Apple Music: forse kritiek uit onverwachte hoek

74 reacties

“Apple Music is een nachtmerrie”, schrijft blogger Jim Dalrymple die op goede voet staat met Apple. Hij krijgt als lievelingetje van de PR-afdeling in Cupertino soms net iets eerder informatie ingefluisterd en mag nieuwe producten als eerste testen.

Dalrymple schrijft op LoopInsight dat hij na 23 dagen met Apple Music helemaal klaar is met dienst. Hij mist 4700 nummers uit zijn muziekbibliotheek en heeft problemen met de navigatie binnen het streaming-aanbod. Daar stopt het echter niet.

Even een stapje terug, want de context is hier belangrijk. Iedereen kan Apple Music de grond in stampen, maar een prominent binnen het Apple-univsersum als Dalrymple doet dat niet zomaar. Hij heeft naar eigen zeggen contact gehad met Apple en niemand heeft een idee hoe zijn problemen op te lossen zijn. Een gewone consument heeft die directe lijntjes niet.

“Niemand die ik bij Apple of buiten het bedrijf sprak, heeft enig idee hoe dit te verhelpen”

Dalrymple omschrijft allerlei gebreken. Het was bijvoorbeeld on­mogelijk om complete albums op te slaan. Soms werden nummers niet toegevoegd of verdwenen ze vanzelf weer. In plaats van alle nummers van één album te pakken, werd een album uit 12 verschillende bronnen samengesteld. iCloud-muziekbibliotheek wilde verschillende apparaten maar niet synchroniseren en hoewel Dalrymple duidelijk een rocker is, vond Apple Music dat hij van Electronica en Pop hield.

At some point, enough is enough. That time has come for me. Apple Music is just too much of a hassle to be bothered with. Nobody I’ve spoken at Apple or outside the company has any idea how to fix it, so the chances of a positive outcome seem slim to none.

As if all of that wasn’t enough, Apple Music gave me one more kick in the head. Over the weekend, I turned off Apple Music and it took large chunks of my purchased music with it. Sadly, many of the songs were added from CDs years ago that I no longer have access to. Looking at my old iTunes Match library, before Apple Music, I’m missing about 4,700 songs. At this point, I just don’t care anymore, I just want Apple Music off my devices.

I trusted my data to Apple and they failed. I also failed by not backing up my library before installing Apple Music. I will not make either of those mistakes again.

Inmiddels heeft Dalrymple zijn Spotify-account weer geactiveerd. Lees zijn hele blogpost hier.

Reacties

74 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Zo onverwacht is deze kritiek eigenlijk niet. Op dit moment worden playlists slecht gesynchroniseerd, is er geen onderscheid te maken tussen wat mijn gestreamde en eigen muziek is en raak ik op mijn Mac verdwaald in iTunes. Spotify is wat dat betreft simpel, elegant en het werkt.

 • Profielfoto
  polansky

  Nou ‘Knekkie’ of ‘Ruwe Pit’.
  Ze hebben één van jullie nu nodig bij Apple om die ‘Azijnzeikerd’ en dissident gelijk de mond te snoeren.;)

  Potverdorie commentaar leveren op een Apple dienst. Dat kan zomaar niet!

 • Profielfoto
  Psmiles

  Ik herken de kritiek wel.

  Ik vind Apple Music qua idee heel mooi, maar ik vind het ook voor geen meter z’n belofte waar maken.

  Op iOS is de interface ronduit moeizaam. Het is onduidelijk waar muziek terecht komt als je via MyMusic een onbekende cd wil luisteren. Soms wel als afspeellijst toegankelijk, meestal niet.
  Op de Mac ziet het er weer heel anders uit. En zijn de nummers en cd’s die je via MyMusic hebt toegevoegd niet zichtbaar.

  Het is amateuristisch ten opzichte van Spotify. Daar werkt alles vlekkeloos: je voegt nummers en cd’s makkelijk toe, en die zijn direct op al je apparaten zichtbaar.

  Verder zijn in een voriger versie van iTunes al mijn afspeellijsten verdwenen. En moet je keer op keer je bibliotheek opfrissen.

  Gezien de toon waarop een en ander door Apple is aangekondigd, vind ik het een ordinair staaltje blufpoker. Ik ga ook weer terug naar Spotify.

