Apple Watch nu in Nederland verkrijgbaar bij Apple Store en APR’s

38 reacties


We hebben er even op moeten wachten, maar sinds vandaag, vrijdag 17 juli is de Apple Watch ook in Nederland te koop. Wij zetten op een rij hoe, waar en wanneer je het horloge het snelst kunt bemachtigen.

Apple Store: reserveren verplicht

Sinds 07:01 uur kunnen reserveringen via de Online Apple Store geplaatst worden. De eerste reserveringen kunnen vanaf 10:00 uur afgehaald en betaald worden in de Stores van Amsterdam, Haarlem of Den Haag. Het is ook mogelijk de Watch te laten bezorgen, maar dat duurt iets langer.

Apple doet niet aan losse verkoop zonder reservering. Je kunt de Apple Watch voor het kopen samen met een Apple Specialist proberen en afhankelijk van de voorraad je keuze nog bijstellen.

De eerste klant die de Apple Watch bij Apple in Amsterdam kocht.
De eerste klant die de Apple Watch bij Apple in Amsterdam kocht.

 

Apple Premium Resellers: losse verkoop

Alle APR’s openen om 08:00 uur en volgens onze bronnen heeft Apple de resellers voorzien van een flinke voorraad (1500+ stuks per keten) voorzien. Wil je vroeg een Watch om je pols? Bezoek een van deze winkels:

 • Amac: Den Haag, Eindhoven (Demer), Rotterdam (Lijnbaan) en Utrecht
 • iCentre: Amsterdam (CS) en Amstelveen
 • Xando: Alleen Nijmegen
 • ivizi: Alleen in Maastricht

OMT is bij de vervroegde opening van iCentre Amsterdam (tegenover CS) aanwezig, je ziet later vandaag een video op de site. Bij alle Apple Premium Resellers is het mogelijk om te passen en kijken zonder aankoopverplichting. Dit zijn foto’s van Amac Utrecht en Eindhoven op vrijdagochtend:

image2
Rij voor Amac Utrecht omstreeks 07:30

amac001

 

Advies: bezoek een van de APR’s

Gezien de Apple Premium Resellers naar verluidt ruim in de voorraad zitten, adviseren wij een van de APR’s vroeg te bezoeken. Het is dan vrijwel zeker dat je een half uur later het model naar keuze om je pols hebt. Als je niet wil kopen, maar alleen kijken en proberen, kan je de hele dag door terecht bij de Apple Store en Apple Premium Resellers.

Het is nog onbekend wanneer de verkoop in België start.

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  Ne0

  Gezien álle locaties voor mij nogal ver zijn, hoop ik dat de verkoop via de Webshop ook losgaat morgenvroeg om 07:01 en dat ie dan keurig netjes bezorgd wordt zaterdag:)

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat een feest weer jongens.
  Geweldig speeltje

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Nog 8 maandjes en dan ben ik jarig en wie weet krijg ik hem dan wel als mijn schat genoeg heeft kunnen sparen.

 • Profielfoto
  hokkie

  Ik wacht wel even totdat de Watch ruimschoots voorradig is en dan scoor ik één op marktplaats voor een prikkie!

 • Profielfoto
  Niels

  Wat een pech, heb ik nu net toevallig een afspraak voor mijn MBPr in Amsterdam morgen:) Gelijk maar even kijken en passen dan:)

 • Profielfoto
  checkpointx

  ik ben nog steeds wel benieuwd hoe de massa hier nou op gaat reageren, ik heb een apple watch steel in frankrijk gehaald en ben er prima tevreden mee, maar mis nog steeds wel een beetje de killer app. ik denk zelf dat apple pay dat wel eens zou kunnen zijn, maar dat is er nog niet.

 • Profielfoto
  Livebox

  Leuke POL, maar mis. Ja, maar heb hem weer terug gebracht;-)

 • Profielfoto
  wdele

  Moet je bij resellers dan reserveren??? (specifiek de Amac)

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik wacht nog wel tot Apple watch 2 uit komt

