Zomerkamp voor kids bij de Apple Store

6 reacties

Ouders met creatieve kinderen opgelet. Apple biedt deze zomer weer een zomerkamp voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar aan. In drie middagen leren kids onder toeziend oog van deskundige Apple-medewerkers verhalen maken met iMovie of iBooks.

De workshops zijn gratis en vinden in juli en augustus plaats in de Apple Stores van Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Aan het eind mogen de kids hun werk presenteren. Inschrijven is gratis, de plaatsen beperkt.

In de workshop ‘Verhalen in beeld en geluid met iMovie’ maken kinderen zelf een korte film. Ze leren hoe ze een idee voor een film uitwerken via een storyboard, hoe ze moeten filmen en hoe ze een soundtrack maken. Het is handig als ze daar een digitale camera voor meenemen (kan ook een iPod Touch zijn), maar je die niet hebt, stelt Apple er een beschikbaar.

Voor de workshop ‘Interactief verhalen vertellen met iBooks is geen camera nodig. Kids maken hun eigen interactief boek, compleet met eigen illustraties en geluidseffecten.

AAPL_KIDS

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  plonserd

  Ik blijf erbij, heel fijne manier om reclame te maken.
  Natuurlijk is het énige doel van Apple om elk kind naar huis te laten gaan met een gloednieuwe iPod Touch of iPad, maar de manier waarop ze dat doen is wel mooi.

  Zo leren die kinderen ook dat die iPad niet alleen kan dienen om te Youtuben of spelletjes te spelen, maar dat je er ook effectief zinnige dingen mee kan doen. Denk dat je als ouder dan met net iets meer plezier 300 euro spendeert aan een iPad mini voor hun kind (of voor het hele gezin).

 • Profielfoto
  sedikit

  kids=kinderen :)

 • Profielfoto
  Imade

  @plonserd – Je kan er ook geld mee verdienen als je goede verhalen weet te maken.
  Daarnaast is creativiteit goed voor de hersenen… het trainen en blijven gebruiken van je hersenen is 100% gezond en kan zo wijzen onderzoeken ernaar uit.. zelfs dementie tegen gaan.

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Ik blijf erbij, heel fijne manier om reclame te maken.
  Natuurlijk is het énige doel van Apple om elk kind naar huis te laten gaan met een gloednieuwe iPod Touch of iPad, maar de manier waarop ze dat doen is wel mooi.

  Zo leren die kinderen ook dat die iPad niet alleen kan dienen om te Youtuben of spelletjes te spelen, maar dat je er ook effectief zinnige dingen mee kan doen. Denk dat je als ouder dan met net iets meer plezier 300 euro spendeert aan een iPad mini voor hun kind (of voor het hele gezin).

  Nou, ik moet toch echt alles zelf betalen hoor. Daarom ook een 5c.:lol:

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Laat die kids lekker buitenspelen joh

 • Profielfoto
  plonserd

  Nou, ik moet toch echt alles zelf betalen hoor. Daarom ook een 5c.:lol:

  Je bent 14, dan mag dat wel al:) Een 5c is dan ook niets om je over te schamen. Zo leer je ineens ook hoeveel zo’n ding eigenlijk écht waard is (en dat je eigenlijk ook helemaal geen 6 of 6+ nodig hebt..)