 • Profielfoto
  Ansems

  Ik ben ook weer terug gegaan naar Spotify. Om veel dingen die in het artikel worden beschreven maar ook omdat het naar mijn mening veel trager is dan Spotify.

 • Profielfoto
  iMaf

  ik heb van de week nog contact opgenomen met de iTunes store maar daar konden ze me niet helpen, Apple music schrijft het geheugen vol en eens vol is er geen muziek meer af te spelen, en het vol geschreven geheugen is enkel te wissen als je je ganse iDevice reset?!! Ik ga nog even op de tanden bijten maar veel is er niet meer nodig om ook terug naar Spotify te gaan

 • Profielfoto
  Mich

  Ach, het is een nieuwe dienst. Give them some credit.

 • Profielfoto
  Jor1

  nee zeker niet… ook een nieuwe dienst kan soepel werken. het is een F*** muziek afspeel programmaatje. Hoe moeilijk kan het zijn. iTunes deed het 14 jaar geleden al. Echt slecht!

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik hoop maar dat de bugs in Apple Music snel gerepareerd worden, maar de vraag is of al aangerichte schade aan de Music library dan automatisch hersteld kan worden. Ik denk het niet. Ik zie grotendeels dezelfde problemen als Dalrymple, maar in mijn ervaring is mijn originele library op mijn thuis Mac onaangetast gebleven. Op de iOS devices en werk Mac, waar ik in het algemeen geen muziek op opsla, is het hier en daar wel rommelig geworden. Volgens mij komen de echte problemen vooral door het samenvoegen onder Apple Music van verschillende iTunes libraries en fouten in het matchen van muziek die iTunes niet kent.

  Wel vreemd trouwens dat een power user als Dalrymple geen goede backup meer heeft van zijn muziekbibliotheek van voor Apple Music. Hij was trouwens bij de introductie uitermate lovend over Apple Music.

 • Profielfoto
  patrickmaur3r

  eerste paar regels gelezen, veder hoeft ik het niet te lezen.

  ik wil de “normale” muziek app terug. ik kan niet meer al me album collecties terug vinden. ik zie maar enkele albums staan. heel frustrerend!

  normaal scroll ik een beetje en kijk ik wat ik wil luisteren, nu moet ik weten wat ik wil luisteren om de album of het nummer te vinden.

  TROEP!!

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Inderdaad Polansky!!! Dat kan echt niet! ;-(

 • Profielfoto
  knekkie

  Nou ‘Knekkie’ of ‘Ruwe Pit’.
  Ze hebben één van jullie nu nodig bij Apple om die ‘Azijnzeikerd’ en dissident gelijk de mond te snoeren.;)

  Potverdorie commentaar leveren op een Apple dienst. Dat kan zomaar niet!

  Ik gebruik geen MUSIC dus ik zou het niet weten. Ik kan je niet van dienst zijn;)

 • Profielfoto
  Buzz

  knekkie: Polansky leeft in een zwart-wit schijnwereld. Hij denkt dat iedereen die ooit iets positiefs over Apple heeft gezegd, of hem op een domme opmerking over Apple heeft aangesproken, meteen een zogenaamde “fanboy” is die alles van Apple onvoorwaardelijk verdedigt en geen kwalijk woord over Apple kan dulden.

  Patrickmaur3r: My Music -> Library -> op het rode kopje klikken onder recently added -> Albums kiezen, en je ziet al je albums.

  Het blijkt dat veel gebruikers er niet op komen om dat rode kopje aan te tikken. Daaronder zitten alle categorieën (artists, albums, genres, composers) die je vroeger in de balk onderin had.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Nou, dan ben ik zeker de enige die positief is. Nu had ik geen Spotify, dus ik kan niet vergelijken. M’n muziekbibliotheek van ongeveer 25.000 die ik in iTunes Match had staan, is gewoon en compleet, bereikbaar. M’n 150 afspeellijsten zijn er ook nog, gewoon op de Mac, iPad én iPhone. Van de 10 suggesties die Apple Music doet, zijn er 9 die voor mij interessant zijn. Heb zo al heel wat pareltjes ontdekt! Al met al ben ik zeer tevreden!

