Eindelijk swipes in Chrome voor iOS

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Google heeft zijn Chrome-browser voor iOS bijgewerkt naar versie 44 en pakt daarmee naast bugfixes een grote ergernis aan. Net als in Safari is het nu mogelijk om tussen de vorige en vorige pagina te bladeren met veeg­bewegingen naar links en rechts.

Chrome voelt nu meer als een echte iOS-app aan. De meeste iOS-apps ondersteunen swipes vanaf de rand van het scherm al enige tijd. De browser introduceert naast swipes nog iets nieuws, namelijk Physical Web.

Onder de noemer Physical Web wil Google alle slimme apparaten om ons heen makkelijker bedienbaar maken vanuit de browser. Als je in de buurt komt van een apparaat met ondersteuning voor de open standaard, verschijnt in de widget van Chrome een knop om het apparaat direct te bedienen. Volgens Google is dat handiger dan losse apps voor ieder apparaat.

Video: Parkeermeter met Physical Web en Chrome

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  CHECKit95

  Persoonlijk vond ik het veel fijner om met die swipes door tabbladen te navigeren.

 • Profielfoto
  Zakske

  Vreemde keuze; in Android kun je met een swipe door tabbladen navigeren, geen idee waarom ze dit niet implementeren in iOS. Verder maakt het weinig uit. Zolang je geen standaard apps in iOS kunt verwijderen en vervangen door iets anders zal Safari de beste keuze blijven.

 • Profielfoto
  ---

  Vreemde keuze; in Android kun je met een swipe door tabbladen navigeren, geen idee waarom ze dit niet implementeren in iOS. Verder maakt het weinig uit. Zolang je geen standaard apps in iOS kunt verwijderen en vervangen door iets anders zal Safari de beste keuze blijven.

  Dat hadden ze voor de update. Persoonlijk vond ik dat juist erg onhandig werken. Zeker omdat ik Safari veel gebruik. Bij een iPhone 6 Plus is deze bediening sowieso veel makkelijker.

 • Profielfoto
  nebilem

  Omt neemt niet alleen de tekst over van andere sites maar ook de hele titel. Is niet zo handig omt.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  En ondertussen wordt de YouTube-app helemaal omver gegooid en lijkt de voorpagina meer op Instagram en Facebook.

 • Profielfoto
  steveb

  privacy beu? chrome = google

  hoeveel parkeermeters zijn beschikbaar met deze mogelijkheden?

 • Profielfoto
  geometrydash

  Nice to be visiting your blog again, it has been months for me. Well this article that i’ve been waited for so long. I need this article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article. Thanks, great share. sniper games five nights at freddy’s

 • Profielfoto
  geometrydash

  Nice to be visiting your blog again, it has been months for me. Well this article that i’ve been waited for so long. I need this article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article. Thanks, great share. sniper games five nights at freddy’s

 • Profielfoto
  Ronn

  The postings on your site are always excellent. I like play game hill climb racing 2 and word cookies answers. Thanks for the great share and keep up this great work! Click to play game: five nights at freddys 4 and hotmail sign in