Facebook bouwt menselijke Siri-concurrent

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Het wordt druk in de markt voor virtuele assistenten. Siri krijgt volgens techsite The Information (betaalmuur) concurrentie uit de stal van Facebook, het sociale netwerk zou aan een virtuele assistent met de naam Moneypenny werken.

James Bond-fans kennen Moneypenny als de secretaresse van M. De assistent van Facebook heeft dan ook meer weg van een secretaresse dan van een robot. Het moet persoonlijke, menselijke hulp worden.

De assistent leeft in Facebook Messenger en moet gebruikers gaan helpen bij het kopen van producten en diensten via internet, maar kan ook dingen opzoeken. De backend wordt gevormd door echte mensen. Volgens The Information wordt de assistent momenteel intern bij Facebook getest.

Een vergelijkbare dienst, genaamd Magic, bestaat al en werkt op basis van SMS. Het is onduidelijk wanneer de assistent van Facebook beschikbaar is en hoe het sociale netwerk er aan gaat verdienen. Concurrerende diensten vragen vaak een kleine fee per bestelling of vraag.

magic-001
Persoonlijke SMS-assistent ‘Magic’ is al live in de VS.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  GForce85

  Moneypenny is de secretaresse van M.;-)

 • Profielfoto
  nk22

  2023: Facebook aangeklaagd voor robot laten spreken ipv Mark Zuckerberg;-)

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Hmmm… “Money”. Dat is wat ik hoor. :roll:

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  nk22, nice! Haha. Blijkbaar komt de geautomatiseerde toekomst vol met robots die ons werk overnemen, nog even uitgesteld.