Apple helpt Grieken weer op iCloud

Door: Jan David Hanrath - 23 reacties

Zoals we eerder konden lezen zorgt de Griekse financiële crisis ook voor problemen in cyberspace. Creditcardbetalingen kunnen niet meer geïnd worden en daardoor zijn de iTunes, App en iBook Stores voor Grieken onbruikbaar geworden.

Ook Grieken die meer dan de gratis 5 gigabytes gebruiken op iCloud komen in problemen wanneer de maandelijkse betaling voldaan moet worden. Om te voorkomen dat deze Grieken niet meer bij hun data kunnen, toont Apple coulance: iCloud is voor Grieken 30 dagen gratis.

Apple deelt geen cadeautje uit omdat de Grieken het al zo moeilijk hebben, maar vindt 30 dagen lang genoeg voor de Grieken om data van iCloud af te halen, zodat ze weer in het gratis 5 GB-plan passen.

Dit is de e-mail die Apple heeft verstuurd:

Dear iCloud customer,

To prevent interruption in your iCloud service during the current fiscal crisis, and to make sure you have access to your content, we’ve extended your iCloud storage plan for an extra 30 days at no additional cost.

We won’t attempt to charge you for your plan until 30 days after your original renewal date. If we are unable to renew your plan, you may need to reduce the amount of iCloud storage you use. Learn more >

The iCloud Team

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Lief

 • Profielfoto
  Hydræ

  Die Indigogo campagne is ermee gestopt voor Griekenland. Wat een ludieke actie.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik vrees dat je je met een dergelijke actie als bedrijf niet erg populair zult maken. Er zullen ongetwijfeld meer dan genoeg mensen en bedrijven in Griekenland zijn die wel willen, maar op dit moment simpelweg niet kunnen betalen door de beperkingen in het bankverkeer. Als je die nu een maand de tijd geeft om op te flikkeren moet je er niet op rekenen dat die nadat de situatie genormaliseerd is weer terug naar Apple zullen komen. Griekenland is ook niet echt belangrijk, maar qua PR lijkt het me een erg stupide zet.

 • Profielfoto
  SMTR

  @ Zakske

  Als Apple mij iets gratis zou geven zou ik ook nooit meer hun producten kopen….

 • Profielfoto
  Imade

  @ Zakske

  Als Apple mij iets gratis zou geven zou ik ook nooit meer hun producten kopen….

  Waar slaat dat op?

 • Profielfoto
  hatolex

  Helena is vooral naïef.:confused:

 • Profielfoto
  Imade

  Lief

  Niet zo naïef zijn… Apple kan hierdoor rechtszaken ontlopen omdat het niet de fout van de gebruiker is maar de fout van de Griekse staat en gedeeltelijk ook die van Apple om geen Griekse in-door betalingen te accepteren.
  Bijvoorbeeld bij een Griekse Apple.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @zak (ja, gewoon zak, dat ben je)
  Ik geloof niet echt dat je het snapt.

 • Profielfoto
  Zakske

  @zak (ja, gewoon zak, dat ben je)

  Bedankt voor je vriendelijke woorden!

  Ik geloof niet echt dat je het snapt.

  En wat exact begrijp ik dan niet, als ik vragen mag?

  Het gaat hier om mensen die betalen voor iCloud, dus niet om de simpele zielen die elke maand gratis 5 GB verstoken. In de mail van Apple staat simpelweg dat ze 30 dagen – gratis! – de tijd krijgen om hun troep van iCloud te halen, want daarna mikt Apple alles boven de 5 GB in de vuilnisbak.

  Qua PR is dat gewoon geen verstandige zet.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Hé zak, wat moeten ze dan doen volgens jou(zak), als jij(zak) het beter weet kan je(zak) misschien beter het even aan apple melden, ik denk eigenlijk niet dat andere cloud services dit zouden doen, ze hadden even goed het zo kunnen laten zonder die gratis 30 dagen. Zak! En wat is dat nou ook voor een naam dat jij(zak) hebt? Wat voor verschrikkelijke ouders heb jij(zak)?

 • Profielfoto
  wensink

  Qua PR is dat gewoon geen verstandige zet.

  Oke, dus als ik mijn rekening voor KPN niet kan betalen omdat ik geen geld meer heb, kunnen ze me geen mail sturen met de melding dat ik nog een maand gratis krijg en dan wordt afgesloten, omdat het niet goed is voor hun PR?

 • Profielfoto
  Zakske

  dus als ik mijn rekening voor KPN niet kan betalen omdat ik geen geld meer heb…

  Zucht… die gebruikers van iCloud hebben wel geld, maar kunnen er op dit moment niet bij. Je kunt op dit moment vanuit Griekenland geen geld naar het buitenland overmaken en creditcards worden geweigerd.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @Zakske:

  maar qua PR lijkt het me een erg stupide zet.

  Nee van goede PR weet jij alles van aan de berichten te lezen…

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  dus als ik mijn rekening voor KPN niet kan betalen omdat ik geen geld meer heb…

  Zucht… die gebruikers van iCloud hebben wel geld, maar kunnen er op dit moment niet bij. Je kunt op dit moment vanuit Griekenland geen geld naar het buitenland overmaken en creditcards worden geweigerd.

