Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juni 2015

OS X 10.10.4 en iTunes 12.2 uitgebracht

Naast iOS 8.4 met Apple Music is ook een nieuwe versie van OS X Yosemite uitgebracht. OS X 10.10.4 brengt een oplossing voor de langslepende WiFi- en netwerkproblemen waar OS X last van had. De update is nu te downloaden in de Mac App Store.

Naast een oplossing voor de netwerkproblemen zijn er ook verbeteringen aan de foto’s-app, het importeren van oude bibliotheken uit iPhoto en Aperture gaat nu beter. iTunes 12.2 is een aparte download en nodig voor Apple Music.

Ontwikkelaars en testers van de publieke beta van OS X 10.10.4 kunnen de update ook in de App Store vinden. Deze is 1,16GB groot. iTunes 12.2 kan op de iTunes Downloadsite gevonden worden.

Netwerkhel eindelijk ten einde?

Sinds de release van OS X Yosemite zijn er klachten over wegvallende Wi-Fi, haperende verbindingen, dubbele namen op je netwerk en een netwerk­proces dat 100 procent CPU gebruikt.

Deze problemen blijken veroorzaakt door discoveryd, een proces dat onder andere het opzoeken van namen van computers en apparaten regelt. Apple herschreef discoveryd voor Yosemite helemaal opnieuw, maar dat was geen succes. In OS X 10.10.4 is discoveryd vervangen door mDNSResponder. Dat is de voorganger van discoveryd die al jaren in OS X zit.

iTunes 12.2 met Apple Music

Enkele uren na OS X 10.10.4 is iTunes 12.2 met ondersteuning voor Apple Music uitgebracht. De muziek-sectie van iTunes heeft nu de mogelijkheid om ieder nummer uit de grote database van 30 miljoen nummers te streamen en alle andere functies van Apple Music te gebruiken.

Verder nieuw

Dit zijn de release notes van OS X 10.10.4:

  • Improves networking reliability
  • Improves Migration Assistant reliability
  • Addresses an issue that prevented some external displays from functioning properly
  • Improves the reliability of upgrading iPhoto and Aperture libraries to Photos
  • Improves reliability when syncing photos and videos to iCloud Photo Library
  • Addresses an issue that could cause Photos to unexpectedly quit after importing some Lecia DNG files
  • Resolves an issue that could delay outgoing email messages in Mail
  • Fixes an issue where a website could prevent the user from navigating away by presenting repeated JavaScript alerts in Safari

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OS X 10.10.4 en iTunes 12.2 uitgebracht
Sluiten