Drake, Pharrell, Elton John en Eminem met premières op Apple Music

11 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Naast een lange, gratis proefperiode van 3 maanden wil Apple ook met exclusieve content gebruikers naar zijn nieuwe streaming­dienst Apple Music lokken. Inmiddels is bekend dat zanger Pharrell Williams en rapper Eminem voor de eerste exclusives gaan zorgen.

Op 30 juni zal de nieuwe single van Pharrell exclusief bij Apple verschijnen. Rapper Eminem heeft al een interview op radiozender Beats One toegezegd. Daar zullen ook andere muzikanten regelmatig programma’s maken.

Premiere ‘Freedom’

Pharrell Williams heeft via Twitter en Facebook laten weten dat zijn nieuwe single Freedom exclusief op Apple Music te horen zal zijn. De Amerikaans muzikant heeft goede banden met Apple, zo mocht hij Apple Watch al een tijdje dragen voordat deze officieel te koop was.

Freedom. June 30th Apple Music

Geplaatst door Pharrell Williams on dinsdag 23 juni 2015

 

Interviews en gastpresentatoren op Beats One

Uniek aan Apple Music is een 24/7 live gepresenteerde radiozender genaamd Beats One. Vanuit drie studio’s in drie steden zal wereldwijd radio gemaakt worden. Een vaste ploeg van drie DJ’s zorgt voor de vaste programma’s met muziek en interviews. DJ Zane Lowe heeft via Twitter laten weten dat Eminem zijn eerste studiogast zal zijn.

In een interview met The New York Times vertelt de DJ vandaag dat naast de vaste ploeg DJ’s ook regelmatig artiesten een programma van een of twee uur zullen maken. Grote namen als Drake, Elton John en Apple-lievelingetje Pharrell zullen regelmatig te horen zijn.

beatsone-studio
DJ Zane Lowe in de Beats One-studio in Londen.

Apple Music is op 30 juni samen met iOS 8.4 beschikbaar. De streaming-dienst werkt op OS X en Windows en later ook op Android. Individuele gebruikers betalen na de proefperiode € 9,99 per maand en gezinnen kunnen voor € 14,99 met zijn zessen tegelijk luisteren.

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Thomas De Lange

  Gaaf!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Eminem is eigenlijk iets te cool voor Apple Music radio.:heart:

 • Profielfoto
  Usain

  Best lame dat al die artiesten zich laten omkopen..

 • Profielfoto
  wensink

  Best lame dat al die artiesten zich laten omkopen..

  Omkopen? Welke artiest wil er nou geen eigen plekje op een radio station dat over de hele wereld door miljoenen mensen wordt beluisterd?

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Zolang de wereld draait zullen er mensen zijn die ten opzichte van alles negatief moeten kunnen zijn. Apple music welkome zou ik zeggen.

 • Profielfoto
  iStenekes

  Dat wordt een overstap van Spotify naar Apple Music voor mij !!

 • Profielfoto
  apple-man

  Ron Luyten Het zijn bijna altijd de zelfde mensen die negatief zijn of ergens over moeten zaniken. Ik laat deze mensen meestal links liggen. IK vind het behoorlijk kort door de bocht van wensink om het sluiten van een exclusieve deal meteen omkoping te noemen. Welk bedrijf sluit tegenwoordig geen exclusieve deals af. Artiesten zouden wel dom zijn als ze een exclusieve deal met bedrijven als apple spotify of google voorbij laten gaan daar valt juist het meeste geld mee te verdienen.

 • Profielfoto
  Zakske

  IK vind het behoorlijk kort door de bocht van wensink om het sluiten van een exclusieve deal meteen omkoping te noemen.

  Lezen is blijkbaar best lastig.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb niet het idee dat deze mensen lijsten maken die mij zullen interesseren. Verder heb ik op internet gezien dat je tijdens de proefperiode van de meeste functies van Apple Music geen gebruik kunt maken. Dus géén songs opzoeken, géén albums opzoeken, géén afspeellijsten zelf samenstellen en géén nummers downloaden voor offline beluisteren. Wat blijft er dan over? Nou ja…alleen Beats 1 luisteren en de via Apple gemaakte afspeellijsten. Als dat inderdaad zo is, noem ik het geen proefperiode want dan kan je niets uitproberen!

 • Profielfoto
  Tjerker

  @mac aan zee: dat is als je Apple Music gebruikt zonder trial of membership maar wel inlogt met je Apple id.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Ik betwijfel of Apple Music “het” gaat worden – In ieder geval zeker niet voor mij, ik voel niet eens een klein beetje behoefte om het uit te proberen. Ach. :roll: