Apple Watch krijgt pluim van eerste kopers

25 reacties

In reviews scoort de Apple Watch niet altijd even hoog, maar de meeste eigenaren zijn wel degelijk tevreden over het slimme horloge uit Cupertino. Dat blijkt uit onderzoek van wearable-site Wristly onder een panel van 800 Apple Watch-bezitters.

Maar liefst 97 procent van de respondenten zegt tevreden of enigszins tevreden te zijn. Daarmee scoort de Watch hoger dan de iPhone en iPad. Deze apparaten konden onder de eerste kopers op respectievelijk 92 en 91 procent tevredenheid rekenen.

Opvallend is dat doorsnee consumenten tevredener zijn dan kopers die zichzelf als tech-insider of ontwikkelaar omschrijven. Onder consumenten was maar liefst 73 procent erg tevreden, bij tech-insiders was dat 63 procent. Ontwikkelaars zijn kritisch, slechts 43 procent zegt erg tevreden te zijn.

Met de prijs van de Apple Watch zit het volgens het onderzoek van Wristly wel snor. 73 procent van de kopers vindt het horloge zijn prijs waard. 12 procent vindt het horloge te duur en 14 procent vindt dat hij meer waard is.
watch-bristly
Het onderzoek is overigens op geen enkele manier representatief. Wristly heeft een portal waar bezitters van de Apple Watch zichzelf kunnen aanmelden om aan onderzoekjes mee te doen. Dit trekt een bepaald soort respondent aan. Daarnaast deden er slechts 800 deelnemers mee.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Leuk!!!

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben al dik tevreden met wat het apparaat nu kan maar er zit veel meer potentie in. Gelukkig is Watch OS 2 onderweg met een hoop leuke verbeteringen en Native Apps… Pas dan gaat het echt los.

 • Profielfoto

  Heb de Watch sinds vrijdag en ben heel tevreden! Kijk uit naar OS2.

 • Profielfoto
  Phthisicus

  In eerste instantie wilde ik er eigenlijk geen halen. Maar ben afgelopen zaterdag toch maar even gaan kijken naar de Watch in Amsterdam. Na een tijdje er mee te hebben gespeeld heb ik er toch maar 1 meegenomen.

  Heb de 42mm Zwarte Sport versie gekocht.

  Hij bevalt me tot nu toe aardig goed. Het enige min punt tot nu toe vind ik dat sommige geïnstalleerde apps nog wel eens traag kunnen reageren. watchOS 2.0 met native apps moet in de toekomst dit probleem gaan verhelpen.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Als ze bij Mona jarenlang een nieuw soort worst hypen en die lang verwachte worst eindelijk in de frituur beschikbaar is voor het dubbele van de prijs – sommigen zijn er zelfs speciaal voor naar Duitsland of Frankrijk gereden om bij de eersten te kunnen zijn, dan ga je aan een interviewer toch ook niet vertellen dat hij naar rotzooi smaakt. Liever de bittere worst doorslikken is dan de leuze.

 • Profielfoto
  knekkie

  Als ze bij Mona jarenlang een nieuw soort worst hypen en die lang verwachte worst eindelijk in de frituur beschikbaar is voor het dubbele van de prijs – sommigen zijn er zelfs speciaal voor naar Duitsland of Frankrijk gereden om bij de eersten te kunnen zijn, dan ga je aan een interviewer toch ook niet vertellen dat hij naar rotzooi smaakt. Liever de bittere worst doorslikken is dan de leuze.


  wie beter kijkt ziet dat het geen worst maar toetje is. Dus waarschijnlijk zijn de mensen die serieus weten wat ze kopen tevreden.

 • Profielfoto
  Jesper

  73 procent van de kopers vindt het horloge zijn prijs waard.

  Nogal een open deur lijkt me, aangezien het onderzoek is uitgevoerd onder mensen die al zo’n Apple Watch gekocht hebben.

 • Profielfoto
  App69

  Tevreden maar toch al uitkijken naar OS2?
  Dat noem ik niet tevreden. Als het maar van  komt zeker?

 • Profielfoto
  Phthisicus

  @Jesper

  Alsnog een interessant onderzoek. Dit betekend dat ook de mensen die het product hebben gekocht kritisch zijn over wat ze kopen en weten wat ze hier voor uitgeven.

  Persoonlijk vind ik de Watch een tikje te duur voor wat het op dit moment kan. En dan heb ik het voor alsnog alleen over de sport versie. De normale Watch en de Edition zijn gewoon over de top overpriced.

