Opslagrecord: 200GB microSDXC-kaartjes nu verkrijgbaar

17 reacties

Geheugenfabrikant SanDisk heeft een nieuw opslagrecord op zijn naam staan. De tijdens het Mobile World Congres aangekondige microSDXC-kaartjes met maar liefst 200GB opslagcapaciteit zijn nu verkrijgbaar. Dat is 20 uur full HD video op nagelformaat.

Toen SanDisk de kaartjes in maart aankondigde, was de verwachte prijs 400 dollar (360 euro). Inmiddels zijn de kaartjes bij diverse webshops voor 270 euro verkrijgbaar. Alle apparaten die met 128GB microSD-kaartjes werken, kunnen de 200GB-variant ook aan.

Er is nog genoeg ruimte om te groeien, de SDXC-standaard ondersteunt kaartjes tot 2 TB (2084GB), maar zo ver is het nog lang niet. Vorig jaar introduceerde Sandisk een 128GB microSD-kaartje, nu is het net niet gelukt om die capaciteit te verdubbelen naar 256GB.

De SanDisk Ultra 200GB Micro SD valt in de Ultra High Speed 1-klasse en heeft een leessnelheid van 90MB/s. De fabrikant geeft 10 jaar garantie. 200GB toch iets te veel? Voor minder dan de helft van het geld zijn ook 128GB of 64GB kaartjes met dezelfde snelheid verkrijgbaar.
sandisk-ultra-16x9

 • De SanDisk microSDXC 200GB is bij onder andere Amazon en MaxICT op voorraad. Andere webshops volgen waarschijnlijk later.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Echt bizar, knap dat Apple nog altijd ergens 8gb chips vandaan kan halen voor de iPhone. Ga zo door SanDisk!

 • Profielfoto
  Bman

  Het gaat hierbij om externe opslag. Die vorm van opslag is goedkoper en niet snel genoeg voor gebruik in laptops en telefoons.

 • Profielfoto
  koen

  Kan ik die gebruiken als een extra HD in mijn iMac?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Zolang je een recent SD-kaartslot in je Mac hebt (minder recent kan ook) kun je zelfs haast onzichtbaar je opslag uitbreiden:

  http://eu.minidrive.bynifty.com

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Dit is echt een super oplossing voor je MacBook! Zie het filmpje:

  Klik hier voor filmpje

 • Profielfoto
  App69

  ^ geeuw.
  Oud nieuws waarmee je afkomt.

 • Profielfoto
  Zakske

  En zo zag 1 byte er in 1946 uit.

 • Profielfoto
  maconly

  Bij apple zou 200 gig een 2000€ extra kosten

 • Profielfoto
  pannekoek

  Zou geen Android meer terug willen, maar blijft een gemis dat er geen sleuf in de iPhone zit. 200Gb, lijkt me heel luxe;)

 • Profielfoto
  steveb

  hoeveel van die kaartjes passen er in een ssd?

 • Profielfoto
  Martin67

  Als je het slot voor de SD card niet gebruikt, is de Nifty Disk erg handig. Heb hem zelf ook. Om hem te verwijderen heb je een speciaal haakje nodig, dat is niet handig als je het slot veel gebruikt voor SD kaarten uit bijvoorbeeld je Camera.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vraag me echt af of dit wel een record is. In het weekend lier iemand me online bij een webstore geheugenkaartjes van 500 GB zien, die ook nog veel lager waren in prijs. Ik zal het even navragen en uitzoeken waar dat was.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De prijs voor dat 500 GB kaartje was 50 euro. We verbaasden ons erover, want dat is wel érg voordelig.

 • Profielfoto
  Aidovive

  Toch snap ik dit nieuws niet helemaal… Er zijn toch ook al micro SDXC kaartjes van 256GB te koop? Deze zijn wel merkloos. Weet iemand hoe dat kan?

 • Profielfoto
  Aidovive

  De prijs voor dat 500 GB kaartje was 50 euro. We verbaasden ons erover, want dat is wel érg voordelig.

  Ben je niet in de war met een gewone SD-kaart? Het gaat hier om een microSD kaartje.

 • Profielfoto
  CloseMe

  Ik heb een nieuwe 13″ MacBook Air (8Gb/128Gb), met een Nifty MiniDrive. Daar heb ik een supersnelle Sandisk microSD kaartje van 64Gb geplaatst. Bij de website van nifty kun je zien hoe je je iTunes Bibliotheek kunt overzetten naar de NiftyDrive. Er was mij bij aanschaf verteld dat TimeMachine dan geen backup maakt van de Nifty. Maar achteraf blijkt dat wel degelijk te gebeuren. Je gaat op de desktop of het Nifty symbool staan en opent die, dan zet je TimeMachine aan. En ziedaar de Nifty vanaf aankoop terug in de tijd! Superblij mee. Ik heb als externe HD de Porsche Design 2Tb LaCie, waarvan 1 Tb geformatteerd voor opslag en 1 Tb voor TimeMachine.