  Omdat ik toch een Nederlander ben, heb ik één zeik ding en dat is dat ze wel een aantal artiesten blijven pushen dag in, dag uit, dat zijn b.v. Beyonce en Jay-Z (doen ze misschien expres, want die zitten toch bij Tidal?) en alle Nederlandstalige artiesten en daar houd ik niet van en er staat geen één Nederlandstalig artiest in m’n Match. Oh wacht, misschien doen ze daarom juist…:P

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik sla wijselijk alles wat nieuw is gewoon een tijdje over. Music, Foto’s, etc.
  Kom over een jaartje nog maar eens terug.:)

 • Profielfoto
  Odie

  Ach, het is een nieuwe dienst. Give them some credit.

  Dat is zo ongeveer het standaard excuus van iedereen: het is een nieuwe dienst en spotify zoog ook in de begintijd. Nou en? Toen hadden we geen keus, nu wel. En dus is het toch niet zo gek dat je dan voorlopig kiest voor een dienst die beter, stabieler, completer en minder dumb-ass qua navigatie in elkaar zit?

  Ik heb Apple Music iets van drie dagen getest en heb het toen al opgegeven. Reminds me, ik moet m’n abbo stop zetten voor ze geld gaan incasseren straks.

  Music heeft de potentie om een hele mooie dienst te worden maar is dat voorlopig nog niet. Maar ergens wisten we dat wel he, dat Apple niet zo sterk is met cloud-diensten. Ik heb nog immer gezever met iCloud Photos en Mail en Apple Support komt niet verder dan “gek, dit hebben we nog nooit gezien”…

 • Profielfoto
  koen

  Wel een beetje dom van “de baard” om AppleMusic blind aan te zetten zonder een backup.

 • Profielfoto
  Absrnd

  many of the songs were added from CDs years ago that I no longer have access to

  Maar als je de originele cd’s weg doet, dan zijn de geïmporteerde nummers dan toch illegaal ?

 • Profielfoto
  Blackie

  Van een bedrijf dat een triljoen-triljard aan geld uitgeeft om iets te ontwikkelen en een naam heeft voor mooie dingen… dan zou je toch wel verwachten dat iets wat nou al 2 jaar in de lucht hangt toch wel werkt vanaf het begin…

  zo zie je maar weer, computers zijn stom!

 • Profielfoto
  Hermanko

  Appel Music is duidelijk niet van oorsprong door  geconstrueerd, het is in-potentie wel mooi, maar te chaotisch…

 • Profielfoto
  Hermanko

  Enne, het Photo vind ik ook geen vooruitgang.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Polletje, polletje toch. Je begrijpt er echt geen mieter van he?
  Ik gebruik geen Apple Music en heb voor jouw informatie geen Apple Watch.
  Heg punt is dat jij opvalt met het altijd azijnzeiken en gebruik van termen ‘Apple religie’ ‘blinde liefde’ ‘Apple fanboyisme etc etc etc. Niks mis met gezonde kritiek maar het is de wijze waarop. Alleen je ziet het zelf niet meer. Dat valt op…

 • Profielfoto
  Neowip

  Mijn library is in takt gebleven. Vind de ‘for you’ en ‘new’ secties wel met goeie dingen komen.

  Echter het interactie model blijft me verbazen.
  1. Search, waarom een verschil maken tussen Apple music en my music. Ik heb een abo dus who cares, geef me wat ik zoek en speel het af. Eventueel een sort optie ervoor maar geen aparte Search.

  2. Als ik muziek al in mijn library heb staan, waarom is dan het + niet grijs bijvoorbeeld?

  3. Als ik op beats radio wat hoor, waarom kan ik dat niet direct toevoegen aan mijn muziek?

  En zo zijn er nog wel een paar te verzinnen.

  Al met al kunnen we concluderen dat Ive wel iets mooi vorm kan geven maar dat die van UI /UX geen kaas gegeten heeft. Apple watch lijdt aan hetzelfde probleem.

  Trent Reznor is een muzikant een geen UI/UX designer.

