Afbouw van Google+ is begonnen

13 reacties

Sinds 2011 probeert Google ons lekker te maken met zijn eigen sociale netwerk: Google Plus. Toch blijkt dat succes zich niet laat afdwingen, zelfs niet door diensten aan het netwerk te koppelen en een account bij Google+ verplicht te maken.

Vandaag kondigt de zoekgigant aan zijn diensten weer van Google+ los te gaan koppelen. Dat begint met YouTube, waar reacties niet langer op Google+ verschijnen. Uiteindelijk wordt alles weer onafhankelijk.

De komende maanden zal Google+ steeds minder vaak opduiken en is een ‘gewoon’ Google-account weer genoeg om alle services te gebruiken. Het sociale netwerk werd niet het succes waar Google op hoopte en volgens de zoekgigant is het niet nuttig om Google+ overal aan te koppelen.

YouTube wordt als eerst onafhankelijk, het is binnen enkele weken weer mogelijk om een kanaal aan te maken en video’s te uploaden zonder een account bij Google+. Bestaande gebruikers kunnen hun Google+-pagina binnenkort verwijderen zonder dat dit invloed op hun YouTube-account heeft.

Spookstad

Google Plus werd in 2011 geïntroduceerd en in 2013 verplicht om te reageren en publiceren op YouTube. Hoewel Google+ veel gebruikers heeft, doen maar weinig mensen er ook echt iets mee. Volgens cijfers van marktonderzoeker Comscore zijn gebruikers minder dan drie minuten per maand actief en plaatst het overgrote deel van de Google+-gebruikers nooit een post. Het sociale netwerk kreeg daarom als snel de naam spookstad.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Lekker bezig Google. Terwijl bij Apple alles mislukt de afgelopen jaren, gaat het bij Google steeds een stukje beter.

 • Profielfoto
  CHECKit95

  Yes! Eindelijk geen Google + gedoe bij m’n YouTube account!

 • Profielfoto
  Hydræ

  En nu mogen ze nog gaan stoppen met onze G-mails lezen om zo hun diensten zogenaamd te “personaliseren”…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Een relevant giftje in de avond kan nooit kwaad:

 • Profielfoto
  Jel.h

  Om bij te blijven heb ik het destijds aangemaakt en daar is het ook bij gebleven.

 • Profielfoto
  Bman

  Nu Connect nog; ik vind het super dat Apple met eigen diensten komt, maar de kaarten zijn al lang verdeelt. Facebook heeft alle jokers in handen.

  Bovendien is Apple beter in Hardware dan diensten en dacht ik dat een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot.

  Aanvankelijk had ik hoop voor Connect, maar na een paar weken wordt pijnlijk duidelijk dat Connect dat Ping en Google+ hetzelfde lot ondergaan.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Finally!!!!!!!! Jezus, wat heb ik een hekel aan Google+! Alles wat ik op YouTube deed moest per se gekoppeld aan die meuk en destijds heeft het samenvoegen van mijn kanalen ook een chaos opgeleverd. Ik kan niet wáchten om die meuk kwijt te raken!

 • Profielfoto
  wdele

  Finally!!!!!!!! Jezus, wat heb ik een hekel aan Google+! Alles wat ik op YouTube deed moest per se gekoppeld aan die meuk en destijds heeft het samenvoegen van mijn kanalen ook een chaos opgeleverd. Ik kan niet wáchten om die meuk kwijt te raken!

  #herkenbaar

 • Profielfoto
  Caszz

  Aha, nu snap ik pas, waarom ik er geen zak meer van snapte.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  (y) LIKE,(y) LIKE en nog meer(y) LIKE!!!

  Eindelijk! Nu nog die mallote bug die de audio stopt wanneer wij uit de YouTube-app gaan! Ja, ik zie dat als een bug!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Lekker bezig Google. Terwijl bij Apple alles mislukt de afgelopen jaren, gaat het bij Google steeds een stukje beter.

  .
  Hahaha…. right!

  Google is net Samsung. Ze dumpen alles op de markt wat ze wel leuk lijkt. En dan maar afwachten wat er aanslaat. En zo niet, jammer dan. Dan trekken we het gewoon weer terug en starten met een ander hobby-projectje.

 • Profielfoto
  IsSidha

  OOHHHH NOOOOOOO :shock:

  /end sarcasm

 • Profielfoto
  SvS

  Ah mooi. Nu Facebook nog. “Mis jij Facebook niet?” Nee, nee en nog es nee.