat als Professioneel fotograaf of video-editor (een van de hoofdredenen waarom je zo’n beeldscherm nodig zou hebben denk ik) je beeldmateriaal niet vergaren met een simpele iPhone-camera waarvan de camera-module maar €5 kost. Oke, voor het afprinten inderdaad, maar dan mag je uiteraard al een serieuze printer hebben. En wat heb je aan die extra Mpx’s als je sensor even groot is? En inderdaad zoals Bianco zegt, het is een telefoon, voor wat leuke fotootjes tussendoor, dus als je een foto wil editten of afdrukken voor professionele doeleinden, dan gebruik je niet die iPhone-camera van zo’n €5

 • Profielfoto
  strigoi

  Ook al gaat het waarschijnlijk niet gebeuren, ik blijf hopen op een 32GB instap model

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @NPP wel dat van die RAM??? De problemen van Crossy Road en YT e.d., komt bij mij vrij herkenbaar voor, maar dit dan op mijn iPod touch 4de gen. Met 256MB RAM. Welke gen iphone heb jij eigenlijk? En als de garantie nog van toepassing is, zou ik hier eens mee naar de verkoper stappen want dat is nu eenmaal niet normaal… Maar als ik dan VainGlory, Infinity Blade, of Zen Garden ben aan het spelen, dan besef je zelf ook wel hoe zwaar die games zijn en sta je versteld dat het misschien eens 1X in de 15min 0,10sec blijft haperen op een dingetje dunner dan een potlood (eigen ervaring) oke, vandaag de dag moet je op een Android niet afkomen met 1 GB RAM, puur omdat er extra nodig is om het onaangepaste OS te compenseren. Apple kan dit echter perfect laten passen in iOS dus (voorlopig) overbodig die extra RAM! Ahja, en over die camera, welke iPhone heb je precies??? Met mijn iPhone 6 kan ik toch wel prachtige pics maken die ik als wallpaper kan gebruiken.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Pixelfanaten moeten inderdaad gewoon een camera gaan kopen, voor apparaten geldt hetzelfde als voor mensen: schoenmaker, hou je bij je leest.
  .
  De gedachte achter een was-droogcombinatie is dat je er mee kan wassen en mee kan drogen, maar toch kiezen veel mesen voor een aparte droger en wasmachine, omdat die elk hun taak beter doen dan de was-droogcombinatie. Een koel-vriescombinatie bestaat niet voor niets uit twee apparaten.
  .
  Hetzelfde geldt voor de smartphone, het is geen game console, het is geen computer, het is geen camera, maar een combinatie van die dingen in de vorm van een telefoon. Als je een goede foto wil trekken of schieten, dan moet je een apparaat kopen dat tien keer zo groot is (spiegeldreflexcamera) en minstens tien keer zo zwaar.
  .
  Of er meer RAM in een apparaat moet, hang af van het gebruik van dat RAM. iOS gaat redelijk spaarzaam om met RAM in vergelijking met Android en kan dus met minder af, dat andere programmeurs daar minder spaarzaam mee omgaan, is een ander verhaal.

 • Profielfoto
  ro_me

  Pixelfanaten moeten inderdaad gewoon een camera gaan kopen, bla bla bla bla blabla bla bla bla bla bla , dan moet je een apparaat kopen dat tien keer zo groot is (spiegeldreflexcamera) en minstens tien keer zo zwaar. bla bla bla bla bla bla is een ander verhaal.

  Wat een onzin! Met die gedachte hadden we allemaal nog een Nokia 3310 en zou een supermarkt niet bestaan! Maar gelukkig kun je tegenwoordig ook goede groentes in de supermarkt kopen!

  Het mooie van techniek is dat evalueert! Maar als jij er niets om geeft, hou je toch lekker de komen twintig jaar je iPhone 3G!
  Wat mij betreft mag mag alles gewoon lekker beter worden in de volgende iPhone die ik aan ga schaffen! Dus als Apple een betere camera, met betere sensor en meer megapixel in zijn iPhone 6s stopt zeg ik daar geen nee tegen!

