Internationale Apple Sim nu in Nederland

12 reacties

Wie in de VS of UK een iPad met onder­steuning voor mobiele data koopt, krijgt er standaard een Apple Sim bij. Met deze simkaart is het mogelijk om bij lokale providers data-abonnementen af te sluiten en zonder de sim te veranderen te wisselen.

De Apple Sim is nu ook in Nederland verkrijgbaar, maar onze providers doen nog niet mee. Apple zet de sim daarom nu in om internationale databundels aan te bieden. Handig tijdens de vakantie.

Je kunt je direct vanaf de iPad aanmelden voor een data-abonnement voor de duur van je reis. In samenwerking met GigSky zijn data-abonnementen verkrijgbaar in meer dan 90 andere landen en regio’s.

De tarieven verschillen iets per land, maar in de meeste westerse landen kost 75 MB (3 dagen) 10 euro, 400 MB (7 dagen) 25 euro, 800 MB (14 dagen) 35 euro en 3 GB (30 dagen) 50 euro. Per land kan het iets meer of minder zijn. Op de site van GigSky zin alle tarieven terug te vinden.
applesim-001
De Apple Sim werkt alleen in de iPad Air 2 of iPad mini 3 en is gratis verkrijgbaar in een Apple Retail Store. Waarschijnlijk ben je met een lokale prepaid sim goedkoper uit, maar de Apple Sim geeft meer gemak. Wij kijken nu al uit naar de mogelijkheid om met één sim ook tussen Nederlandse providers te kunnen switchen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  deCube

  Echt goedkoop is het m.i. niet, ik betaal bij KPN 10 euro voor 200 MB (1 maand geldig) binnen Europa.

 • Profielfoto
  Maxx1987

  Hoe zit het nou met de ingebouwde SIM in de iPad Air 2? Nu moet je alsnog een SIM bij de Apple Store halen, ik volg het niet.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Er bestaat geen ingebouwde sim. De illusie dat die bestaat is slechts gewekt door een paar slecht geïnformeerde websites.

  De Apple Sim komt alleen ‘preinstalled’ (dus er al voor je in gedaan) bij nieuwe iPad-modellen, maar die kan je er gewoon uit halen. Als je al een iPad hebt, kun je zo’n Apple Sim bij de Apple Store halen.

 • Profielfoto
  Maxx1987

  Er bestaat geen ingebouwde sim. De illusie dat die bestaat is slechts gewekt door een paar slecht geïnformeerde websites.

  De Apple Sim komt alleen ‘preinstalled’ (dus er al voor je in gedaan) bij nieuwe iPad-modellen, maar die kan je er gewoon uit halen. Als je al een iPad hebt, kun je zo’n Apple Sim bij de Apple Store halen.

  Aha dan heb ik dat dus verkeerd begrepen. Het gaat dus om een hardwarematige SIM waar je softwarematig abonnementen op kan krijgen. Ik vraag me alleen af waarom het alleen werkt op de iPad Air 2 en de iPad Mini 3?

 • Profielfoto
  Tuur Tisseghem

  Aha dan heb ik dat dus verkeerd begrepen. Het gaat dus om een hardwarematige SIM waar je softwarematig abonnementen op kan krijgen. Ik vraag me alleen af waarom het alleen werkt op de iPad Air 2 en de iPad Mini 3?

  Omdat, Apple graag centjes wil hebben…;-) :o

 • Profielfoto
  Jurr

  Enig idee wat de snelheid van het internet dan is?

 • Profielfoto
  Stef.Doornewaard

  Leuk systeem, maar veel te duur!!
  zelfs als ik gewoon mijn KPN op reis gebruik ben ik veel voordeliger uit.
  200mb voor een maand voor 10 euro (in frankrijk zelfs op 4G)
  Laat staan bv een locale sim kaart van Orange lets gom2GB voor 20 euro op 4G.
  Leuk maar veel te duur.