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik heb getwijfeld of ik zou wachten op de volgende versie,…. maar ja, ….kan het toch niet aan om zo lang te wachten.
  Ik hoop hem morgen te hebben, gelukkig woon ik dicht bij de Apple store.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Apple Watch 2 zal waarschijnlijk 66% dunner een halve kilo ( inclusief verpakking ) lichter zijn en daardoor ook meteen 80% meer kwetsbaar.
  Mensen beseffen dit misschien niet direct maar een horloge stoot je toch nog best wel vaak ergens tegenaan. Niet al te hard maar gewoon even contact maken met iets.
  Ik merk dat nu bij mijzelf als officieel niet gewend horloge drager, dan zit ik achter het bureau en dan leg ik mijn hand/arm even op mijn schoot of over de breedte voor mijn toetsenbord en wanneer ik dan vooruit ga zitten hoor je pok – dan zit het horloge tussen mijn buikje en de rand van het bureau.
  Of je loopt iets te dicht door een deuropening en je stoot het horloge tegen de deurstijl, allemaal dat soort lompe dingen gebeuren mij maar al te vaak.
  .
  De Apple Watch is extreem sterk en krasvast voor Apple begrippen. Naar een iPhone hoef je maar scheel te kijken en hij begint al te krullen of het display breekt.
  Ik denk dat Apple de eerste generatie Apple Watch stiekem per ongeluk iets te robuust heeft gemaakt om vooral maar zeker van hun zaak te zijn en geen slechte reviews te krijgen over onderdelen die stuk gaan zoals dat kroontje dat draait.
  .
  Waarom zou je een Apple Watch kopen?
  Voor de verpakking natuurlijk.. Toen ik voor het eerst de doos vasthield dat ik dat ze mij per ongeluk een gouden Edition hadden geleverd.
  De doos weegt ongeveer even zwaar als je iMac en hoe het allemaal verpakt zit dat is een snoepwinkel an sich.

 • Profielfoto
  Odie

  Wat een onzin verhaal over iPhone’s. Ik heb nog nooit mijn scherm gebroken, nog nooit. En ik ga al heel wat iPhones mee, gebruikte tot mijn huidige 6 nooit een hoesje en doe niet hyper-voorzichtig ofzo. En ik zie net zoveel kapotte Samsungs en HTC’s als iPhones om me heen en in ons bedrijf.

 • Profielfoto
  sciletto

  Damnz, de levering is pas 21 juli:(

 • Profielfoto
  ldb

  Nu al 30 juli – 6 augustus

  Gaat hard…

 • Profielfoto
  ldb

  Ik zie niks over reserveren en ophalen in de apple store?
  Ophalen is momenteel niet mogelijk staat bij het afrekenen.

  Helaas.

 • Profielfoto
  Ne0

  Besteld, dinsdag pas geleverd:(

 • Profielfoto
  Lennertpichel

  Via de app kan je gewoon reserveren en vandaag ophalen hoor…..

 • Profielfoto
  Chrondius

  Er was zojuist nog meer dan genoeg beschikbaarheid in het reserveringssysteem van Apple. Het zou me echter niets verbazen als je wel gewoon naar binnen kunt lopen en er een meenemen zonder te reserveren. Er werd in Duitsland ook gezegd dat je alleen via reserveren kon kopen en daar ben ik gewoon naar binnen gelopen en heb ik er 2 mee gekregen. Ze checken of er nog niet gereserveerde voorraad is, en zolang die er is, krijg je hem gewoon mee.. Apple zou wel gek zijn als ze beschikbare voorraad niet verkopen, maar je weet nooit, het blijft Apple..

 • Profielfoto
  Myquandro

  @Idb

  Die levertijd zegt niet zo veel over de vraag en beschikbaarheid op dit moment. Toen ik om 07:01 bezig was op de site viel mij al direct op dat sommige bandjes al op dinsdag en andere pas over twee weken geleverd worden. Dus tenzij ze er maar 2 hadden die verkocht waren voordat ik keek was het gepland voor die bandjes om later te worden verstuurd dan anderen.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Ik snap werkelijk niet waarom mensen zoveel geld uit geven aan deze versie van de Watch? De Apple gekte is dus blijkbaar nog niet voorbij.

  Ook ik heb er heus wel aan zitten denken. Geld speelt geen eens een rol, maar de functionaliteit, de dikte en OS1 spelen wel een rol. Ik heb nu een aantal vrienden die er drie weken druk mee zijn geweest en nu amper nog blij zijn: ze kijken naar de tijd, hun stappen en krijgen een app’je waarna ze de iPhone pakken.

  Bij OS2 wordt het leuk. Bij Watch 2 nog leuker. Sorry voor mijn negatieve noot, maar dit is hoe ik er over denk.:-)

 • Profielfoto
  JWB

  Ik wacht wel even totdat de Watch ruimschoots voorradig is en dan scoor ik één op marktplaats voor een prikkie!