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Poezenbeest helemaal gelijk!!! @ro_me, het is mij niet echt duidelijk wat je met die Nokia 3310 bedoelt, niet dat ie beter belt dan een iPhone. En wat Poezenbeest bedoelt is dat je voor professionele doeleinden geen alles-in-1 koopt, een restaurant gaat bv geen koel-vriesmachine kopen, net zoals een professioneel fotograaf geen iPhone gaat gebruiken, net zoals een interviewer of YouTuber geen iPhone gaat gebruiken als micro, net zoals een cameraploeg geen iPhone gaat gebruiken voor de belichting (flashlight), net zoals een (ietwat professionele) DJ geen iPhone gaat gebruiken als mengtafel enz enz… En heeft Poezenbeest ergens vermeld dat hij tegen tegen evOlutie (niet evaluatie) is? Ik denk dat hier nergens iemand is die vindt dat het niet beter mag worden. En niemand zegt hier neen tegen verbeteringen, maar een iPhone blijft een iPhone, een leuk, handig, en krachtig dingetje, maar zal geen vervanging bieden tegen professionele apparatuur.

 • Profielfoto
  Richard from Rotterdam

  Van mij mogen ze vooral de kwaliteit van de slow motion video verbeteren. Om te beginnen voor Europa niet meer 240 fps maar 200 fps. Dat scheelt een hoop met filmen bij kunstlicht…

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Richard bij kunstlicht wordt dan ook aangeraden om over te schakelen op de 120fps, maar voor veel zaken wordt toch op klaarlichte dag een slo-mo opgenomen waar die extra frames welkom zijn en waar de belichting vanzelf al prima is. Groetjes Helena xxx

 • Profielfoto
  teijee

  Naar mijn mening had de iPhone 6 vorig jaar al camera’s met een hogere resolutie, een sterkere behuizing en (vooral) 2 GB RAM mogen hebben. Los van het nieuwe ontwerp met de grotere schermen vond ik dat namelijk maar een banale update. Ze liepen toen al achter met hun 8 MP resolutie en 1 GB RAM. In feite is de 6s grotendeels wat de 6 moest zijn, uitgezonderd Force Touch en het roségoud dan.

  Sluit me hier volledig bij aan, je betaalt echt de hoofdprijs voor een iPhone, duurste wat er nu op de markt is en ze hebben echt niet de beste specs, ik verwacht gewoon de beste camera en de nieuwste snufjes en de beste specs, het begint gewoon echt tegen te vallen. Persoonlijk vind ik niet meer dat ze innoveren, ze lopen telkens achter de markt aan en proberen het beter te maken.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @teijee, nog zo’n naïef mannetje dat zich met de specs bezighoudt… RULE #1 VERGELIJK NOOIT DE SPECS VAN EEN ANDROID MET EEN IPHONE!!! Wat kan het schelen wat de specs zijn? Zolang mijn iPhone de snelste is en de mooiste foto’s maakt, blijf ik bij iPhone!!!

 • Profielfoto
  wensink

  Het enige wat er echt had MOETEN zijn bij de huidige iPhone is 32GB instapmodel. 16 is echt te weinig en die 50 cent extra kon heus wel voor ze uit. Maarja, heel veel meer geld verdienen door de 64GB ‘maar’ 100 euro duurder te maken is natuurlijk aantrekkelijker..

 • Profielfoto
  teijee

  @Helena Vanaeken het zijn concurrenten, tuurlijk vergelijk je op alle fronten dus ook specs. iPhone als je een Geekbench draait versus een Galaxy S6 komt eruit dat dat iPhone het moet afleggen tegen de Galaxy S6 en zo ook met foto’s.