  Het is allemaal niet slecht, maar ook niet geweldig.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  @KW inderdaad, dat is het beste om te doen, zowel bij Apple als bij Windows. Maar door alle commotie en publiciteit over deze dienst had ik wel verwacht dat het wat beter neergezet zou worden. Apple lijkt zich vaak aan dezelfde steen te stoten? :heart:

 • Profielfoto
  Neowip

  Correctie:

  Kan momenteel wel direct een track van Beats1 in mijn muziek zetten of aan een playlist toevoegen. iOS 9 beta. Vreemde is dat het een uur geleden NIET kon. Maar goed. Een verbetering accepteren altijd.

 • Profielfoto
  Neowip

  Bij een volgend nummer werkt het weer niet:-(

 • Profielfoto
  patrickmaur3r

  Buzz_D dat begrijp ik en dat heb ik ook. maar toch zie ik niet alles.

 • Profielfoto
  roger767

  Ik hou het lekker bij Pirate bay + iTunes Match:evil:

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik heb nergens last van.

  Apple Music is fantastisch!

  Daarnaast, Apple moet in één keer een perfect werkend systeem neerzetten, terwijl een normale start-up zo’n muziek dienst beetje bij beetje opbouwt. Spotify begon heel simpel en werd langzaam uitgebreid.
  Als Apple dat had gedaan dan zou niemand dat geaccepteerd hebben.

 • Profielfoto
  sedikit

  Wat een overbodig gedoe. Het wiel opnieuw uitvinden. Een nieuwe betaalde muziek-ruif creëren. Bang een cent te missen (“we geilen op iedere cent”).
  Maar!!……De combinatie Spotify + Spotifree + Wondershare AllMyMusic = ideaal = meer is niet nodig ;)

 • Profielfoto
  maconly

  Als het net zo kut is als het fotoprogramma dan begrijp ik de kritiek wel.

 • Profielfoto
  Psmiles

  @maconly het ís net zo kut als Foto’s

  @Swiftly: Apple had al iTunes, heeft al jaren een hele zak geld, en weet ook rond Apple Music vantevoren een giga hype te creëren. Voldoende redenen om te mogen verwachten dat de software tiptop is.

  Apple is heel erg goed in hardware met bijbehorende systeemsoftware, maar in het algemeen heel matig in apps. Over icloud maar niet te spreken.

 • Profielfoto
  chrispis

  @polansky

  Je hebt weer iets waar je zaterdagochtend op de scouting met je naar-clearasil-riekende gamevriendjes over kan hebben. Dat wordt weer lachen gieren brullen (op de beavis & butthead manier)! Fijn voor je, knul!

 • Profielfoto
  Michiel Knol

  Ondanks alle bugs en schoonheidsfoutjes die inderdaad in Apple Music te vinden zijn, zou ik de dienst toch niet willen missen. En dat komt met name door Beats 1 en de andere radiokanalen waardoor je echt heel veel relevante nieuwe muziek leert kennen.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ik heb er spotify voor opgezegd. Het werkt nog behoorlijk kut moet ik zeggen. Normaal druk ik me fatsoenlijk uit maak dat dekt in dit geval helaas niet de lading. Ik geef Apple nog een maand.

 • Profielfoto
  mrchablis

  Gebruik het hier ook naar volle tevredenheid. Weinig of geen problemen mee.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ach, het is een nieuwe dienst. Give them some credit.

  Sorry, kan ik ze echt niet geven. De arrogantie in de marketing, de onderhandelingen met artiesten en eigenlijk verder alles wat er mee te maken heeft. Music komt me nu mn strot uit net als die watch. Iets wat niet speciaal is, niet nieuw wordt zo overhyped dat ’t op mn irritatie begint te werken.

  Als je zo uit de hoogte doet over je eigen product, zorg dan dat het werkt, en goed ook. Voel een tweede MobileMietje of een Ping opkomen.

  Natuurlijk krijgen ze het uiteindelijk werkend, maar credits geven voor de flop die ze neergezet hebben… nee kan ik niet over mijn hart krijgen.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ook ik ondervindt problemen met Apple Music, ik heb 500 muzieknummers op de iPhone staan en voorheen klikte ik 1 nummer aan en liet de rest van de muziek in willekeurige volgorde afspelen. Maar dat kan nu niet meer.

  Hij speelt maar 1 nummer af en dan moet je handmatig een volgend nummer zoeken, wat een k*t programma, daar is de muziek app toch niet voor bedoeld??

