Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juni 2015

Zomerkamp voor kids bij de Apple Store

Ouders met creatieve kinderen opgelet. Apple biedt deze zomer weer een zomerkamp voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar aan. In drie middagen leren kids onder toeziend oog van deskundige Apple-medewerkers verhalen maken met iMovie of iBooks.

De workshops zijn gratis en vinden in juli en augustus plaats in de Apple Stores van Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Aan het eind mogen de kids hun werk presenteren. Inschrijven is gratis, de plaatsen beperkt.

In de workshop ‘Verhalen in beeld en geluid met iMovie’ maken kinderen zelf een korte film. Ze leren hoe ze een idee voor een film uitwerken via een storyboard, hoe ze moeten filmen en hoe ze een soundtrack maken. Het is handig als ze daar een digitale camera voor meenemen (kan ook een iPod Touch zijn), maar je die niet hebt, stelt Apple er een beschikbaar.

Voor de workshop ‘Interactief verhalen vertellen met iBooks is geen camera nodig. Kids maken hun eigen interactief boek, compleet met eigen illustraties en geluidseffecten.

Reageer op artikel:
Zomerkamp voor kids bij de Apple Store
Sluiten