Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 juli 2015
Leestijd: 1 minuut

Bye bye homeknop? Vingerafdrukscanner in Gorilla Glass nu mogelijk

Het afschaffen van de fysieke homeknop komt steeds dichterbij. Volgens recente geruchten werkt Apple al een tijdje aan het integreren van Touch ID in het scherm van de iPhone. Het Amerikaanse bedrijf Sonavation is Apple voor met een alles-in-een scherm.

Het bedrijf kondigt een techniek om ultrasone biometrische sensoren in Gorilla Glass te intergeren aan. Het voordeel van deze direct onder het glas geplaatste sensoren is dat ze zelfs met natte, vuile of vettige vingers werken.

Apple en Sonavation hebben geen directe relatie, maar dit toont wel aan dat de techniek praktisch klaar is voor het integeren van sensoren die nu in de homeknop zitten. Het voordeel van een iPhone zonder homeknop is dat deze compacter kan worden en toch een groot scherm kan bevatten.

Verwacht geen iPhone 6s zonder homeknop, de volgende iPhone zal uiterlijk gelijk zijn aan de iPhone 6 en naar verluidt Force Touch bevatten. Het is ook maar de vraag of Apple het aandurft om de homeknop van de iPhone te halen, want deze vervult ook de taak van ‘escape’-knop. ComputerBILD liet eerder een concept van een iPhone zonder homeknop maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bye bye homeknop? Vingerafdrukscanner in Gorilla Glass nu mogelijk
Sluiten