  Wat Apple vind ik persoonlijk beter voor elkaar heeft is het App aanbod,
  Van de iPhone ben ik geen fan meer, maar van de andere hardware producten wel.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @wensink uiteraard was het wel leuk geweest, maar ik denk niet dat we de komende 2 jaren een 32 model moeten verwachten, bovendien zijn ik en veel van mijn vrienden tevreden met de 16GB, ik kan er genoeg apps op kwijt, foto’s en music staat in de cloud, al is het natuurlijk wel wat puzzelen.
  @teijee ahzo, dus als we de specs moeten vergelijken vind ik het toch wel raar dat de iPhone met zijn dual-core 1,4Ghz bijna kan tippen in jouw “geekbench” aan de S6 met zijn OCTA-core 2,1Ghz. Als we de “specs” moeten vergelijken, waar jij op staat, is het toch wel raar dat de S6 (8X2,1Ghz) de iPhone 6 (2X1,4Ghz) dan niet ver achter zich laat. En ja… een camera kan je niet zo eenvoudig beoordelen, inderdaad komt de S6 in de “overall-score” hoger uit, al zijn er talloze onderverdelingen waar de ene de andere verslaat en omgekeerd. Maar goed, jij houdt van de specs te vergelijken, dan vraag ik aan jou of je ook eens de software wilt bekijken? (Alsjeblieft NPP maar 1 ?;-) ) Die geekbench geeft inderdaad de rekenkracht e.d. weer, maar iOS (en binnenkort Mac OS X) heeft zoiets als Metal, waardoor bv een game zoals Vainglory, veel minder rekenkracht vereist op een iPhone, dan op een Android device, nu sta je daar met je specs? Mooi, maar ik heb dan liever mijn “slechte” specs en een snel geheel. Groetjes Helena xxx

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @NPP het was allerminst mijn bedoeling om die schreeuwerige indruk te geven. En die zin in caps was eerder om het duidelijk te stellen dat je ervoor moet oppassen omdat veel mensen dit doen en het bedrieglijk is, niet om het je op te dringen;-) . En volgens mij heb ik het recht om een uitspraak naïef te noemen als ie er een probleem van maakt dat een iPhone de laagste specs heeft (RAM+CPU) van die prijsklasse, omdat het algmeen bekend is (zeker op een Apple-Forum) dat Apple de “lage” specs compenseert door het besturingssysteem, en om nog even terug te komen op teijee, een iPhone is nu niet bepaald de duurste op de markt hé, je hebt uiteraard nog de ander high-end androids en uiteraard de S6 Edge die meer dan €1000 kost, en als ik het ook zo eens mag zeggen, je betaalt echt de hoofdprijs voor een S6 Edge, duurste wat er nu op de markt is en ze hebben echt niet de beste software, ik verwacht gewoon een stabiel besturingssysteem zonder virussen. En @NPP mijn mening is gewoon dat je ongeacht de specs, elk apparaat een eerlijke kans moet geven om het te testen, conclusies trekken uit je eigen ervaringen van het gebruik, en niet even de specs vergelijken tussen verschillende besturingssystemen en zeggen: ja, deze is beter dan die want deze heeft betere specs. Het is immers net wat ingewikkelder dan dat;-) . En is dat nu serieus dat er inwendig nauwelijks veranderingen zijn gekomen? (Had eerst al 4 ?’tjes getypt maar speciaal voor jou weggedaan:-) ) Buiten de het design (wat uiteraard persoonlijk is), is er bv een prachtig beeldscherm, brede kijkhoek, perfect gebruik in direct zonlicht, hoger contrast etcetera. Wat de A8 en de rest van het moederbord betreft, ik kan je zeggen dat het verschil tussen de 5S en 6 amper te merken is omdat de 5S al zonder lag alles aan kan dusja… dat zal de toekomst moeten uitwijzen als ze wat verouderen, al is het ongetwijfeld met het dubbel aantal transistors etc. een flink pakje sneller, de camera is GEWELDIG verbeterd, al was die uiteraard al prima, maar die autofocus >1sec is voor mij de MAX, 240 fps, 60fps video op 1080p is DELICIOUS;-) de vingerafdrukscanner is toch ook wel een heel pak nauwkeuriger en sneller weet ik uit ervaring, de 4G gaat véél sneller op de 6, en zo kan je nog een stukje door, al mag je uiteraard de barometer niet vergeten:-) . Apple Pay is ook een van de grote spelers al heb je er momenteel nog niet echt veel aan (bij ons dan toch). Maar om nu te zeggen dat er nauwelijks veranderingen zijn? Groetjes Helena xxx