  Als er straks meer apps voor uit komen wordt de kosten voor de Watch iets meer verantwoord.
  Apple is op dit moment afhankelijk van de ontwikkelaars om van de Watch een succes te maken. Iets wat bij de iPhone/iPad al is gebeurd.

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Nog 130 dagen en dan krijg ik er misschien een als ze tegen dan geen 1000 euro kosten voor de goedkoopste

 • Profielfoto
  gipsman

  OS2 zal niet werken op de 1ste generatie watches, behalve op de Edition.;-)

 • Profielfoto
  marjolijntju

  Mij hebben ze niks gevraagd !
  Die hoge percentage krijg je natuurlijk zo als er veel minder verkocht worden dan de iphone .
  Ik heb zelf de sport gekocht ,maar toen ik hem eenmaal had tja..
  Je moet ze beide bij je dragen Iphone en de watch ,ik hou het liever bij de Iphone dan te moeten turen naar zo’n klein beeldje van de watch .
  leuk speel dingetje voor ff maar meer ook niet .

 • Profielfoto
  wdele

  Ik ben erg tevreden over m’n Watch. Vooral voor mensen die wel wat gewicht mogen verliezen is ‘ie echt ontzettend handig. Heb denk ik al 10 uur gefietst die ik niet gefietst zou hebben als de Watch me er niet aan herinnerd zou hebben!

 • Profielfoto
  knekkie

  @App69

  Ik ben al een tijdje fanboy af wat dat betreft.;)

  Tevreden maar toch al uitkijken naar OS2?
  Dat noem ik niet tevreden.

  De huidige Watch doet wat ik wil. Maar Watch OS 2 en native apps breiden dat flink uit. Dat betekent niet dat als ik mij daar op verheug ik nu al niet tevreden kan zijn.;)

  Als het maar van  komt zeker?

  Eerder… als het maar doet wat ik wil. Ik kies net zo makkelijk voor een ander merk. Of het van Microsoft, Polar, Apple of van wie dan ook komt maakt niet uit.

  Ik zal mijn eerste post even wat nuanceren voor je

  Ik ben al dik tevreden met wat het apparaat nu kan maar er zit veel meer potentie in… Pas dan gaat het echt los.

  Niks aan gelogen. Ik ben echt dik tevreden met wat ie nu al kan en ik zie dat er op sport gebied meer uit te halen is. Zeker als je het vergelijkt met dedicated hardware.

  Ik had voorheen een Polar V800 met name voor sport doeleinden en die ontvangt ook notificaties net als de Watch. Alleen moet het wel voldoen aan mijn functionele wensen en aan een bepaalde design standaard. Vaak zit je dan blind bij Apple goed maar niet altijd. Polar v800 boven een Watch is maar net voor welk doel je het product dragen wil. Voor alles wat met sport te maken heeft duidelijk de Polar V800. Voor al notificaties en al het andere duidelijk de Watch.

  … Gelukkig is Watch OS 2 onderweg met een hoop leuke verbeteringen en Native Apps… Pas dan gaat het echt los.

  Ik kijk dus uit naar Watch OS 2 om dat ik er van overtuigd ben dat dit een deel van de kloof gaat overbruggen. Apple kan niet alles zelf doen natuurlijk.

  De Watch kan redelijk mee komen met de Polar V800 op sport gebied maar hij is gewoon een stuk onnauwkeuriger en meet registreert minder dingen. Watch OS 2 gaat die kloof waarschijnlijk een heel stuk dichten als er meer slimme apps komen.

  Ook dit betekent niet dat ik niet tevreden ben over wat de Watch. Ik weet gewoon dat als ik ga sporten ik de Watch even moet omwisselen voor de Polar V800 en heb daar vrede mee. Mijn keuzes voor een Surface Pro 3 boven een iPad (voor werk verzetten op een tablet als je onderweg bent) en een Polar V800 boven een Watch (voor sport) kloppen aardig in dat rijtje. Iedereen gebruikt zijn producten anders.

  Het ligt vaak wat genuanceerder dan fanboy of niet.;)

 • Profielfoto
  NI3LS

  Dat onderzoek heeft 66% en 31% op een stapeltje gegooid. 66% was erg tevreden, en 31% was ietwat tevreden. Ik vind dat niet eerlijk, ietwat tevreden vind ik niet high satisfied.

  Persoonlijk na lang dubben sinds zondag het ding om mijn arm. Het is absoluut de beste smartwatch die er is gemaakt. Maar het kan nog weinig, OS 1 zorgt voor trage verbinding met apps en het enige wat ik nu nog doe is af en toe de tijd bekijken en weten dat er een melding is.

