Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 juni 2015
Leestijd: 1 minuut

Plottwist voor Pebble Time en Altconf

De afgelopen dagen liet Apple zijn slechte kant zien aan Pebble en Altconf. De app die nodig was om de nieuwe Pebble Time met iOS te laten werken werd niet vrijgegeven en WWDC-alternatief Altconf werd verboden de Keynote en WWDC-sessies te streamen.

Inmiddels is de iPhone-maker op beide beslissingen teruggekomen. De Pebble Time-app is na lang wachten beschikbaar en de onofficiële WWDC-conferentie Altconf mag de Keynote toch streamen.

Pebble pesten?

De nieuwe Pebble Time was een enorme hit op kickstarter. iPhone-bezitters konden er echter weinig met de smartwatch omdat de benodigde apps niet door Apple goedgekeurd werden. Een update voor de bestaande Pebble-app stond 44 dagen in de wacht en een versnelde review voor de complete Pebble Time-app werd niet goedgekeurd.

Nadat Pebble een social media-actie startte en Apple-blogs (zoals OMT) over de miserie schreven, werden de apps van Pebble snel goedgekeurd.

Altconf mag beperkt streamen

Naast WWDC ontstaan alternatieve conferenties die eigen sprekers combineren met het vertonen van livestreams van Apple. Altconf ontving afgelopen week brieven van Apple waarin een verbod op het streamen van de Keynote en WWDC-sessies werd opgelegd. Apple had problemen met de 300 dollar die gevraagd werd voor gegarandeerde entree.

Inmiddels hebben Altconf en Apple een compromis bereikt. De Keynote en State of the Union-sessie op maandag mogen op het WWDC-alternatief vertoond worden, maar andere sessies niet. Altconf vult de overgebleven tijd met een eigen selectie sessies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Plottwist voor Pebble Time en Altconf
Sluiten