Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juli 2015

Afbouw van Google+ is begonnen

Sinds 2011 probeert Google ons lekker te maken met zijn eigen sociale netwerk: Google Plus. Toch blijkt dat succes zich niet laat afdwingen, zelfs niet door diensten aan het netwerk te koppelen en een account bij Google+ verplicht te maken.

Vandaag kondigt de zoekgigant aan zijn diensten weer van Google+ los te gaan koppelen. Dat begint met YouTube, waar reacties niet langer op Google+ verschijnen. Uiteindelijk wordt alles weer onafhankelijk.

De komende maanden zal Google+ steeds minder vaak opduiken en is een ‘gewoon’ Google-account weer genoeg om alle services te gebruiken. Het sociale netwerk werd niet het succes waar Google op hoopte en volgens de zoekgigant is het niet nuttig om Google+ overal aan te koppelen.

YouTube wordt als eerst onafhankelijk, het is binnen enkele weken weer mogelijk om een kanaal aan te maken en video’s te uploaden zonder een account bij Google+. Bestaande gebruikers kunnen hun Google+-pagina binnenkort verwijderen zonder dat dit invloed op hun YouTube-account heeft.

Spookstad

Google Plus werd in 2011 geïntroduceerd en in 2013 verplicht om te reageren en publiceren op YouTube. Hoewel Google+ veel gebruikers heeft, doen maar weinig mensen er ook echt iets mee. Volgens cijfers van marktonderzoeker Comscore zijn gebruikers minder dan drie minuten per maand actief en plaatst het overgrote deel van de Google+-gebruikers nooit een post. Het sociale netwerk kreeg daarom als snel de naam spookstad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afbouw van Google+ is begonnen
Sluiten