Reader-weergave iOS 9 met nachtmodus

6 reacties

Lees je voor het slapen gaan nog graag een artikel op je iPhone of iPad? Dan spreekt deze verbetering van Safari in iOS 9 je vast aan. De reader-weergave van de browser heeft een nachtthema met zachte kleuren of witte letters op zwarte achtergrond.

De reader-weergave van Safari werd in iOS 7 geïntroduceerd en schoont artikelen op tot een leesbaarder geheel. In iOS 9 wordt niet alleen nacht­modus toegevoegd, maar kan het lettertype ook aangepast worden.

Gebruikers van iBooks komt het nieuwe menu in de reader-weergave waarschijnlijk bekend voor, het is uit de iBooks-app overgenomen. In iOS 8 kan de leesmodus van Safari alleen letters groter en kleiner maken.
reader-ios-9-001
Zodra je de reader-weergave verlaat worden de kleuren weer normaal, surfen met gedimde kleuren of wit-op-zwart is nog niet mogelijk met Safari. Ondanks heeft de alternatieve browser Opera Mini een wel een nachtmodus met gedimde kleuren gekregen. Als je liever bij Safari blijft kan deze truc met het snel omkeren van kleuren door middel van de home-knop ook handig zijn.

Meer iOS 9

iOS 9 is op moment van schrijven in beta en komt in september uit. OMT licht regelmatig ontdekte nieuwigheden uit:

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Ralph Neeleman

  Misschien nog een idee voor de OMT app: een nachtmodus ik lees heel vaak artikels s’avonds

 • Profielfoto
  TKroon

  Integreer f.lux in heel iOS!

 • Profielfoto
  wensink

  De reader-weergave van Safari werd in iOS 7 geïntroduceerd

  Net als dat de iPhone 5 de eerste iPhone was met een 8MP camera zeker?

  Komop, beetje uitzoeken of dingen waar zijn mag ook wel hoor, kost misschien een halve minuut om dit te googlen… Reader zat er al in in iOS 5 en de iPhone 4S had ook al een 8MP camera.

  Verder is het wel een handige functie denk ik, al had ik liever gehad dat het hele OS zo’n functie had gehad.

 • Profielfoto
  4you

  @Thomas

  Dat zou echt een verwelkoming zijn.

 • Profielfoto
  Aerea

  Iew, ik wil geen gele batterijvulling.

 • Profielfoto
  snipper

  Ik had een f.lux-functie allang verwacht inderdaad. Het scheelt echt. Ik vermijd daarom iPhone-gebruik vlak voor het slapen, ik heb toch al de neiging te laat te gaan slapen.