Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 juli 2015

Apple Music: forse kritiek uit onverwachte hoek

“Apple Music is een nachtmerrie”, schrijft blogger Jim Dalrymple die op goede voet staat met Apple. Hij krijgt als lievelingetje van de PR-afdeling in Cupertino soms net iets eerder informatie ingefluisterd en mag nieuwe producten als eerste testen.

Dalrymple schrijft op LoopInsight dat hij na 23 dagen met Apple Music helemaal klaar is met dienst. Hij mist 4700 nummers uit zijn muziekbibliotheek en heeft problemen met de navigatie binnen het streaming-aanbod. Daar stopt het echter niet.

Even een stapje terug, want de context is hier belangrijk. Iedereen kan Apple Music de grond in stampen, maar een prominent binnen het Apple-univsersum als Dalrymple doet dat niet zomaar. Hij heeft naar eigen zeggen contact gehad met Apple en niemand heeft een idee hoe zijn problemen op te lossen zijn. Een gewone consument heeft die directe lijntjes niet.

“Niemand die ik bij Apple of buiten het bedrijf sprak, heeft enig idee hoe dit te verhelpen”

Dalrymple omschrijft allerlei gebreken. Het was bijvoorbeeld on­mogelijk om complete albums op te slaan. Soms werden nummers niet toegevoegd of verdwenen ze vanzelf weer. In plaats van alle nummers van één album te pakken, werd een album uit 12 verschillende bronnen samengesteld. iCloud-muziekbibliotheek wilde verschillende apparaten maar niet synchroniseren en hoewel Dalrymple duidelijk een rocker is, vond Apple Music dat hij van Electronica en Pop hield.

At some point, enough is enough. That time has come for me. Apple Music is just too much of a hassle to be bothered with. Nobody I’ve spoken at Apple or outside the company has any idea how to fix it, so the chances of a positive outcome seem slim to none.

As if all of that wasn’t enough, Apple Music gave me one more kick in the head. Over the weekend, I turned off Apple Music and it took large chunks of my purchased music with it. Sadly, many of the songs were added from CDs years ago that I no longer have access to. Looking at my old iTunes Match library, before Apple Music, I’m missing about 4,700 songs. At this point, I just don’t care anymore, I just want Apple Music off my devices.

I trusted my data to Apple and they failed. I also failed by not backing up my library before installing Apple Music. I will not make either of those mistakes again.

Inmiddels heeft Dalrymple zijn Spotify-account weer geactiveerd. Lees zijn hele blogpost hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Music: forse kritiek uit onverwachte hoek
Sluiten