Apple Watch gekocht? Vergeet deze 5 instellingen niet!

24 reacties

Ben je de bezitter van een nieuwe Apple Watch? Gefeliciteerd! We gaan je niet uitleggen hoe je de Apple Watch met je iPhone koppelt, want dat heeft Apple al uitstekend gedaan op deze pagina. Daarna begint het pas echt.

Nadat de Apple Watch met je iPhone verbonden is, zijn er een aantal praktische zaken die je kunt instellen om optimaal plezier van je horloge te hebben. 5 tips voor een vliegende start:

1. Activiteit-app configureren

Een van de functies van de Apple Watch is het bijhouden van je dagelijkse hoeveelheid beweging. Dat start niet vanzelf, eerst moet je nog wat gegevens invullen. Veeg op je Apple Watch van onder naar boven boven en kies voor Configureer Activiteit-app. Je wordt nu gevraagd naar een aantal gegevens zoals je geslacht, gewicht en hoe actief je dagelijks bent.

Als je niet weet hoe actief je bent, raden we weinig actief aan. Je kunt dit later aanpassen door in de activiteit-app een force touch te doen.
watch-actief-001

2. Intensiteit taptic feedback

De Apple Watch geeft klopjes op je pols bij notificaties en andere meldingen. Hoe sterk deze taptic feedback is, stel je via de instellingen app op de Watch in. Die doe je via het menu Horen en voelen. Stel daar het voelbaar signaal in op een voor jou prettige stand.

Is het signaal nog niet sterk genoeg? Zet dan het prominent voelbaar signaal aan. Hierbij trilt de Apple Watch extra lang en hard bij ieder voelbaar signaal. Zo voel je het signaal ook als je bijvoorbeeld veel met je handen werkt.
watch-voelbaar

3. Wijzerplaat

Je kijkt het meest tegen de wijzerplaat van je Apple Watch aan, dus het is belangrijk dat deze naar je smaak is. Door stevig op het scherm van de Apple Watch te drukken (force touch) pas je de wijzerplaat aan. Je kunt verschillende wijzerplaten kiezen en deze verder aanpassen.

De opties zijn per wijzerplaat verschillend. Als onder een wijzerplaat een knop Pas aan verschijnt, heb je nog meer opties. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen welke complications (kleine widgets) er op de wijzerplaat verschijnen.
widgets-001

4. Glances/snelle blikken

Als je op de Apple Watch van onder naar boven veegt, krijg je kaarten met informatie in een snelle blik (glances). Standaard staan veel glances aan, maar die heb je niet allemaal nodig. Open de Apple Watch-app op je iPhone, kies voor het tabje Mijn Watch en vervolgens Snelle blikken.

Ons advies: een stuk of 5 is genoeg, anders blijf je swipen. Je kunt items verwijderen, toevoegen en de volgorde veranderen. Als een app een glance heeft, verschijnt deze ook in het menu:
snelleblikken-annotate

5. Vrienden toevoegen aan snelkiezer

De langwerpige knop aan de zijkant van de Apple Watch brengt je naar een snelkiezer met plaats voor 12 vrienden. Je stuurt vanaf dat punt snel een berichtje, belt en als je vriend ook een Apple Watch heeft kun je hem verrassen met je hartslag of een tekeningetje.

Vrienden toe aan de snelkiezer toevoegen gaat via je iPhone. Open de Apple Watch-app, kies voor Vrienden en vul de plaatsen met contacten. Als ze met een foto in je iPhone staan, verschijnt die ook, anders de initialen.
vrienden-watch-annotate

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik stoor me niet snel aan vertalingen, maar “Snelle blikken” ?!:lol::lol:

 • Profielfoto
  llowboy

  Het is “Prominent” signaal en niet “permanent” signaal!

 • Profielfoto
  Usain

  “wallet” is ook wel goed vertaald…

 • Profielfoto
  SvS

  En oke, ik doe voor 1 keer even mee:

  “Nadat de Apple Watch met je iPhone verboden is”:shock:

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Kleine tikfoutjes in artikel gefikst, dank voor de oplettendheid.

 • Profielfoto
  yasser

  wanneer komt de review

 • Profielfoto
  joram

  Beetje vreemde vraag misschien, maar kun je ook op de een of andere manier zien of je vrienden een Apple Watch hebben? Bij Whatsapp kun je dat bijvoorbeeld zien, want je weet niet altijd op afstand of vrienden die je niet al te regelmatig ziet, ineens óók een Apple Watch hebben:)

 • Profielfoto
  Usain

  @joram dan kun je opeens je hartslag sturen.

 • Profielfoto
  joram

  Ah, dus die optie zie je bij voorbaat niet als de ontvanger geen Apple Watch heeft… dat scheelt:)

 • Profielfoto
  Verwijderen

  I got him
  Enige wat ik niet snap, ik krijg geen iMessage notificaties. Wel op telefoon, niet op Watch. Iemand bekend met dit probleem?