  Daardoor vind ik de prijs voor mij nu te hoog voor wat ik ervan gebruik. Wellicht als straks Apple Pay in Nederland komt en OS2 of een Watch 2, dat ik nogmaals de gok waag. Voor nu gaat het apparaatje retour.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Jesper, wat is dat nou? Dus jij vindt dat mensen die hem niet gekocht en GEBRUIKT hebben moeten kunnen beslissen of ie z’n prijs waard is?

 • Profielfoto
  knekkie

  +1voor Helena Vanaeken (@Jesper)

  Idd een beetje vreemd. Misschien hoor je wel bij de groep die hem gekocht hebben en er bij nader in zien helemaal niet tevreden mee zijn. Dan is het het geld niet waard geweest.

 • Profielfoto
  App69

  Pas dan gaat het echt los

  Zegt meer dan genoeg.
  De Watch kan niet eens je slaap registreren! Wat voor mij dan weer een must is.
  @ knekkie, steeds verwisselen van device? Je beseft toch hoe belachelijk je hiermee overkomt.

 • Profielfoto
  Odie

  Mijn God, wat zitten hier toch een paar azijn-pissers. Waarom zou je geen Watch gekocht kunnen hebben, niet helemaal tevreden kunnen zijn en dat dan niet kunnen uiten? Al dat ge-fanboy hier, het is echt om doodziek van te worden.

  Ik was ook niet van plan om een Watch te kopen maar heb het uiteindelijk gedaan. Nee, ik ben (nog) niet helemaal tevreden maar soms is het ook gewoon leuk om speelgoed te kopen en er mee te experimenteren. Some things work, others don’t. Daar kom je alleen achter door het te proberen. En als je dat niet wil: koop er geen, koop een Pebble, koop een Moto360 of koop een Big Mac…

 • Profielfoto
  puccini

  En dan nog een keer over een half jaar een onderzoek doen, dan zullen de cijfers echt wel anders zijn. Dit is toch niet objectief ! hou nou toch op met die onzin !

 • Profielfoto
  Ramon

  Ik heb hem nu nog niet aangeschaft.
  Ik ben wel erg benieuwd naar watchOS2 misschien is de watch dan ook wat minder afhankelijk van de iPhone.

  Ook is het wel jammer dat je er niet mee in het water kan. Was leuk geweest als je ook zwem activiteiten kon meten.

  Verder vind ik de watch er wel gaaf uit zien en denk ik dat er zeker ook wel toekomst in zit.

 • Profielfoto
  4GTL

  Ik stel me nog steeds de vraag wat de toegevoegde waarde van een smartwatch is bovenop een smartphone.

 • Profielfoto
  knekkie

  Pas dan gaat het echt los

  Zegt meer dan genoeg.
  De Watch kan niet eens je slaap registreren! Wat voor mij dan weer een must is.
  @ knekkie, steeds verwisselen van device? Je beseft toch hoe belachelijk je hiermee overkomt.

  Ik zal wel moeten omdat ik de Apple Watch niet voor triatlon kan gebruiken. Onder water meet dat ding niks en het apparaatje is niet robuust genoeg.

  Niet dat het het mij wat kan schelen dat jij dat belachelijk vind. Daar koop ik die dingen natuurlijk niet voor.;)

 • Profielfoto
  steveb

  73 procent van de kopers vindt het horloge zijn prijs waard.

  Nogal een open deur lijkt me, aangezien het onderzoek is uitgevoerd onder mensen die al zo’n Apple Watch gekocht hebben.

  @Helena Vanaeken
  @knekkie

  de ontwikkelaars blijven de belangrijkste mensen in dit onderzoek.
  hoe meer apps hoe sterker het toestel. (zie ios producten)
  als de ontwikkelaars het toestel niet zien zitten dan komen er ook niet snel nieuwe apps.

 • Profielfoto
  steveb

  Ik stel me nog steeds de vraag wat de toegevoegde waarde van een smartwatch is bovenop een smartphone.

  zo lang ze niet stand alone kan werken. doet ze volgens mij niet veel

  1. batterij van u smartphone sparen?
  2. de tijd besparen om u phone of geldbeugel uit u zak te halen.
  – apple pay (en klantenkaarten)
  – sms, email dicteren via watch
  3. de mens nog meer associaal maken door nu constant op die watch notes zitten gapen en zelfs bellen

  Ik zie het vooral als een health, sport gadget. voordelen?
  1. geen band rond u middel voor hartrime check
  2. voor de wetenschap zal research kit volgens mij veel betekenen ism de watch