Luisteren: preview Beats One in iOS-beta

20 reacties

Dinsdagmiddag 17:00 uur begint de nieuwe muziekdienst Apple Music, een uur later radiozenders Beats One. In de laatste beta iOS 8.4 is radiozender inmiddels geactiveerd. Er wordt momenteel een preview van drie minuten afgespeeld.

Beats One wordt vanuit drie studio’s in drie steden wereldwijd live gemaakt. Een vaste ploeg van drie DJ’s zorgt voor de programma’s met muziek en interviews. De preview geeft een eerste indruk van de zender:

Wereldwijde radio vanuit 3 steden

Beats One wordt onderdeel van Apple Music en is gratis te beluisteren. Muzikanten als Drake, Elton John en Pharrell gaan naast de drie vaste DJ’s ook eigen programma’s maken. De vaste DJ’s zijn: Zane Lowe (vanuit Los Angeles), Julie Adenuga (vanuit Londen) en Ebro Darden (vanuit New York). Je hoort ze ook in die volgorde in de demo.

De manier van radiomaken is vrij Amerikaans, met veel snelle en urgent voelende presentatie en jingles. Omdat in de preview veel fragmenten achter elkaar zijn geplakt, kan het drukker overkomen dan het uiteindelijk zal zijn.

beatsone-studio
DJ Zane Lowe in de radiostudio van Los Angeles.

Apple Music

Apple Music is op 30 juni samen met iOS 8.4 beschikbaar. De streaming-dienst werkt op OS X en Windows en later ook op Android. Individuele gebruikers betalen na de proefperiode € 9,99 per maand en gezinnen kunnen voor € 14,99 met zijn zessen tegelijk luisteren.

[Tipgever: Hans]

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  Het zal wel , geen idee wat de meerwaarde is

 • Profielfoto
  langbeest

  Goeiedag wat een gebrul

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ze doen wel hun best om coolu praatjes te hebben he?!

 • Profielfoto
  Kyhd

  Die preview stond er een paar weken terug al op.

  Ik hoop niet dat het alleen maar hiphop/dance is zoals de preview laat horen, anders sla ik deze mooi over.

 • Profielfoto
  lucschram

  Klinkt vet!

 • Profielfoto
  Lars34

  Pff ik hoop dat het uiteindelijke wat minder gegil is. Ik blijf wel bij Radio 10 voor nu.

 • Profielfoto
  floris4970

  Deze preview had ik al in iOS9 voor beta 2

 • Profielfoto
  Zakske

  Oké… na één minuut en elf seconden naar dat propagandafilmpje voor Beats One geluisterd te hebben denk ik dat ik een acute vorm van ADHD heb gekregen. Sorry, absoluut niet aan mij besteed.

 • Profielfoto
  rcheduke

  Think Global, Act Local. Geen Amerikaans geleuter voor mij.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Ik ben wel benieuwd maar zie ook totaal geen toegevoegde waarde tov de duizenden online radio-stations die er al zijn. Ze doen net alsof ze de eerste radio zender zijn. Vind het persoonlijk allemaal een beetje overdreven.

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Alsof je naar een radio zender uit GTA zit te luisteren. Vet.

 • Profielfoto
  Michiel Knol

  Ik ben wel heel erg nieuwsgierig naar Beats 1, de toegevoegde waarde ten opzichte van veel (commerciële) radiostations is dat het hier echt om de muziek draait.

  En vanzelfsprekend is deze promo druk, het is een aaneenschakeling van vormgeving en korte fragmenten. In werkelijkheid komt er sowieso meer rust door het draaien van muziek. Persoonlijk vind ik de jingles en vormgeving wel geslaagd klinken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dus als ik het goed begrijp krijgen wij morgen (29 juni) op OS X een iTunes update waar deze dienst dan al in werkt. De dag erna komt pas iOS 8.4 beschikbaar met dezelfde kermis maar dan op je iPhone?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ooo shit, het is vandaag al de 29ste en morgen de 30ste.. Gossie, helemaal van het padje.

 • Profielfoto
  Niels

  Ik weet niet wat iedereen nu al loopt te zeuren, het is een demo met zéér korte en wisselende fragmenten. Ik ben persoonlijk zeer benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen en hoe de uiteindelijke verhoudingen van de verschillende muziek genres zullen zijn (al denk ik dat het voornamelijk een mengelmoes van HipHop, R&B en alternative gaat worden). Gewoon nog even geduld hebben en vind je het alsnog niets, dan heb je in ieder geval de komende drie maanden een zo goed als onbeperkte streamingdienst voor nop.

 • Profielfoto
  MvdM

  Alsof je naar een radio zender uit GTA zit te luisteren. Vet.

  Dat klopt dan ook wel een beetje. Dr. Dre rapt ook graag over drugs, geweld, fuck the police, niggaz, gangbangs en bitches. Vier van deze termen staan dan ook op de tracklist van The Chronic, de ‘cd’ die exclusief op Apple Radio komt. Echt een aanwinst, zo’n gangster aan boord van Apple.

 • Profielfoto
  maconly

  Net zo kut als die koptelefoons , bij apple zijn ze flink de weg kwijt.

 • Profielfoto
  nk22

  Ik weet niet hoor, maar Beats One doet het nu al bij mij en zit nu 2/2 van Brian Eno af te spelen. Passen ze soms aan?

 • Profielfoto
  Zakske

  Als je een radiostation wilt hebben dat 24 uur per dag live uitzendt vanaf drie locaties zou het iets logischer zijn als je zou uitzenden vanuit Londen, Los Angeles en Tokio. Tussen deze steden is er een tijdsverschil van acht uur, zo besla je op een natuurlijke wijze de hele aardbol.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ze verkopen geen citroenen waardoor hun shop moet profiteren van de meest rendabele openingtijden.