Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 juni 2015

Zo klinkt de Vlaamse damesstem van Siri

Verrassing! In iOS 9 blijkt Siri blijkt alleen pro-actief en in het nieuw gestoken, maar spreekt ze ook met een Vlaamse damesstem. Prima bruikbaar voor Nederlanders die hun antwoorden liever van een vrouwelijke stem krijgen. Raymon knoopte in TechSnacks een gesprekje aan met de Vlaamse Siri.

De antwoorden die de Vlaamse Siri geeft, zijn gelijk aan die van de Nederlandse mannenstem. Siri blijkt eenmaal ingesteld op Vlaams ook Nederlanders nog goed te verstaan, zoals de mannelijke Siri van iOS 8.3 ook geen moeite had met het verstaan van Vlamingen.

Naast de nieuwe stem heeft Apple in iOS 9 nog meer nieuwe functionaliteit aan Siri toegevoegd. De virtuele assistent wordt pro-actief en gaat automatisch seintjes geven wanneer je moet vertrekken naar een afspraak, suggereert automatisch apps en acties in Spotlight en kan uitnodigingen uit je mailbox automatisch in je agenda zetten.

(TechSnacks is een side-project van de auteur van dit bericht, maar geen onderdeel van OMT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo klinkt de Vlaamse damesstem van Siri
Sluiten