Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 29 juni 2015

Opslagrecord: 200GB microSDXC-kaartjes nu verkrijgbaar

Geheugenfabrikant SanDisk heeft een nieuw opslagrecord op zijn naam staan. De tijdens het Mobile World Congres aangekondige microSDXC-kaartjes met maar liefst 200GB opslagcapaciteit zijn nu verkrijgbaar. Dat is 20 uur full HD video op nagelformaat.

Toen SanDisk de kaartjes in maart aankondigde, was de verwachte prijs 400 dollar (360 euro). Inmiddels zijn de kaartjes bij diverse webshops voor 270 euro verkrijgbaar. Alle apparaten die met 128GB microSD-kaartjes werken, kunnen de 200GB-variant ook aan.

Er is nog genoeg ruimte om te groeien, de SDXC-standaard ondersteunt kaartjes tot 2 TB (2084GB), maar zo ver is het nog lang niet. Vorig jaar introduceerde Sandisk een 128GB microSD-kaartje, nu is het net niet gelukt om die capaciteit te verdubbelen naar 256GB.

De SanDisk Ultra 200GB Micro SD valt in de Ultra High Speed 1-klasse en heeft een leessnelheid van 90MB/s. De fabrikant geeft 10 jaar garantie. 200GB toch iets te veel? Voor minder dan de helft van het geld zijn ook 128GB of 64GB kaartjes met dezelfde snelheid verkrijgbaar.

  • De SanDisk microSDXC 200GB is bij onder andere Amazon en MaxICT op voorraad. Andere webshops volgen waarschijnlijk later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opslagrecord: 200GB microSDXC-kaartjes nu verkrijgbaar
Sluiten