  Niemand weet wat er met Griekenland gaat gebeuren en ook niet met de Griekse banken. Prima dat ze 30 dagen de tijd krijgen om hun data eraf te halen om het toch nog veilig te stellen. Er zijn genoeg bedrijven die zouden afsluiten. Wat de reden is voor een bedrijf dat de klant niet kan betalen is irrelevant is mijn mening.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  dus als ik mijn rekening voor KPN niet kan betalen omdat ik geen geld meer heb…

  Zucht… die gebruikers van iCloud hebben wel geld, maar kunnen er op dit moment niet bij. Je kunt op dit moment vanuit Griekenland geen geld naar het buitenland overmaken en creditcards worden geweigerd.

  Misschien eens wat minder zuchten en meer nadenken.
  Ze kunnen simpelweg niet betalen. Weet jij hoe lang het gaat duren? Nog schappelijk dat ze 30 dagen krijgen. Of wat had jij redelijk gevonden? 60 dagen? 180 dagen? 360 dagen? 3600 dagen?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Zegt Apple daadwerkelijk dat ze moeten opflikkeren dan? Uit de mail blijkt dat Apple dit doet om ervoor te zorgen dat er door de beperkingen, geen onderbreking in de iCloud-service ontstaat.
  .
  De interpretatie van Jan-David is dat men daarna moet wegwezen. Klinkt mij als service en dus goede PR in de oren. Als Apple zou gaan aanmanen en direct zou gaan afsluiten, dan hadden ze een groter PR-probleem gehad. Overigens acht ik rechtzaken uitgesloten, omdat niet betalen een universeel begrip is, ongeacht de oorzaak.
  .
  Verder de opmerking dat Zakske geen ‘zak’ is, maar een gebruiker, die hier zijn visie neerzet, net als de rest. De toon mag wat mij betreft meer richting die van Helena (“lief”).
  .
  Als jullie dan toch intelligent willen overkomen, had dan grappen gemaakt over Helena en dit onderwerp, iets met partijdigheid van de mooiste vrouw van het Griekse Godenrijk had ik wel leuk gevonden. Jammer dat. Het dan weer zo goedkoop moet.

 • Profielfoto
  IsSidha

  dus als ik mijn rekening voor KPN niet kan betalen omdat ik geen geld meer heb…

  Zucht… die gebruikers van iCloud hebben wel geld, maar kunnen er op dit moment niet bij. Je kunt op dit moment vanuit Griekenland geen geld naar het buitenland overmaken en creditcards worden geweigerd.

  dus blijf je in gebreke omdat je niet betaald en kun je gewoon afgesloten worden.. simpel
  hier wordt een helpende hand uitgestoken en ik zie niet hoe dat slechte PR zou zijn
  bovendien is het nog maar afwachten of deze mensen nog wel geld hebben als zodadelijk misschien wel de ene na de andere bank omflikkert..
  het maakt niet meer uit hoeveel geld je wel niet hebt.. daar is het al geen ruk meer waard

 • Profielfoto
  Imade

  dus als ik mijn rekening voor KPN niet kan betalen omdat ik geen geld meer heb…

  Zucht… die gebruikers van iCloud hebben wel geld, maar kunnen er op dit moment niet bij. Je kunt op dit moment vanuit Griekenland geen geld naar het buitenland overmaken en creditcards worden geweigerd.

  dus blijf je in gebreke omdat je niet betaald en kun je gewoon afgesloten worden.. simpel
  hier wordt een helpende hand uitgestoken en ik zie niet hoe dat slechte PR zou zijn
  bovendien is het nog maar afwachten of deze mensen nog wel geld hebben als zodadelijk misschien wel de ene na de andere bank omflikkert..
  het maakt niet meer uit hoeveel geld je wel niet hebt.. daar is het al geen ruk meer waard

  In gebreke staan wilt zeggen dat er wel betaal mogelijkheden zijn, maar jij weigert te betalen.
  Nu is het zo dat mensen wel willen betalen, maar dit ineens niet kunnen.
  Dit kan nooit hun fout zijn omdat geen enkele klant heeft kunnen overzien dat er blokkades door de Trojka (Brussel) zouden vallen.
  (Ik zeg Brussel omdat Brussel dit aan Griekenland opdraagt)

 • Profielfoto
  hokkie

  Wat een theorieën… Het is zo simpel als in de laatste alinea staat. Ik denk niet dat hier een groter plan achter zit.

 • Profielfoto
  iNicky

  Ik denk dat wanneer Apple geen uitstel zou geven ze veel makkelijker klanten permanent zullen verliezen. Ook denk ik dat Apple het wél beter zou kunnen oplossen dan ze nu doen. Wanneer het niet mogelijk is om geld naar het buitenland over te maken zou Apple het b.v. op een Griekse tussenrekening kunnen laten storten.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Ik vind Poezenbeest lief. ;-)

 • Profielfoto
  Shyos

  Ik denk dat wanneer Apple geen uitstel zou geven ze veel makkelijker klanten permanent zullen verliezen. Ook denk ik dat Apple het wél beter zou kunnen oplossen dan ze nu doen. Wanneer het niet mogelijk is om geld naar het buitenland over te maken zou Apple het b.v. op een Griekse tussenrekening kunnen laten storten.

  Over naïef gesproken:lol::lol::lol:

 • Profielfoto
  globarron

  Laatste icloud probleem oplossing support team NEWSDEN.US is het beste voor icloud unlock of bypass icloud activering slot verhuisservice. Ontdek het team door te zoeken in Google “NEWSDEN” en bezoek de eerste resultaat.