 • Profielfoto
  PBP

  Ik heb er spotify voor opgezegd. Het werkt nog behoorlijk kut moet ik zeggen. Normaal druk ik me fatsoenlijk uit maak dat dekt in dit geval helaas niet de lading. Ik geef Apple nog een maand.

  Mijn hele library is ook verneukt en dingen staan er dubbel in. Ik vraag me ook af hoe ze Apple Music app kunnen updaten. Iedere keer een iOS update of kunnen ze dit ook los doen? Want dan ben ik bang dat we lang kunnen wachten op updates.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Even een kleine redenatie…..

  1. Hij mist 4700 nummers.
  2. Zeg dat het 5% van zijn collectie is, dan heeft hij ongeveer 9000 CD’s
  (4700/0,05/10)
  3. Dan heeft hij ongeveer 180.000 dollar uitgegeven (uitgaande van cd prijs van $20)
  4. Nu blijkt hij voor $10 per maand het zelfde resultaat te kunnen bereiken

  NO wonder he is pissed off!!! Zou ik ook zijn…hahaha

 • Profielfoto
  Jel.h

  Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd haast geen streaming muziek(diensten) meer luister. Spotify open ik nog heel soms en Apple Music laat ik ook nog even links liggen. Ik vind het ook nog fijn om een cd’tje in mijn handen te hebben. Als ik op internet naar muziek ga luisteren, ga ik meestal naar 8tracks.com. Een briljante website met playlists naar muziekstijl of bezigheid/stemming. En regelmatig komen er verrassende nummers voorbij. Een leuk alternatief.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Wat ik me overigens ook afvraag, is Scott Forstall terug bij Apple?

 • Profielfoto
  knekkie

  @swiftly

  Die is toch gedegradeerd tot adviseur voor Apple vanwege het Apple Maps debacle?
  Volgens mij heeft ie niet veel meer met Apple te maken behalve dat ie nog een tijd op de loonlijst stond (of misschien zelfs nog staat).

 • Profielfoto
  Oortjes

  …Als ik op internet naar muziek ga luisteren, ga ik meestal naar 8tracks.com.

  Dank voor de link naar deze Briljante website, ben verbaast over hoe eenvoudig het kan zijn.

 • Profielfoto
  Aerea

  Ik ben verbaasd dat Apple zo laat pas komt met een streamingdienst, zelfs inclusief miljarden betaald te hebben voor de overname van zo’n dienst, en dat de dienst dan nog zo brak in elkaar steekt. Onoverzichtelijk, onhandig en zeer omslachtig. Maar ik vind de aanbevelingen verrassend prettig. Daar ben ik heel erg positief verrast door, dat had ik nog bij geen andere dienst (rare muzieksmaak hier).

 • Profielfoto
  sciletto

  Volgens mij ben ik één van de weinige die positief is over Apple Music. Ben ik nou zo slim of kunnen andere niks vinden:P

  Zonder dollen. Ik ben zeer positief over de dienst omdat bij mij alles werkt zoals het moet werken. Als ik cd’s importeer komt het netjes bij ”onlangs toegevoegd”, de afspeellijsten en albums zijn identiek met iTunes Match, mijn afspeellijsten en albums synchroniseren netjes met al mijn devices en mijn aankopen zijn makkelijk terug te vinden. Als je gewoon leest wat er in de interface staat dan is het niet chaotisch maar gewoon overzichtelijk en logisch.

  Wat ik een hele vette feature vind is dat je tijdens het luisteren van Beats1 radio een nummer kan toevoegen in je library die op dat moment te horen is.

  Ik weet wel dat veel mensen niet meer goed lezen en niet meer luisteren naar wat er gezegd wordt. Doe dat is aandachtig en oordeel dan nog is over Apple Music (of een andere app)

 • Profielfoto
  sciletto

  nmiddels heeft Dalrymple zijn Spotify-account weer geactiveerd. Lees zijn hele blogpost hier.

  Volgens mij wordt hij voor deze review betaald door spotify.

 • Profielfoto
  Electr0n

  Apple Music is ook echt ruk.
  Startte het op en zag al gelijk wat voor omslachtig systeem dit wel niet is.
  Snel cancelen en lang leven Spotify.

