Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juli 2015

Android-apps op je Mac met BlueStacks

Apple laat het (nog) niet toe om iOS-apps op je Mac te draaien, maar wil je toch je favoriete app op je desktop? Dan is er BlueStacks. De Android-emulator voor Mac heeft een grote update gehad die het nu erg makkelijk maakt om apps en games te installeren.

Je kunt het nieuwe BlueStacks nu direct downloaden en beginnen. De ingebouwde Android-omgeving laat je inloggen met een Google-account en direct apps uit de Play Store downloaden en gebruiken.

Hoewel een Mac niet gemaakt is voor touchscreen-apps, weet BlueStacks toch een aardige vertaalslag te maken. De meeste apps schalen goed en het trackpad van MacBooks wordt met multitouch ondersteund.

Ondanks de niet altijd even intuïtieve  bediening, is BlueStacks een praktische aanvulling voor iedereen die apps op zijn Mac wil gebruiken, of gewoon eens wil zien hoe de Android-versie van een bepaalde app er eigenlijk uitziet.

Na het installeren van BlueStacks is het handig om te toetsenbordindeling op Engels ipv Nederlands te zetten, anders komen symbolen niet overeen met die op je fysieke toetsenbord. Doe dit als volgt:

  • Ga naar All Apps
  • Kies voor Instellingen
  • Kies voor Toetsenbordinstellingen wijzigen 
  • Klik onder Fysiek toetsenbord op het AT Translated Set 2 keyboard
  • Klik op toetsenbordindeling kiezen
  • Vink alles uit behalve Engels (VS)

BlueStacks is een gratis download buiten de App Store.

Reageer op artikel:
Android-apps op je Mac met BlueStacks
Sluiten