 • Profielfoto
  polansky

  Wie OMT in de gaten heeft gehouden kan het niet zijn ontgaan: vandaag ging de Apple Watch in de verkoop in Nederland. Al vroeg in de ochtend stonden er rijen bij Premium Resellers, die hiervoor eerder de deuren openden.

  Niet bij Xando in ieder geval, daar stond helemaal niemand voor de deur…

 • Profielfoto

  Vanochtend vroeg gehaald bij Amac op de lijnbaan R’dam. Dank voor de tips! Er is nog veel meer te vertellen en te ontdekken. Maar dat gaat vast nog komen.

 • Profielfoto
  macxa4

  @Swiftly Watch even herstarten loste dit voor mij op.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Eens een gaatje boren met dat ding, kijken hoeveel calorieën je dan verbrand ;).

 • Profielfoto
  hatolex

  Das knap, een gaatje boren met dat ding.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Heb je die app niet.

  bedoel natuurlijk om je pols

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Grappig, als je de foto limiet gaat instellen zou het aantal foto’s 25, 5GB in beslag nemen… dat zijn behoorlijke hoge resolutie foto’s.
  (dat zou bij SJ nooit hebben kunnen gebeuren…..haha)

  @macxa4 bedankt voor de tip. Helaas heeft het bij mij echter niet geholpen.

 • Profielfoto
  gipsman

  Een watch die niet standalone is vind ik maar niks. Met een batterij die 1 dag mee gaat valt te leven, een predigitaal horloge moest je ook iedere dag aanzwengelen. Wanneer is trouwens de Belgische release datum? Door iPhone/iPad ontstonden echt nieuwe gebruikerservaringen, nieuwe markten. Is niet zo met deze Watch die gebaande paden volgt. Of mis ik de killer app ? Zou wel eens eerste appleflop van de eeuw kunnen worden…tenzij de looks het verschil gaan maken. Voor het eerst krijg ik het gevoel dat Apple iets verkoopt louter om de winkel draaiend te houden.
  Shoot me.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Een tip voor mensen die Aandelen complicatie gebruiken.

  Als je aandelen kiest in een complicatie, dan lijkt het erop dat je het aandeel niet kunt kiezen.
  Ik ben er inmiddels achter dat je dit kunt doen door op je iPhone de app Aandelen te openen, en daar het aandeel te selecteren dat je wilt zien.
  Je kunt het dus niet wijzigen vanaf je Watch.

 • Profielfoto
  bigkevx2

  @Johannes
  ‘Een watch die niet stand alone is’

  Dat is hij dus wel, alleen minder slim.
  Maar we vinden hem ‘te dik’, de batterijduur is ‘waardeloos’ zucht, je moet hem verdorie iedere nacht opladen, en te traag…

  Ik leg het nog één x uit;

  De Apple Watch is een VERLENGSTUK van je iPhone waar je meteen ook altijd de tijd mee afleest.
  Als je vanuit dit perspectief gaat denken zul je zien dat het gewoon een geniaal ding is.

  Als jij het voor elkaar krijgt om de Apple Watch alles te geven wat men zichzelf heeft beloofd (te hoog verwachtingspatroon gecreëerd door de fanboys) dus een batterij van minimaal een week, gps, gsm, 64GB?, 20 inch scherm? En dat in een dunnere behuizing en met dezelfde of betere looks? Dan ben JIJ de nieuwe SJ en wacht er een briljant mooie toekomst voor je.

  SNAP wakker worden, terug naar de realiteit.

  Na 5 weken ervaring om mijn pols kan ik zeggen, als niet horloge drager in het verleden, dat de Apple Watch de beste aankoop is die ik de afgelopen 5 jaar heb gedaan.
  Dagelijks gebruik ik hem gemiddeld intensief en doet hij dat en zelfs meer dan ik er ooit van verwacht had.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ja zou best zo’n ding willen aanschaffen, maar zie het niet echt een toevoeging.

 • Profielfoto
  Milan_Dolk

  “wallet” is ook wel goed vertaald…

  Het was eerst toch ook “Passbook”?

 • Profielfoto
  nebilem

  Het valt me op dat deze pagina beter zichtbaar is op een Android dan op een iPhone. Vreemd..

 • Profielfoto
  loekatmie

  De eerste dag gekocht bij Amac Lijnbaan Rotterdam, de tweede dag op citytrip naar Praag. Meteen Ryanair en Booking.com en Getyourguide op de proef gesteld. Al deze Watch apps deden het perfect: nergens iPhone moeten bovenhalen: kwamen we in de buurt van het restaurant, stond de barcode klaar in mijn passbook/wallet op de Apple Watch. Dus enorm blij dat ik even vanuit Antwerpen naar Rotterdam ben gereden om mee als eerste ( België), van de Watch te kunnen genieten. Prachtig ook