 • Profielfoto
  tomc

  Ik sla wijselijk alles wat nieuw is gewoon een tijdje over. Music, Foto’s, etc.
  Kom over een jaartje nog maar eens terug.:)

  Herken ik mezelf helemaal in, levert een hoop minder frustratie op.

 • Profielfoto
  Jel.h

  …Als ik op internet naar muziek ga luisteren, ga ik meestal naar 8tracks.com.

  Dank voor de link naar deze Briljante website, ben verbaast over hoe eenvoudig het kan zijn.

  Graag gedaan.:smile:

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Goed dat Jim Dalrymple Apple flink wakker schudt. Was nodig, en ze zullen nu echt wel wakker zijn daar.

  Er is haast niet uit te komen wat de ‘status’ van je muziek is als je dingen upload, download, koopt, in een playlist zet, etc zeker als je ook nog iTunes Match hebt en verschillende apparaten.

  Ik houd het simpel, Apple Music steam ik alleen, download niets, maak geen playlist aan, en bewaar een aparte backup buiten iTunes.

  Jim heeft wel gelijk dat hij stom was: geen backup?? Ik heb moeite om het te geloven. En hij wist dat Apple Music erg veel bugs had, dat ook nog.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  steam->stream

  Overigens, ik heb er best plezier mee, gewoon simpel wat nieuwe muziek verkennen en geen hoge eisen stellen door ingewikkelde dingen te proberen.

  Apple zou eigenlijk de DRM met een doodshoofdje moeten aangeven, dat zou duidelijk zijn, dan weet je van te voren wat niet van jou is (volgens Apple dan).

 • Profielfoto
  koen

  Jim had waarschijnlijk teveel Heineken gedronken :evil:

 • Profielfoto
  isapplegoededeal

  Ik moet vaak opnieuw inloggen om Apple Music te krijgen en ik mis nu ook nog eens de aanbevelingen.Kinderziekten blijkbaar…

 • Profielfoto
  Neowip

  @isapplegoededeal die aanbevelingen zitten er gewoon in en werken prima.

 • Profielfoto
  iMaf

  @bmeerdink naar wat stream je? Als je naar een iDevices streamt kan je dan eens in het oog houden of bij jou de opslagcapaciteit ook zo slinkt als sneeuw voor de zon!
  Ik moet nu de iPad mini al bijna voor de tweede keer gaan resetten omdat ik geen opslagcapaciteit meer over heb, Apple music staat wel op van 8 uur s’ochtends tot een uur of 9 a 10 s’avonds maar dit was bij spotify ook het geval.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik ben tot nu toe niet onder de indeuk van apple misic Irritaties over wat het niet doet overheersen. Hele idee van muziek suggesties spreekt me totaal niet aan. Kan dat ook gewoon uit?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Rappers en goede cloud diensten maken gaat in ieder geval niet samen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ja gevonden: apple music off, offline music only en icloud bibliotheek off. Dan hou je gewoon een muaic player voor muziek op je iphone. Geen suggestiesen connnect gedoe, geen hoog dataverbruik of muziek die hapert tijdens het afspelen.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  @iMaf: ik heb er ook een hekel aan als Apple rotzooi op je iPad niet (meteen) goed opruimt. Maar ik gebruik Apple Music meestal op mijn Mac dus ik heb geen last gehad.

  Ik heb niet bijster veel aan de aanbevelingen trouwens, maar misschien ligt dat aan mij.

 • Profielfoto
  jpvdw

  Ja, ik heb mijn 1e vier maanden voor 9,95 ook geactiveerd, maar nog nauwelijks tot niet gebruikt.

  Thuis heb ik SONOS-systeem en ondanks de brakke Spotify-interface in de Sonos-apps, werkt dat tenminste wel.

  Onderweg luister ik naar Spotify. Wordt door KPN apart gerouteerd en gaat niet van mijn data-bundel af.

  Apple Music heeft dus nog geen toegevoegde waarde voor mij. Ik ga toch geen muziek afspelen via speakers van MacBook?

  En nee, ik ga ook geen airport express aansluiten op mijn Sonos om zo te kunnen streamen. Slaat helmaal nergens op.

