Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 juni 2015

Luisteren: preview Beats One in iOS-beta

Dinsdagmiddag 17:00 uur begint de nieuwe muziekdienst Apple Music, een uur later radiozenders Beats One. In de laatste beta iOS 8.4 is radiozender inmiddels geactiveerd. Er wordt momenteel een preview van drie minuten afgespeeld.

Beats One wordt vanuit drie studio’s in drie steden wereldwijd live gemaakt. Een vaste ploeg van drie DJ’s zorgt voor de programma’s met muziek en interviews. De preview geeft een eerste indruk van de zender:

Wereldwijde radio vanuit 3 steden

Beats One wordt onderdeel van Apple Music en is gratis te beluisteren. Muzikanten als Drake, Elton John en Pharrell gaan naast de drie vaste DJ’s ook eigen programma’s maken. De vaste DJ’s zijn: Zane Lowe (vanuit Los Angeles), Julie Adenuga (vanuit Londen) en Ebro Darden (vanuit New York). Je hoort ze ook in die volgorde in de demo.

De manier van radiomaken is vrij Amerikaans, met veel snelle en urgent voelende presentatie en jingles. Omdat in de preview veel fragmenten achter elkaar zijn geplakt, kan het drukker overkomen dan het uiteindelijk zal zijn.

DJ Zane Lowe in de radiostudio van Los Angeles.

Apple Music

Apple Music is op 30 juni samen met iOS 8.4 beschikbaar. De streaming-dienst werkt op OS X en Windows en later ook op Android. Individuele gebruikers betalen na de proefperiode € 9,99 per maand en gezinnen kunnen voor € 14,99 met zijn zessen tegelijk luisteren.

[Tipgever: Hans]

Reageer op artikel:
Luisteren: preview Beats One in iOS-beta
Sluiten