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Sorry, ik had mijn bericht al terug verwijderd omdat ik bij nader inzien geen zin had om een verdere discussie op gang te brengen. Maar niet alles gaat even snel op het internet, en blijkbaar kon je het nog lezen. Ach ja, blij dat dit alles uit de weg is. Ik gun iedereen z’n mening en er zijn ook grote stukken waar ik jouw opinie volledig deel. Bijvoorbeeld het feit dat iOS veel krachtiger en stabieler is dankzij de integratie met de hardware. Ik vond echter wel dat snelheidsverbeteringen en beterde displays geen noemenswaardige vernieuwingen zijn. Ze zijn nodig en zeker welkom, maar een meer “opvallende” functie zoals Force Touch of Touch ID kan mij persoonlijk eerde over de streep trekken.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Gelukkig proef ik daar dan toch nog wat vrede op deze pagina!
  .
  Uiteraard is nieuw speelgoed altijd welkom op een nieuw toestel, wie weet wat er nog komt, we zullén het binnen zes weken weten!

 • Profielfoto
  RobertWebbe

  Ik word toch altijd zo moe van die Apple en Android fanboys die met alle macht moeten vertellen waarom de één zoveel beter is. You’re with us or against us…
  Beide zijn fantastische producten die heerlijk met elkaar concurreren.

 • Profielfoto
  marjolijntju

  @RobertWebbe
  Allebei goed …… maar is Apple de beste !:razz:

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @marjolijntju voor jouw, ook voor mij, voor die gene die er voor openstaan om het een kans te geven.

 • Profielfoto
  knekkie

  Is force touch niet gewoon fancy marketing voor aanraak detectie dat kijkt naar het epicenter en hoe groot het aanraak gebied is.

  Bij lichte aanraking een klein oppervlak en dus een dunne lijn in een teken applicatie.
  Naarmate je harder drukt komt er meer huid op het scherm en dus is het oppervlak groter. Dat resulteert in een dikkere lijn in en teken applicatie.

  Dit is niks wat niet eerder kon. Er staan op YouTube nog proof of concepts die het nooit gehaald hebben omdat Apple zulk gebruik van multitouch niet goed keurde.

  Dus in hoeverre force touch speciale hardware nodig heeft en of het scherm om die reden dikker moet worden lijkt mij wat ongeloofwaardig

 • Profielfoto
  knekkie

  Force touches leuk op de Apple Watch maar het is niet altijd duidelijk waar het wel en niet kan.

  In feite is het een onzichtbare knop. En er is in de interface geen duidelijke aanduiding dat er een force touch mogelijkheid bestaat.

  Dat zelfde mis ik nu ook met force touch op een MacBook.

  Het werkt super… Als je exact weet waar je in welke app gebruik kan maken van de functionaliteit.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik zie wel mogelijkheden voor force touch in het keyboard

  Hard drukken voor hoofdletters bijvoorbeeld

  Of hard ingedrukt houden voor dictafoon.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @knekkie Force Touch is net wat meer dan enkel het aanrakingsoppervlak. Jou systeem is ook een manier, zelfs eenvoudiger en goedkoper, maar werkt niet zo nauwkeurig. Force Touch (wat Apple gebruikt) werkt echt met druk, als ik bv op mijn Apple Watch hard met mijn wijsvinger verticaal op het scherm druk, dan ziet ie dat als een Force Click, hoewel er zeer weinig contact is qua oppervlakte, volgens jouw systeem zou het geen Force Click zijn omdat er weinig oppervlakte is. Als ik dan echter het scherm aanraak plat met mijn duim, dus niet duwen, registreert mijn Apple Watch dit als een gewone aanraking, hoewel hier dan juist meer oppervlakte is, misschien wel tot 4 keer meer dan bij de harde druk van mijn wijsvinger verticaal. Dus wees maar gerust, Apple heeft je niet liggen, maar toch een goede opmerking!;-)

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Camera van mijn 6 plus is echt goed ook bij minder licht dankzij optische stabilisatie. Fotos worden steeds beter. Video is perfect. Ik denk dat de duo lens iphone weer een doorbraak wordt (“achteraf scherpstellen”).

 • Profielfoto
  Ronn

  Great information, I will tweet to my friends to get them to check it out. keep it up. Thanks for sharing!.If have a long time than visit to: five nights at freddy’s 4 | word cookies game and hill climb racing 2 | hotmail login

 • Profielfoto
  MarkCPhillips