  Precies wat ik ook heb gedaan! Scheelde toch weer €100. En nee: deze was niet van de vrachtwagen gevallen…

  Voor mijn vrouw net wel één via Apple besteld. Het lijkt er inderdaad op dat de bandjes bepalen wat de levertijd is: dinsdag 21/7 bezorgd (tenminste, dat is met Apple altijd maar even afwachten)

 • Profielfoto
  Th00mz

  Een afspraak maken om te passen is helaas ‘niet beschikbaar’ :(… wil eerst een afspraak daarna pas iets kopen.. GEEN idee welk formaat ik nu wil

 • Profielfoto
  Myquandro

  @Th00mz

  http://www.apple.com/nl/shop/watch/sizing-guide

  Misschien helpt dat. Ik ben er al achter dat de 38mm bandjes bij mij waarschijnlijk niet allemaal passen en ga dus voor de 42mm welke bandjes bij mij zeer waarschijnlijk wel allemaal passen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dom hoor al die mensen die online bestellen en dan gaan zeuren over lange levertijden. Als je er meteen eentje wilt ga je toch even vroeg langs bij een Apple Store of Reseller? Ik was niet van plan er nu een te kopen, maar door alle opwinding begin ik er toch zin in te krijgen:) maar ja, even geen budget.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik had mijn zinnen gezet op een Stainless Steel met Milanese Loop.

  Die was in San Francisco zonder afspraak gedoe nergens te krijg.

  Tot iemand de volgende tip gaf: Gewoon de Stainless Steel met een Sport bandje kopen en een losse Milanese Loop als accessoire. Die kan je meestal gelijk mee nemen.

  Zo geschiede.

  Doe er je voordeel mee mocht het in NL ook moeilijk zijn het model te krijgen dat je wil.

 • Profielfoto
  llowboy

  Je kunt in de store op apple.com ook nu gewoon nog reserveren voor vanmiddag 16:00 uur. Kun je hem meteen meenemen. Dan annuleer je gewoon je bestelling (als je die al gemaakt hebt). Ik heb zelf vanmorgen besteld bij Apple, ben daarna naar Amac in utrecht gereden en stond daarom 08:30 buiten met de watch én een extra bandje. Daarna mijn bestelling bij Apple weer geannuleerd. Ze hadden ruim voldoende voorraad. Met name het sport model maar ook andere versies.

 • Profielfoto
  Byair

  Apple watch sport spacegrijs 42mm besteld, 21/07 krijg ik hem;-)

 • Profielfoto
  Odie

  Vanmorgen vroeg een reservering voor een Sport Spacegrijs 42mm gemaakt. In eerste instantie was deze niet op te halen, maar een half uurtje later was hij blijkbaar in de inventory van Amsterdam gezet. Afspraak om 11:15.

  Dus ik naar 020, daar aangekomen staat er een rij. Ik dacht dat dit voor ‘op de bonnefooi’ klanten was, dus ik loop zo door. “Pardon meneer, komt u voor de Apple Watch?”. Eh ja, en ik heb een afspraak nu.

  Lang verhaal kort: je mocht alsnog achteraan de rij. Als je alleen wilde kijken of voor iets anders kwam mocht je naar binnen, had je een afspraak dan werd je buiten ‘ingecheckt’ en zou je naam geroepen worden als je naar binnen mocht. Echt een absurde schoffering van mensen met afspraak, als je kijkers wel binnenlaat maar kopers niet.

  Maar ik werd niet geroepen en de ene na de andere achter mij mocht naar binnen. Bleken ze me niet goed ingecheckt te hebben, meh:-(

  De verkoper was erg verbaasd dat ik gewoon een keuze gemaakt had en hem niet ter plekke om wilde doen en ‘proberen’. Elke klant moest ‘the experience’ krijgen. Nou nee, ik heb haast, ik sta al drie kwartier te wachten, ik wil weg: afrekenen en gaan. Dat vond ie maar vreemd:)

  Maar omdat ze dus voor elke klant ‘the experience’ deden liep de hele boel dus flink in het honderd. Beetje knullig allemaal…

 • Profielfoto
  Myquandro

  Vanmorgen vroeg een afspraak gemaakt voor 10:00. Aangekomen in A’dam kom ook ik die rij tegen (wat mij verbaasde). Even later werd ik gevraagd uit de rij te komen bleek dat ik de Apple Watch al mocht gaan proberen.

  Hoewel ik van te voren had gedacht voor de Milanese loop te gaan vond ik deze bij het passen toch echt te dun. Het is een mooi bandje, maar ik wil toch iets met wat meer dikte om mijn pols. Dat is ook de reden dat voor mij de Apple Watch Sport al afvalt, die is mij te licht.

