Apple Campus 2: bezoekers zijn welkom

15 reacties

Apple is op sommige gebieden nog geslotener dan de geheime dienst, maar iedereen mag de nieuwe ‘spaceship’ campus van het bedrijf komen bezoeken. Het nieuwe hoofdkantoor in Cupertino heeft bezoekers en toeristen veel te bieden, waaronder een panoramadek.

Uit nieuw ontdekte bouwplannen blijkt dat de campus een bezoekerscentrum, een winkel van ruim 1000 vierkante meter en een groot café voor bezoekers zal bevatten. Allemaal met uitzicht op het extravagante hoofdgebouw.

Het cafe bevindt zich op de begane grond en krijgt ook een terras. Op het dak komt een uitkijkplatform zodat bezoekers het cirkelvormige hoofdgebouw goed kunnen aanschouwen. De ‘company store’ gaat zowel Apple-producten als t-shirts en andere promotionele artikelen verkopen.
apple campus 2 bezoekerscentrum-002
apple campus 2 bezoekerscentrum-001

Apple Campus 2 is eind 2016 klaar

De nieuwe campus heeft een vloeroppervlak van 261.000 m2 en wordt gebouwd op 40 hectare grond. Voor medewerkers zijn er parkeergarages met een capaciteit van 10000 auto’s, een fitnesscentrum van 2300m2, een café, een auditorium voor 1000 mensen en een kantine waar 3000 werknemers kunnen lunchen. Het bouwproject moet eind 2016 klaar zijn.

Apple CEO Tim Cook noemde het in aanbouw zijnde hoofdkantoor onlangs het meest groene gebouw op aarde. De binnenkant van het donutvormige gebouw zal volledig gevuld worden met bebossing, waardoor een flinke binnentuin ontstaat.
campus-bezoekers-bomen

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  CAMPUS 2 FOREVER <3

 • Profielfoto
  Usain

  Nwah forever? Ik denk dat hij max 75 jaar meegaat.

 • Profielfoto
  Bman

  Wordt Campus 2 de nieuwe HQ of blijft 1 Infinite Loop deze titel behouden? En waar gaan Tim Cook en de boys voornamelijk aan de slag? Eerder waren de geruchten dat het meeste personeel inclusief de executives blijven werken in Campus 1 en dat nieuwe personeel de eer krijgt in Campus 2 aan te gaan rommelen, weet iemand hier meer van?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind dit best wel lijp worden eigenlijk…
  .
  Lekker lekker lekker fan zijn, daar op vakantie gaan en als je dan weer terug komt hier op OMT je avatar aanpassen zodat je op de foto staat met de company store.
  .
  Hmmm, sleep mij maar weg… Ik ga een schone onderbroek aantrekken.

 • Profielfoto
  IsSidha

  @Bman.. geen idee wat nu waar gaat komen of blijft.. op Campus 2 wordt ook een theater gebouwd voor de keynotes.. ik denk dat op 1 de afdeling R&D zal blijven

  verder was eerder te horen op een filmpje ergens (presentatie van Jobs aan de city council) dat de mannen en vrouwen van Apple ondertussen in minstens 30 kantoor gebouwen zitten door heel Cupertino heen.. het merendeel van het Apple personeel zit eigenlijk niet eens op de huidige Campus

 • Profielfoto
  steveb

  apple campus 2. for ever?

  2 klikt als: komt op de 2de plaats
  for ever? max 20 jaar.

  klaar eind 2016? een gebouw van dat vollume is nooit klaar.
  het zal inderdaar warschijnlijk in dienst gaan in januarie 2017. maar als het niet constant wort geupdate is het binnen de 5 jaar afgeschreven

 • Profielfoto
  Hydræ

  Vroegboekkortinginbegrepen?:grin:

 • Profielfoto
  mblokhuis

  Ik ben al in het huidige Apple HQ geweest. En heb daar ook in Café Mac gegeten.

  Was echt fantastisch!
  Je kan daar kiezen uit de beste kwaliteit voedsel, heb zelf sushi gehad. En het was niet duur.

  Je moet alleen wel iemand kennen die bij Apple werkt.

  Tevens aardig wat bij de Company Store gekocht (met behoorlijke personeels korting).

  Oh en ook nog een foto gemaakt bij de Town Hall van een quote van Steve Jobs.
  Dat is waar ze ook de originele iPod hebben geïntroduceerd.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @steveb januarie is eigenlijk met een januari-i

 • Profielfoto
  IsSidha

  ook een nieuwe toffe baan bij Apple

  glazenwasser ..:shock:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat wordt wel gezellig daar! Apple zal er wel het nieuwe Headquarters van moeten maken. Dat was dacht ik toch ook de bedoeling. Volgens mij heeft Steve Jobs daar destijds al over gepraat in zijn lange toespraak voor de gemeenteraad, vlak voor zijn dood.

  Nu in de bossen nog Centerparcs-achtige bungalowtjes, zwembadje en wildwaterbaan langs de kanten en de Apple fanatici kunnen zich geen mooiere vakantie voorstellen dan een weekje Apple-land, waar je de MacIntosh appels zó van de bomen kunt plukken. Dat wordt heaven voor de fans.:lol:
  Hele dikke portemonnee meenemen, dat wel.

 • Profielfoto
  Chytin

  De auditorium is te klein voor grote Keynotes.
  Als je de Tick-Tock iPhone releases in acht neemt, dan verwacht ik dat de Tick iPhone (all new design) in grotere zalen wordt ingetroduceerd, zo ook de WWDC. En de Tock iPhone (de S versie), iPad en Mac refreshes gewoon op Campus 2.

  Apple onder Tim Cook is duidelijk een stuk opener en socialer dan de arrogante gesloten Apple onder Jobs. Beide hebben zo hun charmes. Ik vond de harde en tegendraadse van Steve altijd geweldig. De hand van Tim Cook is duidelijk te zien en gezien de omvang van dit bedrijf lijkt hij de juiste weg te kiezen, precies wat Steve hem zei voor zijn dood, niet denken hoe Steve het gewild zou hebben, maar zelf dingen doen wat goed aanvoelt.

  De geheimzinnige zullen zij altijd houden ondanks hun supplier alles lekken.

 • Profielfoto
  polansky

  Gefeliciteerd. Een echte Apple tempel voor de gelovigen waar je straks zelfs appelgebak kunt krijgen, of een koekje van eigen deeg. Er zullen ook wel weer richtlijnen worden uitgeschreven dat die ‘gelovige’ binnen 20 minuten de deur uit moet worden gewerkt…;)

 • Profielfoto
  IsSidha

  @Chytin.. dat wat je ziet als auditorium is enkel de lobby.. er zit een compleet theater onder wat groter schijnt te zijn dan waar ze de huidige keynotes en wwdc’s houden

  Rondvlucht Apple Campus

 • Profielfoto
  iPadminiRemco

  Ik stel voor een gegidste Tour door een Siri stem in een zelfrijdende AppleCar ?