2e publieke beta voor iOS 9 en OS X 10.11

17 reacties

Minder dan vierentwintig uur nadat ontwikkelaars aan de nieuwe beta’s voor iOS 9 en OS X 10.11 El Capitan mochten ruiken, is het nu tijd voor ons burgermannen met een beetje lef: Apple heeft zojuist de publieke beta’s van iOS en OS X geüpgraded.

Ontwikkelaars zullen blij zijn dat beta-gebruikers nu geen beoordelingen meer kunnen achterlaten in de App Store. Verder is Thuisdeling terug van weggeweest, is Handoff verplaatst en zijn een aantal icoontjes opgepoetst.

Net als bij alle beta-software adviseert Apple om de publieke beta niet op productiemachines te installeren. Naast bugs in de software van Apple zelf, kan het zijn dat software van derden niet meer werkt. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden bij Apple.

Nieuw in iOS 9

De beta geïnstalleerd? Probeer ook eens deze nieuwigheden:

Nieuw in OS X 10.11 El Capitan

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  mmww

  Helaas werken veel games niet meer met 9 bèta 4.., dus wees gewaarschuwd.

 • Profielfoto
  macpro

  Hoezo “wees gewaarschuwd”. Het is een beta. Het doel is net om dit soort zaken te ontdekken zodat de ontwikkelaars actie kunnen ondernemen.

 • Profielfoto
  bcgraaf

  Zonet mijn iPhone geüpdatet naar iOS 9 public beta 2 en ook mijn macbook gedaan naar OSX El Capitan public beta 2, De mail app op me mac reageert iets soepeler dan dat die deed, Veel crashes daar mee gehad. Met de iPhone eigenlijk weinig last gehad van de beta software. Op de mac gebruik ik de app MacID deze deed het niet met de eerste beta van OSX en nu met de 2e doet hij het wel weer dus dat is al een plus punt.

 • Profielfoto
  koen

  is het nu tijd voor ons burgermannen met een beetje lef:

  Shit, ik kan niet meedoen.:evil:

  @macpro (y)

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Goede verbetering op mijn iphone 6 plus!

 • Profielfoto
  mmww

  @macpro oké ik zal voortaan niemand meer waarschuwen, ondanks dat er ook veel bèta testers zijn die gamen! Laat ze het zelf maar uitzoeken.

 • Profielfoto
  ART-hur

  Foto’s app op iOS 9 heel buggy met grote bibliotheek

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik vind deze 100 nieuwe hidden iOS 9 features toch erg verrassend;

  https://www.youtube.com/watch?v=8iCiFYax_dk
  https://www.youtube.com/watch?v=Kuoyh-f6DKE

 • Profielfoto
  ¿`„

  Installatie van deze update op mijn iPhone 5 duurt een eeuwigheid. Dit in tegenstelling tot mijn iPad.

 • Profielfoto
  Robertoo

  De eerste publieke beta’s draaide prima op m’n iPhone en Mac, maar het enige nadeel was dat ze beide geen connectie wilde maken met het eduroam netwerk op de uni (een internationaal netwerk wat gebruikt wordt op scholen). Daarom maar gedowngraded. Kan iemand zijn/haar ervaringen delen met eduroam op de tweede publieke beta’s?

 • Profielfoto
  Buzz

  Robert, ik heb nog geen problemen gehad met eduroam, ook niet met de eerste beta. Ik test op Mac en iPad. Nu met de tweede beta werkt het ook prima. Ik hoop wel dat je de problemen via de Feedback Assistant gemeld hebt.

  De veelvuldige crashes van mail.app op de Mac die begraaf noemde heb ik wel gezien, maar veel vaker op mijn 13″ 2014 rMBP dan op mijn 15″ 2012 rMBP. Zo zie je maar weer dat de problemen met betas vaak lang niet voor iedereen hetzelfde zijn. Juist daarom is het publieke beta programma zo’n goed idee, want uit de vele extra automatische crash reports en feedback kunnen de engineers bij Apple waarschijnlijk veel beter de oorzaken en mogelijke oplossingen voor dit soort problemen afleiden.

 • Profielfoto
  iberno

  Jammer dat feedback programma dicht is. Hoe kan Apple nu bugs vinden? Batterij iPhone 6 is met beta 4 heel snel leeg (vorige geen problemen met batterij) maar bizar is dat YouTube app niet meer werkt

 • Profielfoto
  iberno

  Scrollen in Facebook app loopt ook vast…

 • Profielfoto
  iberno

  Sterker nog: geen enkele video laat beeld zien. Nu..NL niet in browser wil you tube ook niet. Hoor alleen geluid

 • Profielfoto
  schnhvn

  Trage wifi op de OSX versie

  IOS9 skype werkt niet

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Krijgt iOS9 ook een night mode? Of laten ze die achterwege?

 • Profielfoto
  Ronn

  Thank you for the information you provide, it helped me a lot! it’s great that I known this site! Can you sharing some updates on how you have made this powerful post! word cookies answers | hotmail account login | hotmail email login