Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 juli 2015

Apple Watch gekocht? Vergeet deze 5 instellingen niet!

Ben je de bezitter van een nieuwe Apple Watch? Gefeliciteerd! We gaan je niet uitleggen hoe je de Apple Watch met je iPhone koppelt, want dat heeft Apple al uitstekend gedaan op deze pagina. Daarna begint het pas echt.

Nadat de Apple Watch met je iPhone verbonden is, zijn er een aantal praktische zaken die je kunt instellen om optimaal plezier van je horloge te hebben. 5 tips voor een vliegende start:

1. Activiteit-app configureren

Een van de functies van de Apple Watch is het bijhouden van je dagelijkse hoeveelheid beweging. Dat start niet vanzelf, eerst moet je nog wat gegevens invullen. Veeg op je Apple Watch van onder naar boven boven en kies voor Configureer Activiteit-app. Je wordt nu gevraagd naar een aantal gegevens zoals je geslacht, gewicht en hoe actief je dagelijks bent.

Als je niet weet hoe actief je bent, raden we weinig actief aan. Je kunt dit later aanpassen door in de activiteit-app een force touch te doen.

2. Intensiteit taptic feedback

De Apple Watch geeft klopjes op je pols bij notificaties en andere meldingen. Hoe sterk deze taptic feedback is, stel je via de instellingen app op de Watch in. Die doe je via het menu Horen en voelen. Stel daar het voelbaar signaal in op een voor jou prettige stand.

Is het signaal nog niet sterk genoeg? Zet dan het prominent voelbaar signaal aan. Hierbij trilt de Apple Watch extra lang en hard bij ieder voelbaar signaal. Zo voel je het signaal ook als je bijvoorbeeld veel met je handen werkt.

3. Wijzerplaat

Je kijkt het meest tegen de wijzerplaat van je Apple Watch aan, dus het is belangrijk dat deze naar je smaak is. Door stevig op het scherm van de Apple Watch te drukken (force touch) pas je de wijzerplaat aan. Je kunt verschillende wijzerplaten kiezen en deze verder aanpassen.

De opties zijn per wijzerplaat verschillend. Als onder een wijzerplaat een knop Pas aan verschijnt, heb je nog meer opties. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen welke complications (kleine widgets) er op de wijzerplaat verschijnen.

4. Glances/snelle blikken

Als je op de Apple Watch van onder naar boven veegt, krijg je kaarten met informatie in een snelle blik (glances). Standaard staan veel glances aan, maar die heb je niet allemaal nodig. Open de Apple Watch-app op je iPhone, kies voor het tabje Mijn Watch en vervolgens Snelle blikken.

Ons advies: een stuk of 5 is genoeg, anders blijf je swipen. Je kunt items verwijderen, toevoegen en de volgorde veranderen. Als een app een glance heeft, verschijnt deze ook in het menu:

5. Vrienden toevoegen aan snelkiezer

De langwerpige knop aan de zijkant van de Apple Watch brengt je naar een snelkiezer met plaats voor 12 vrienden. Je stuurt vanaf dat punt snel een berichtje, belt en als je vriend ook een Apple Watch heeft kun je hem verrassen met je hartslag of een tekeningetje.

Vrienden toe aan de snelkiezer toevoegen gaat via je iPhone. Open de Apple Watch-app, kies voor Vrienden en vul de plaatsen met contacten. Als ze met een foto in je iPhone staan, verschijnt die ook, anders de initialen.

Reageer op artikel:
Apple Watch gekocht? Vergeet deze 5 instellingen niet!
Sluiten