  Ergo: Ze zijn er nog lang niet!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Soos ondersteuning komt er aan, en na een valse start moet ik zeggen dat eigenlijk best tevreden ben met Apple Music, alles werkt naar behoren, connect is nonsens, maar de afspeellijsten, radiostations en vooral de suggesties bevallen mij prima, ik denk wel dat ik blijf betalen na de proefperiode, en zeker als de Sonos ondersteuning er snel komt.

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  Ik snap echt niet waarom mensen zouden switchen van Spotify naar Apple Music. Iemand legt zichzelf dan alleen beperkingen op. Spotify werkt in zowat alle apparaten (o.a. Onkyo, Denon), besturingssystemen (incl Linux) en op alle telefoons (incl WP) Alhoewel ik best Apple minded ben, zie ik het echt niet zitten.

 • Profielfoto
  friturist

  Hij heeft al een update geschreven waar hij zelf een instelling verkeerd had

 • Profielfoto
  gZC6QtpjcssT4F

  @iMaf Hij (bmeerdink) streamt niet naar andere devices. Maar hij bedoelt dat hij streaming muziek luistert van de Music app. Streamen betekent iets gebruiken zonder het permanent op te slaan.

  Als je dus Apple Music streamt of bv. Spotify dan gebruik je dus GEEN opslag (wat jij verwarrend geheugen noemt) op je apparaat.

  Dus het is helemaal niet nodig om je iDevice telkens te resetten omdat je geen opslaggeheugen meer hebt.
  Als je geen opslagruimte meer hebt doordat je alle muziek van Apple Music opslaat om offline te beluisteren dan neemt dit wel ruimte in beslag. Als je dit dus moet legen dan moet je deze tracks dus verwijderen voor offline gebruik.

 • Profielfoto
  Leander

  Niemand heeft het over de mindere geluidskwaliteit van Apple Music ten opzichte van Spotify Premium. Ik heb een aantal nummers op een behoorlijk goede audio-installatie afgespeeld en met elkaar vergeleken.
  iTunes op iMac en via optische kabel verbonden met goede kwaliteit DAC, buizenversterker en luidsprekers.

  Het volgende viel mij op.

  Apple Music streaming audio: muziek klinkt vlak en ‘wollig’, weinig definitie. Houtblazers klinken synthetisch. Bij dynamische muziek ontbreekt de ‘attack’, de impact.
  Aangeschafte nummers via de iTunes store (256 kbps): tot mijn verbazing klinkt dit beter dan Apple Music.
  Spotify Premium (ingesteld op hoogste geluidskwaliteit): duidelijke winnaar. Houtblazers klinken goed, het ‘hout’ van het instrument is duidelijk hoorbaar. Muziek klinkt ‘vol’, natuurlijk en muzikaal. Dynamisch drumgeluid heeft dynamiek en attack.

 • Profielfoto
  Buzz

  Leander: Je bewijst hiermee maar weer eens hoe onbetrouwbaar (éénpersoons) luistertests zijn. Er zit namelijk geen verschil tussen de muziekbestanden die je aanschaft of die je streamt via iTunes en Apple Music. Het zijn precies dezelfde 256 kbps AAC encoded bestanden. Er zijn allerlei redenen te bedenken waardoor je toch, “tot je verbazing”, verschillen hoort, zoals bijvoorbeeld minieme verschillen in de afstelling van het geluidsniveau, de volgorde waarin je luistert, wat je van tevoren verwacht wat je gaat horen, etc. Dat soort dingen spelen allemaal een rol.

 • Profielfoto
  Wauters

  Het werkt wel min of meer maar ik ben verloren…

  Is het niet raar dat Apple Music niet te vinden is in iTunes?
  Je kan er wel komen via “Connect” of via “voor jou” maar dan weer niet via de iTunes Store.

  Verder kan je nog klikken op de muzieknoot waar je vervolgens “Mijn muziek” of afspeellijsten kan aanklikken waar dan ook je apparaten te zien zijn om dan te synchroniseren.

  Wie kan hier nog aan uit?

