Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juli 2015

Apple Pay start in UK, met OV-chipkaart

Apple Pay is de oceaan over en sinds vandaag ook in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. De dienst waarmee Apple-gebruikers kunnen betalen met hun iPhone en Apple Watch maakte in oktober van 2014 samen met iOS 8.1 zijn debuut in de VS.

Zes grote banken doen mee en de Britten kunnen in 250.000 winkels van onder andere bij Lidl, het postkantoor, McDonalds, BP benzinestations, KFC, Starbucks, Subway en in het openbaar vervoer met Apple Pay betalen.

Het is de eerste keer dat Apple Pay gebruikt wordt in het openbaar vervoer. In de UK wordt de Oyster Card gebruikt om in te checken voor de trein, tram, metro en bus. Het Britse OV-systeem accepteert naast deze kaart nu ook Apple Pay. De Engelse krant The Telegraph heeft een video gemaakt die de werking van Apple Pay in het OV in en rondom Londen.


Met de lancering in de UK is Apple Pay officieel in een Europees land beschikbaar. Naar verluidt volgen later dit jaar meer Europese landen, al heeft Apple zelf gezegd dat China de eerste prioriteit na het Verenigd Koninkrijk is. Wij zien een Nederlandse OV-chipkaart in Apple Pay ook wel zitten.

Reageer op artikel:
Apple Pay start in UK, met OV-chipkaart
Sluiten