  Uiteindelijk na wat twijfelen tussen de Leather loop en de Link bracelet gekozen voor de eerste, al koop ik die Link Bracelet misschien op een later moment nog. De kleur van het leer zorgde ook nog voor enige twijfel, maar zwart heeft toch de voorkeur gekregen.

  Daarna de Apple Watch geconfigureerd en nog de nodige vragen kunnen stellen bij de Apple Store.

  Nu na een paar uurtjes dragen is mijn indruk zeer positief. Het horloge draagt prettig, voelt goed aan en is ook in het zonlicht prima af te lezen. Ik heb in die eerste 3 a 4 uurtjes ruim 10% accu verbruikt en twijfel er niet aan dat de Watch dan ook een hele dag makkelijk mee kan.

 • Profielfoto

  Vanochtend bij het krieken van de dag gehaald bij Amac op de lijnbaan, Rotterdam. Er stonden met mij zo’n 40 man in de rij. Gezellige sfeer met prima ontvangst door de medewerkers van Amac. Heb uiteindelijke voor de 42 mm Sport gekozen.

 • Profielfoto
  Niels

  Vanmiddag bij de Apple Store Amsterdam geweest voor het uitlezen van mijn MacBook. Was een beetje vroeg, dus even rondgekeken bij de Apple watch. Wat mij gelijk opviel was dat ik de sport modellen mooier vond dan de ‘normale’ versie, op de een of andere manier deed dat glimmende een beetje goedkoop aan (maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak), zeker icm met een Milanese loop.

  Zonder afspraak was de boel natuurlijk niet te passen, maar door een slapende genius kon ik wel even met een demo unit spelen die op tafel lag. De bediening viel mij erg tegen en de interface voelde ook niet echt ‘des Appels’ (maw vloeiend) aan.

  Kortom, ik zie de meerwaarde tot nu toe niet en puur om de heb ga ik niet over tot aankoop. Zelfs de ‘koopdrang’ die ik normaal in de Apple Store voel, was zo weer weggeëbt. Volgend jaar maar eens een nieuwe poging wagen.

 • Profielfoto
  MvdM

  Vandaag om 5 uur in Den Haag gaan kijken en voelen. Mooi ding, draag zelf geen horloge en ga dat ook niet doen. Helemaal achterin de zaak stonden ook de nieuwe ipods.
  Wat wel irritant was was een kereltje van de beveiliging. Er stonden 2 grote deuren open, de middelste met een lintje. Er stond verder niemand en ik wil door de linker deur naar binnen. “De ingang is daar” zei dat vod van de beveiliging tegen me. Toen ik vroeg of dat nieuw was zei die niks meer terug. Toch maar door de ingang met het lintje naar binnen gelopen. Eenmaal binnen vlak langs die andere deur gelopen en dat vod eens flink vuil aangekeken. Later in de zaak nog een keer toen die er rondliep.

 • Profielfoto
  daantje22

  ik heb een 38 mm met milanees bandje besteld, word dinsdag al bezorgt:D

 • Profielfoto
  Odie

  Wat wel irritant was was een kereltje van de beveiliging. Er stonden 2 grote deuren open, de middelste met een lintje. Er stond verder niemand en ik wil door de linker deur naar binnen. “De ingang is daar” zei dat vod van de beveiliging tegen me

  Geef iemand een beetje ‘macht’ en ze veranderen vaak op een of andere reden vaak ik bullebakken (om het N-woord niet te gebruiken en daarmee een Godwinnetje te voorkomen)… Gelukkig waren de beveiligers bij de Store 020 wel heel correct (tegen wij althans) toen ik wat zeurde over de rij… “Sorry meneer, ik kan er ook niets aan doen”.

 • Profielfoto
  Macteach

  Word dinsdag al bezorgt

  Toe maar! Wat dacht je van:
  “WorDT dinsdag al bezorgD”

  :x

 • Profielfoto
  ob1mac

  Of: Wort dinsdag al bezorgdt

 • Profielfoto
  MvdM

  Word dinsdag al bezorgt

  Toe maar! Wat dacht je van:
  “WorDT dinsdag al bezorgD”

  :x

  Het is toch wel heel erg he dat iemand de Nederlandse taal niet helemaal goed beheerst? Je begrijpt nu vast niet wat daantje22 bedoelde.

 • Profielfoto
  pmvoorza

  Afgelopen vrijdag 17heb ik mijn Apple Watch besteld. vandaag geleverd. Hoezo lange levertijden?