App-update: fijne verbeteringen in Twitter en Periscope

3 reacties

De iOS-apps van Twitter en Periscope zijn vandaag van een update voorzien. De apps voegen handige functies toe die het geheel gebruiks­vriendelijker maken. Dat de updates tegelijk uitkomen is geen toeval: Periscope is immers eigendom van Twitter.

De Twitter-app biedt nu interactieve notificaties en snel toegang tot eerder opgeslagen concepten. Periscope krijgt ondersteuning voor Handoff, filters, verschillende talen en meer.

Twitter met interactieve notificaties

Krijg je een melding van een Tweet op je iPhone? Dan is het nu mogelijk om direct vanuit de notificatie-balk te beantwoorden en nieuwe volgers terug volgen. Bij het opstellen van een Tweet verschijnen eerder opgeslagen concepten voortaan naast je avatar zodat je deze snel kunt gebruiken of verwijderen.

twitter-update-jul2015

Periscope met Handoff en meer filters

Periscope heeft ook een update gekregen. De nieuwe versie van de app heeft ondersteuning voor Handoff. Zo kun je beginnen met kijken op je iPhone en later moeiteloos verder kijken op een iPad of Mac. Daarnaast laat de app je nu voorkeurstalen instellen, zodat je geen uitzendingen gesuggereerd krijgt die je niet kunt verstaan. Tot slot is het mogelijk om meldingen van uitzendingen per gebruiker aan of uit te zetten.

periscope-update-jul2015

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  ART-hur

  Was al lang mogelijk om tweets als favoriet te zetten of te retweeten vanaf het lockscreen !

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Je hebt gelijk, alleen het antwoorden is nieuw. Ik heb favoriet maken uit het artikel gehaald.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik vraag me af waarom de makers van de Twitter app de multiaccountfunctionaliteit weer weggestopt hebben. Vroeger kon ik de coverfoto van mijn ene account naar beneden slepen en kon ik kiezen tussen beide accounts. Nu moet ik elke keer 2 keer klikken voor ik naar mijn andere account kan. Heel lastig als ik moet tweeten tijdens vergaderingen…