  Hetzelfde geldt trouwens voor Foto’s… sorry echt minderwaardige software!
  PS: voor de Hifi freaks: check dit eens: http://test.tidalhifi.com

 • Profielfoto
  iMaf

  Inderdaad geen verschil te horen in geluidskwaliteit, waar er wel een verschil tussen is, is in verbruik van data, nu na bijna een maand Apple music streamen zit ik 100GB minder dan met Spotify (extreme) en het batterij verbruik, met Apple music gaat de batterij ongeveer 1/3 langer mee tegenover gebruik met Tunein Radio, niet dat ik dit heb getest met een chronograaf maar Apple music vraagt minder van de batterij (naar mijn mening) en er is nog een ding waar ik op wil wijzen en dit is voor mij ook de reden dat ik ook door ga met Apple Music ook na de proefperiode ook al heb ik problemen met het!
  En dit is namelijk de muziek keuze, zoals al eerder geschreven, bij mij staat Apple Music of eerst Spotify de ganse dag te spelen, en hier zit het grooste verschil voor mij, want bij Spotify kreeg ik toch redelijk veel de zelfde nummers te horen op een week tijd en dit is me met Apple music nog niet opgevallen of opgemerkt . Dus niet alles is slecht aan Apple music

 • Profielfoto
  Wauters

  En hij is niet alleen: Op 9to5mac loopt inmiddels een poll over Apple music:
  53% vindt dat dit weer naar bèta moet!

  http://9to5mac.com/2015/07/24/p/

 • Profielfoto
  Buzz

  Wauters: Zo te horen heb je Apple Music op de Mac nog niet echt geprobeerd. De streaming muziek van Apple Music is namelijk volledig in iTunes geïntegreerd. Muziek waar je de details van weet bereik je simpelweg door het zoekveld in iTunes te gebruiken. Verder kan je op je smaak aangepaste muziekaanbevelingen vinden via “For You”, en natuurlijk nieuwe muziek via “New” en de radiostations via “Radio”. Dat je het niet in de iTunes store terugvindt is ook heel logisch, want die is er om muziek te kunnen kopen, niet om te streamen.

  Je kan de bovenste balk in iTunes zien als een menu met drie structuren. Links kies je allereerst voor muziek, films, apps, podcasts, etc. of je apparaten. In het midden kies je voor de verschillende manieren om die inhoud te bekijken of ontdekken (in het geval van muziek hierboven beschreven). Rechts vind je vervolgens de verschillende manieren om te bladeren (genre, artiest, album, song, etc.). Het vraagt misschien wat meer dan 5 minuten uitproberen om het onder de knie te krijgen, en ik wil niet zeggen dat het ideaal is, maar zo verschrikkelijk ingewikkeld is de interface nu ook weer niet.

 • Profielfoto
  Wauters

  Je hebt een punt Buzz maar ik vind die integratie wat mislukt.
  Waarom de “store” en “apple music” apart houden?
  Ik luister veel muziek off-line en wil wat controle houden over een 6-tal IOS devices.
  Hier slaag ik moeilijk in omdat sommige oude IOS-devices nog op IOS 5/7 zitten en anderen dan volledig up-to-date zijn.
  Het is dan verwarrend dat iTunes de optie geeft om een Apple Music liedje toe te voegen aan een IOS 7 device.
  Sommige afspeellijsten gaan dan via de cloud om maar anderen moet ik dan syncen.
  Als dan iTunes nog vastloopt…
  Heb al wat gelezen op fora dat sommigen opteren voor 2 libraries maar of dat goed gaat komen…

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik zeg niet dat ik het de ideale oplossing vindt. In tegendeel, er kan veel verbeterd worden. Streaming liedjes kunnen toevoegen aan een apparaat met een OS dat het niet ondersteunt is nog een voorbeeld van een vrij grove bug/ontwerpfout. Maar als je deze apparaten echt wil blijven gebruiken voor je muziek dan is Apple Music gewoonweg niet de juiste streaming dienst voor je, want ondersteuning voor oudere versies van iOS gaat er niet komen.

 • Profielfoto
  geometrydash

  Great info! I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don’t know what to say except that I have. sniper games five nights at freddy’s

 • Profielfoto
  Ronn

  Great information, I will tweet to my friends to get them to check it out. keep it up. Thanks for sharing!.If have a long time than visit to: five nights at freddy’s 4 | word cookies game | hill climb racing 2 | hotmail login