Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juni 2015
Leestijd: 1 minuut

Reader-weergave iOS 9 met nachtmodus

Lees je voor het slapen gaan nog graag een artikel op je iPhone of iPad? Dan spreekt deze verbetering van Safari in iOS 9 je vast aan. De reader-weergave van de browser heeft een nachtthema met zachte kleuren of witte letters op zwarte achtergrond.

De reader-weergave van Safari werd in iOS 7 geïntroduceerd en schoont artikelen op tot een leesbaarder geheel. In iOS 9 wordt niet alleen nacht­modus toegevoegd, maar kan het lettertype ook aangepast worden.

Gebruikers van iBooks komt het nieuwe menu in de reader-weergave waarschijnlijk bekend voor, het is uit de iBooks-app overgenomen. In iOS 8 kan de leesmodus van Safari alleen letters groter en kleiner maken.

Zodra je de reader-weergave verlaat worden de kleuren weer normaal, surfen met gedimde kleuren of wit-op-zwart is nog niet mogelijk met Safari. Ondanks heeft de alternatieve browser Opera Mini een wel een nachtmodus met gedimde kleuren gekregen. Als je liever bij Safari blijft kan deze truc met het snel omkeren van kleuren door middel van de home-knop ook handig zijn.

Meer iOS 9

iOS 9 is op moment van schrijven in beta en komt in september uit. OMT licht regelmatig ontdekte nieuwigheden uit:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.