Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juli 2015

Alarm: ongepatcht Flash-lek wordt opnieuw misbruikt

Het houdt niet op, niet vanzelf. Heb je Flash Player geïnstalleerd? Dan is nu het moment om te kiezen: of je hele leven lang de plugin tijdelijk uitzetten en op updates wachten, of Flash definitief verwijderen. Vandaag komen opnieuw ernstige lekken aan het licht.

Grote beveiligingsbedrijven slaan alarm nu het lek waarschijnlijk al actief misbruikt wordt in drie exploit-kits, dat is software die het voor kwaadwillende mogelijk maakt om computers met een paar klikken te infecteren.

De Flash-plugins voor Windows, OS X, Firefox en Chrome zijn kwetsbaar. Het nieuw ontdekte lek in Flash is een zogenaamde 0day, wat wil zeggen dat er nog geen patch voor is. Het lek maakt het eenvoudig om systemen te infecteren met malware en de controle over te nemen.

Adobe werkt wel hard aan een update, maar tot die tijd is het aan te raden Flash Player te verwijderen of in Google Chrome uit te schakelen:

Het nieuw ontdekte lek is afkomstig van het omstreden Italiaanse bedrijf Hacking Team. Dat levert software die politie- en veiligheidsdiensten gebruiken om te spioneren en infiltreren in systemen. Nadat het beveiligingsbedrijf deze week zelf gehackt werd, kwam een groot aantal geheime exploits die het in bezit had in de openbaarheid. Dit Flash-lek is er een van en heeft zijn weg naar kwaadwillenden vliegensvlug gevonden.

https://twitter.com/w3bd3vil/status/618168863708962816/photo/1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alarm: ongepatcht Flash-lek wordt opnieuw misbruikt
Sluiten