Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 21 juli 2015
Leestijd: 1 minuut

Apple Car: Chrysler-topman stapt in

Krijgen we na de Watch een Apple Car? Onder de naam Project Titan broedt Apple naar verluidt al een tijdje op een elektrische auto. Vandaag is duidelijk geworden dat opnieuw een kopstuk uit de auto-industrie intrek neemt in Apple’s geheime garage.

Het gaat om automotive-veteraan Doug Betts, hij was bij Chrysler/Fiat lange tijd verantwoordelijk voor operations en kwaliteitscontrole. Op zijn LinkedIn-profiel is te zien dat hij begin deze maand is overgestapt naar Apple.

Het blijft niet bij de Chrysler-manager. Zakenblad The Wall Street Journal (betaalmuur) weet dat Apple eerder dit jaar wetenschapper Paul Frugale aan boord haalde, hij werkte in het verleden aan een technologie waarmee auto’s zelfstandig kunnen inparkeren. Daarnaast is Apple op zoek naar experts op het gebied van robotica en machine-inspectie.

Volgens persbureau Reuters werkt Apple sinds het begin van dit jaar aan de basis van een zelfrijdende auto. De iPhone-fabrikant maakt niet alleen de software, maar ook de voertuigen zelf. Eerdere geruchten spraken van een introductie in 2020, maar het is altijd mogelijk dat Apple anders beslist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple Car: Chrysler-topman stapt in
Sluiten