Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juli 2015

Apple Campus 2: bezoekers zijn welkom

Apple is op sommige gebieden nog geslotener dan de geheime dienst, maar iedereen mag de nieuwe ‘spaceship’ campus van het bedrijf komen bezoeken. Het nieuwe hoofdkantoor in Cupertino heeft bezoekers en toeristen veel te bieden, waaronder een panoramadek.

Uit nieuw ontdekte bouwplannen blijkt dat de campus een bezoekerscentrum, een winkel van ruim 1000 vierkante meter en een groot café voor bezoekers zal bevatten. Allemaal met uitzicht op het extravagante hoofdgebouw.

Het cafe bevindt zich op de begane grond en krijgt ook een terras. Op het dak komt een uitkijkplatform zodat bezoekers het cirkelvormige hoofdgebouw goed kunnen aanschouwen. De ‘company store’ gaat zowel Apple-producten als t-shirts en andere promotionele artikelen verkopen.

Apple Campus 2 is eind 2016 klaar

De nieuwe campus heeft een vloeroppervlak van 261.000 m2 en wordt gebouwd op 40 hectare grond. Voor medewerkers zijn er parkeergarages met een capaciteit van 10000 auto’s, een fitnesscentrum van 2300m2, een café, een auditorium voor 1000 mensen en een kantine waar 3000 werknemers kunnen lunchen. Het bouwproject moet eind 2016 klaar zijn.

Apple CEO Tim Cook noemde het in aanbouw zijnde hoofdkantoor onlangs het meest groene gebouw op aarde. De binnenkant van het donutvormige gebouw zal volledig gevuld worden met bebossing, waardoor een flinke binnentuin ontstaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Campus 2: bezoekers zijn welkom
Sluiten