Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 juli 2015
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk swipes in Chrome voor iOS

Google heeft zijn Chrome-browser voor iOS bijgewerkt naar versie 44 en pakt daarmee naast bugfixes een grote ergernis aan. Net als in Safari is het nu mogelijk om tussen de vorige en vorige pagina te bladeren met veeg­bewegingen naar links en rechts.

Chrome voelt nu meer als een echte iOS-app aan. De meeste iOS-apps ondersteunen swipes vanaf de rand van het scherm al enige tijd. De browser introduceert naast swipes nog iets nieuws, namelijk Physical Web.

Onder de noemer Physical Web wil Google alle slimme apparaten om ons heen makkelijker bedienbaar maken vanuit de browser. Als je in de buurt komt van een apparaat met ondersteuning voor de open standaard, verschijnt in de widget van Chrome een knop om het apparaat direct te bedienen. Volgens Google is dat handiger dan losse apps voor ieder apparaat.

Video: Parkeermeter met Physical Web en Chrome

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk swipes in Chrome voor iOS
Sluiten