Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 juli 2015

Apple Music: 5 snelle tips en tricks

Apple Music en radiozender Beats One zijn een aantal dagen beschikbaar als onderdeel van iOS 8.4 en iTunes 12.2. De nieuwe diensten zitten vol met toffe functies en verborgen pareltjes, maar ook enkele nadelen en onmogelijkheden.

Na een aantal dagen met de nieuwe dienst spelen, hebben we snelle tips en tricks ontdekt die het gebruik van Apple Music nog prettiger maken.

1. Verborgen pareltjes in tabblad ‘nieuw’

In het tabblad nieuw is niet alleen maar nieuwe muziek te vinden, maar ontdek je ook alle ‘handpicked’ afspeellijsten die door redacteuren zijn samengesteld. Je kunt ze per genre selecteren en komt erg verrassende playlists tegen. Van reggaenummers van Rihanna tot een playlist voor een sexy date en ongewone samenwerkingen tussen verschillende artiesten.

2. Meer ruimte in de Muziek-app

De Muziek-app van iOS zit vol met tabbladen, lijstjes menu’s en meer. Je kunt een beetje ruimte maken door de connect-functie te verbergen. Als je het sociale netwerk van Apple Music niet gebruikt, krijg je er in de app een tabblad met al je afspeellijsten voor terug. Je verbergt connect als volgt:

  • Ga op je home-screen naar Instellingen > Algemeen
  • Kies voor Beperkingen en zet deze aan
  • Zet Apple Music Connect uit

3. Beats One afspeellijsten terugluisteren

Niet in de gelegenheid geweest om naar een show op radiozender Beats One te luisteren? Er is geen uitzending gemist, maar alle muziek die de DJ’s gedraaid hebben, wordt bijgehouden in playlists. Deze zijn te vinden in het tabblad radio, waar je op het Beats One-logo (dus niet op luister nu) tapt. Scroll vervolgens naar onder, waar je onder het kopje Featured Shows per show en datum een afspeellijst vindt.

4. Al je likes in een playlist

Door heel Apple Music kun je op het hartje drukken om aan te geven dat je een nummer tof vindt. De algoritmes leren hier je muzieksmaak beter door kennen. Wil je alle muziek die je geliked hebt in een overzicht? Maak dan in iTunes een slimme afspeellijst aan met de regel “hartje = waar”.

5. Beats One via AirPlay

Radiozender Beats One is vanuit de Apple Music-app gek genoeg niet via AirPlay te beluisteren. Door de directe streamlink in Safari of iTunes te openen, kan dat wel. Dit zijn de verschillende links:

  • Meer over Apple Music: Apple Music: 25 vragen en antwoorden
  • Reageer op artikel:
    Apple Music: 5 snelle tips en tricks
    Sluiten