Beter inzicht in accugebruik apps met iOS 9

7 reacties

In iOS 9 doet Apple van alles om de accu in je iPhone langer mee te laten gaan. Behalve een nieuwe energiebesparingsmodus krijg je ook beter inzicht in welke apps hoe en hoe lang het meest van de accu vragen. In iOS 8 werd hier al een beginnetje mee gemaakt.

Via Instellingen > Batterij > Batterijgebruik is niet alleen te zien welke apps de meeste energie gebruiken, maar ook hoeveel minuten dit op de voor- en achtergrond was. Handig bij opsporen van apps die ongemerkt accu slurpen.

Het menu met het batterijgebruik per app was al in iOS 8 aanwezig, maar gaf alleen een algemeen percentage per app. Door in iOS 9 op het klok-icoon te drukken, zie je precies hoe lang een app actief is geweest.
accu-ios9
Gebruik je een app veel? Dan staat deze vaak op het scherm en is het logisch dat er veel accu wordt gebruikt. Als een app uren op de achtergrond draait en verder geen functie heeft, dan heb je te maken met een accuslurper.

 • iOS 9 komt in september uit en werkt met alle iOS-apparaten die momenteel iOS 8 draaien. Er is ook een publieke beta beschikbaar.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Lucas Thoelke

  Nu al zin om facebook te checken;)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Heb iOS 9 beta pas een dag op mijn persoonlijke iPhone, maar de laatste 24 uur heeft Facebook nog geen 2% accu gebruikt. Moves (ook van Facebook) is in mijn geval een grote slurper, terwijl de Health-app van Apple hetzelfde doet. Dus Moves kan weg:)

 • Profielfoto
  Vilscon

  Waar staat moves, en waarom geen tijd gegevens bij muziek.., Raymon?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Moves staat in de screenshots in het artikel (ook van mijn iPhone ;-)). Muziek: don’t know, het is een nieuwe functie in een beta, dus nog niet helemaal af misschien.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik zou moves niet meer kunnen missen!

 • Profielfoto
  Cablecutter

  We zitten al een tijdje op iOS 9 en er is een bèta voor iOS 9.3. In september komt hoogstwaarschijnlijk iOS 10

 • Profielfoto
  botoo

  Vreten notificaties allemaal erg veel? Bij mij geeft Pebble 52% da’s best wel veel, misschien omdat de notificaties naar de smartwatch doorgestuurd moeten worden? Iemand met een Apple Watch een vergelijkbaar hoog gebruik?