ZonePlay: Sonos-bediening voor de Watch

5 reacties

Met de Apple Watch is het mogelijk om je Apple TV te bedienen, maar Sonos heeft nog geen plannen om het horloge van Apple te ondersteunen. Gelukkig heeft de Engelse ontwikkelaar Betware een complete Sonos-app met Apple Watch-bediening.

ZonePlay bestond al als alternatieve Sonos-app, maar is nu echt interessant door ondersteuning voor de Watch. Snelle bediening, een volumeknop en de mogelijkheid om kamers te groeperen om je pols.

De app detecteert automatisch je Sonos-zones en laat je zowel door persoonlijke muziekbibliotheek als TuneIn Radio zoeken. Ondersteuning voor andere streaming-diensten is er nog niet. Op de iPhone heeft ZonePlay een snelle widget voor het berichtencentrum.
zoneplay-watch-001
Zoeken naar muziek is door het kleine scherm wat onhandig, maar verder werkt De app beter dan bijvoorbeeld Kronos, dat was de eerste app met Apple Watch-ondersteuning, maar is buggy en beperkt. Totdat Sonos met een eigen Apple Watch-app komt, is ZonePlay een aanrader.

Kijken: OMT LABS stelt Sonos in 3 minuten voor

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  sportlaan34

  Ik gebruik deze app al een paar weken als beta tester op de Apple Watch. De app werkt erg goed. Super makkelijk om je muziek te bedienen via de watch. Tot dat Sonos zelf met een app komt is dit zeer zeker een aanrader!!

 • Profielfoto
  bjorngra

  Ongelooflijk dan SONOS hier niets mee doet. Ik heb hun al gemaild, en het enige dat je te horen krijgt is om de wens op hun forum te posten. Ze kregen deze vraag idd meer. Zo’n bedrijf moet hier toch direct op inspelen?

 • Profielfoto
  Frank Peters

  SONOS mag dan eerst wel voor de NC komen moet toch makkelijk kunnen? Volume, skip enz is toch handig als je daar je app niet meer voor hoeft open te maken.

 • Profielfoto
  alexys

  Leuke App, alleen jammer dat je volume niet kunt regelen met de Digital crown maar moet bedienen door touch. Beetje ouderwets:-)

 • Profielfoto
  maconly

  Ze kunnen bij sonos beter de bediening verbeteren heb een playbar en 2 x play 3 maar om nou te zeggen dat dat goed te bedienen is nee , als je een muziek dvd kijkt dan kun je naar vreemde surround luisteren.