Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 23 juni 2015

Verse beta’s voor iOS, OS X en  Watch

Apple heeft een tweede reeks beta’s online gezet voor iOS 9, OS X 10.11 El Capitan en watchOS 2. Draai je de eerste beta van OS X al, dan is de update te vinden in de Mac App Store. De iOS-update vinden bestaande gebruikers in de Instellingen-app.

De tweede beta van watchOS 2 download je vanuit de Apple Watch-app op de iPhone. Dit kan alleen wanneer iOS 9 beta 2 al op de iPhone draait. Heb je de beta nog niet op je Apple Watch geïnstalleerd, zoek dan eerst wat ervaringen op van andere ontwikkelaars. De eerste beta was namelijk erg slecht en er is geen weg terug.

Vind je dit de tijd om in te stappen als beta-gebruiker (let op: de publieke beta volgt later deze zomer), dan kun je de software vinden in de opgefriste developer portal van Apple. Een developer-account is hiervoor vereist. Apple raadt af om beta-software op productiemachines te zetten.

Nieuw: geen ruimte? geen probleem (iOS 9)

De update naar iOS 8 problematisch omdat veel vrije ruimte nodig was. Apple beloofde dat iOS 9 minder ruimte nodig zal hebben. OMT-lezer Arjen heeft ontdekt dat er nog iets extra’s gedaan wordt. Als er niet genoeg ruimte is, biedt iOS aan om ruimte te maken door apps tijdelijk te verwijderen.

Kleine vernieuwingen iOS 9

  • Nieuw podcast-icoon
  • Lange labels in bijvoorbeeld menu’s worden niet meer afgekort, maar met een kleiner lettertype weergeven
  • Klok en Agenda-app gebruiken nu ook San Francisco
  • Muziek-app heeft diverse nieuwe elementen, logo’s, animaties
  • Siri is aanzienlijk sneller
  • Accuduur is aanzienlijk beter dan in eerste beta


Zelf iets nieuws gespot? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

Reageer op artikel:
Verse beta’s voor iOS, OS X en  Watch
Sluiten