 • Profielfoto
  jebman

  Wel een hele slechte aanbieding.
  Met mijn mifi met een datasim van three heb ik 10Gb voor £15.
  USA, CH, ES etc zijn “thuislanden” waar je gewoon alsof je in de UK bent uit je bundel kan eten.
  Dan is €50 2,5x duurder voor 10x minder data. Voor dat verschil neem ik graag een extra mifi mee op reis.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zou fijn zijn als Apple zich en keer aan internationale standaarden zou gaan houden in plaats van al die hulpstukjes, verloopjes, oude en nieuwe connectors, sim kaarten en ga zo maar door.
  Menig fabrikant werkt zich ’t zweet in de naad om een product zo goed mogelijk volgens het reglement te bouwen en Apple met zn dikke portemonee doet t lekker anders… De arrogantie…

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik heb een Duits Vodafone Red Europa plus abonnement met 10 GB EU, flat bellen en sms in heel EU voor €85 per maand incl nieuwe iphone om de twee jaar.
  Hotspot aan en de hele familie is online.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Zou fijn zijn als Apple zich en keer aan internationale standaarden zou gaan houden in plaats van al die hulpstukjes, verloopjes, oude en nieuwe connectors, sim kaarten en ga zo maar door.
  Menig fabrikant werkt zich ’t zweet in de naad om een product zo goed mogelijk volgens het reglement te bouwen en Apple met zn dikke portemonee doet t lekker anders… De arrogantie…

  @Maikelw wat doet jou denken dat Apple zich níet aan die standaarden houdt (afgezien van het feit dat ze (terecht) niet met Micro-USB willen werken))? Andere SIM-kaarten werken toch gewoon in de toestellen? De Apple SIM-kaart bevat hoogstwaarschijnlijk een extra software-module die bij plaatsing wordt uitgevoerd op de iPad Air 2 of Mini 3. Maar daarmee valt men geenszins de standaarden af, hoor… Andere telco’s hadden dit allang kunnen doen. Het enige dat het enigszins non-standaard zou kunnen doen gelijken is het feit dat het alleen op de bovengenoemde Apple-producten werkt; niet op gelijkaardige producten van bijvoorbeeld Sony. Waarschijnlijk zou dat wel zo zijn geweest als een andere partij het zou hebben gedaan. Maar ga er in dat geval ook maar meteen van uit dat er een forse prijs aan zou hangen.
  Dan nog iets anders: je moest eens weten bij hoeveel standaarden Apple (erg) direct betrokken is. Onlangs stond er op OMT bijvoorbeeld een artikel over Bluetooth en Apple’s invloed daarop. Maar wist je ook dat Apple een (zeer) belangrijke rol had bij de ontwikkeling van de nano-SIM? Kennelijk niet, of je commentaar zou hier niet hebben gestaan… Nogmaals: het is niet zozeer zo dat Apple afwijkt van standaarden. Het is veeleer zo dat Apple ze volledig toepast. En soms net iets té volledig…

  Ik heb een Duits Vodafone Red Europa plus abonnement met 10 GB EU, flat bellen en sms in heel EU voor €85 per maand incl nieuwe iphone om de twee jaar.
  Hotspot aan en de hele familie is online.

  @lordoftheflatbush €85 is nogal niet niks… Op zich is het natuurlijk machtig handig dat je 10GB Data in de EU hebt (en alle andere extra’s) maar het is alleen echt interessant als je er ook daadwerkelijk gebruik van maakt…
  Als ze zo’n zelfde contract nu eens SIM-only hadden… Dan zou ’t vast goedkoper zijn. Ik hoef ten eerste niet elke twee jaar een nieuw toestel, en ten tweede: Telefoonabonnement met ‘gratis’ toestel blijft lening. Met andere woorden: als dezelfde constructie SIM-only zou bestaan, zou het naar alle waarschijnlijkheid ongeveer €20 in prijs goedkoper zijn dan met de nieuwe-toestelgarantie.
  Nu geldt dat lening-verhaal voor jouw abonnement niet omdat het uit Duitsland komt, maar in feite betaal je nog steeds extra voor je toestel(ken). Of de overheid je abonnement ook officieel als zodanig ziet, doet niet terzake. Het is alleen zo dat ‘gratis’ niet bestaat. Of je het nou leuk vind of niet…

 • Profielfoto
  sim-only

  Ben benieuwd of die Apple sim er doorheen komt hier!