Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 juli 2015

Storing App Store en Apple Music na drie uur opgelost

De App Store, Apple Music, iBooks Store, Apple TV en andere diensten werden dinsdagmiddag getroffen door een storing. Tussen 16:00 en 19:00 uur waren de diensten onbruikbaar. De storing trof gebruikers wereldwijd. iCloud en iMessage bleven online.

De storing kwam erg ongelegen, want op Beats 1 werden de nominaties voor de MTV Awards bekendgemaakt. Het is onbekend of Apple bezweek onder de grote hoeveelheid luisteraars of dat er een andere oorzaak was.

De problemen begonnen om 16:00 uur Nederlandse tijd en waren rond 19:00 uur opgelost. In de praktijk was het niet mogelijk om apps, muziek en films te kopen of naar Apple Music en Beats 1 te luisteren. Ook het installeren van updates voor apps was onmogelijk.

Aantal storingen neemt toe

Het afgelopen half jaar zijn de diensten van Apple regelmatig getroffen door storingen. In maart waren de App Store en iCloud bijna 12 uur down door een probleem met een DNS server. Ook in juni en mei waren er korte storingen die iCloud en de App Store troffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Storing App Store en Apple Music na drie uur opgelost
Sluiten