Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 juni 2015

Tweetbot 2 voor Mac: nieuw design, meer functies, nu beschikbaar

Tweetoot is de favoriete app van veel fanatieke Twitteraars. Door het mooie ontwerp, de goed uitgedachte functies en het ontbreken van advertenties gooit de app steevast hoge ogen. De Mac-app van Tweetbot was echter wel aan een grote vernieuwing toe.

Na maanden van ontwikkeling is Tweetbot 2 voor Mac uitgebracht. Het ontwerp is compleet vernieuwd en in lijn met Yosemite. De update is gratis voor bestaande gebruikers en de app is afgeprijsd van € 19,99 voor € 12,99.

Nieuw ontwerp

Door een compleet nieuw ontwerp sluit Tweetbot voor Mac nu eindelijk aan op OS X Yosemite en de eerder bijgewerkte iOS-app van Tweetbot.

Randjes en andere elementen die aan een skeuomorphistisch verleden doen denken zijn vervangen door strakke elementen. Avatars zijn rond en profielen hebben een nieuw ontwerp met recente foto’s en de blurry omslagfoto die ook in de iOS-app zit.

Klik/tap voor groter screenshot.

Nieuwe functies

Een nieuwe functie is in het oog springt is de mogelijkheid om snel vensters en kolommen te beheren. Deze bevindt zich linksonder in de app en laat je Tweetbot makkelijk uitbouwen van een appje met een venster tot een krachtige Twitter-client met meerdere kolommen en vensters.

Verder valt praktisch alles in te stellen. Wil je ronde of toch vierkante avatars? Wel of geen previews van foto’s? Standaard tweets quoten op de ouderwetse of nieuwe manier? Dat en nog veel meer is te vinden in het instellingen-menu.

Kolommen en vensters beheren in Tweetbot 2 voor Mac.

Wensen voor de toekomst

De nieuwe versie van Tweetbot laat nog enkele steekjes vallen. Zo is er nog geen ondersteuning voor video of de nieuwe quote-tweets van Twitter. Ongetwijfeld komt dit in een volgende update, maar we hadden het graag bij een redesign gezien. De nieuwe Force Click-trackpads worden ook nog niet ondersteund, het zou handig zijn om Tweets met een steve druk op het trackpad toe te kunnen voegen aan favorieten.

Tweetbot was met afstand de beste Twitter-app voor de veeleisende gebruiker van het sociale netwerk. Met Tweetbot 2 voor Mac weet de app zijn voorsprong te behouden.

Reageer op artikel:
Tweetbot 2 voor Mac: nieuw design, meer functies, nu beschikbaar
Sluiten