iCloud en App Store uur down door storing

20 reacties

Afgelopen dinsdag was het opnieuw code rood in de cloud van Apple. Een storing maakte het voor gebruikers onmogelijk om apps te updaten of installeren. Ook diverse andere iCloud-diensten zoals foto’s en mail werden getroffen door het probleem.

Hoewel de App Store wel laadde, werden apps of updates niet gedownload, foto’s niet gesynchroniseerd en e-mails niet afgeleverd. De problemen begonnen rond 17 uur, kort na 18 uur had Apple de storing opgelost.

De afgelopen maanden doen zich regelmatig storingen in iCloud voor. In maart was het ruim 12 uur niet mogelijk om iCloud te gebruiken en apps te kopen in de iOS- en Mac App Store. In april en mei werden Apple’s clouddiensten opnieuw door korte storingen getroffen.
Schermafbeelding 2015-06-03 om 11.20.45
Schermafbeelding 2015-06-02 om 18.05.54

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Michael1987

  Ik ontvang ook geen mail op m’n iCloud mailadres…

 • Profielfoto
  Afroman

  Ja kreeg net ook al een foutmelding. Wordt eens tijd dat ze dat hele iCloud center eens gaan aanpassen daarzo. Het is dit jaar al vaker gecrashed dan Google afgelopen 5 jaar.

 • Profielfoto
  yasser

  heb ook geen mail meer

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Irritant, maar niks aan te doen..

  In april en mie werden Apple’s clouddiensten opnieuw door korte storingen getroffen.

  Knap van Apple. In mie een korte storing treffen.:razz:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, hij gaat wel lekker.:)
  .

 • Profielfoto
  yasser

  het werkt weer

 • Profielfoto
  yasser

  bij mij toch

 • Profielfoto
  knekkie

  Misschien gaat dat wel de grote aankondiging worden op WWDC iCloud storings vrij

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Nu Google Foto’s uitgebracht is ben ik volledig iCloud free. Alles onder de diensten van Google. Werkt erg goed, hardware van Apple met de diensten van Google.

 • Profielfoto
  bonoman

  Apple en clouddiensten

 • Profielfoto
  Niels

  Hier niets aan de hand:)

 • Profielfoto
  SvS

  Of t nou wel of niet doet bij enkele mensen doet er niet toe, feit is dat er alweer storing is. Dat geeft te denken over kwaliteit / backup systemen bij Apple’s clouddiensten. Gewoon werken met NAS dus;) nog beter dan Google.

 • Profielfoto
  1984

  Steve Wozniak: Cloud Computing Will Cause ‘Horrible Problems In The Next Five Years’

  Read more: http://www.businessinsider.com/steve-wozniak-cloud-computing-will-cause-horrible-problems-in-the-next-five-years-2012-8#ixzz3bvrhcHTM

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb er wederom niets van gemerkt. Mailtjes kwamen binnen en iTunes match loopt ook al de hele dag te snorren. Ik heb geluk? Nu ja, slordig van Apple is het in elk geval wel. Hoeveelste storing al sinds begin dit jaar? Get your shit together, Apple.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Mijn vriend en ik konden konden beide geen iMessage berichten meer uitwisselen. Ik moest zelfs weer een nieuws “app specifiek” wachtwoord invoeren.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Volkomen aan me voorbij gegaan. Alle storingen trouwens. Ik werk een uur of 10+ per dag op mijn Mac / iPhone maar blijkbaar voldoende onafhankelijk van iCloud om uren zonder te kunnen. Primaire e-mail is nog steeds xs4all. .mac/.me/.icloud is me vooral opgedrongen.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Natuurlijk kan je wat storingen hebben maar dit is wel net een keer te vaak. Ze hadden in het verleden misschien toch iets meer moeten neerleggen om Dropbox te kunnen overnemen. Ik vertrouw mijn bestanden nog niet toe aan de iCloud (ook al zou ik het handiger vinden alles onder 1 dak te hebben). Hoop niet dat het net zoveel problemen gaat geven als iDisk in het verleden. Laten we het opstartproblemen noemen.

 • Profielfoto
  Balsjer

  Het linkje heb ik wat aangepast m.b.t. Systeemstatus want het linkje zoals vermeld in het artikel, brengt je naar een pagina waar je niet veel informatie ziet. Wat betreft cloudopslag, gebruik ik toch maar gewoon een NAS. Als je alleen afhankelijk van iCloud of dropbox etc…, heb je in dit soort gevallen wel een probleem mocht je onverhoopt bij je data moeten kunnen. Cloud is een mooi hulpmiddel, maar geen vervanger van je lokale Back-up mogelijkheden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Vannacht was het weer 30min. raak.
  .
  iCloud is ineens niet meer zo stabiel als het ooit was.
  Je kunt het een beetje vergelijken met al die goedkope hostingboertjes in het land. In het begin kun je er rustig gebruik van maken en heb je voor een paar euro een leuke hosting om je beginnende site op te installeren maar zodra dat bedrijf groeit naar een klantenbestand van boven de 35.000 mensen dan moet je maken dat je wegkomt want dan is het dagelijks wel prijs op een van hun servers.
  .
  Ik hoor het ze nog zeggen, iCloud wordt no failure. We are very serious met dis.

 • Profielfoto
  irossi

  Mijn two factor authenticatie werkte tijdens de storing niet. De codes die ik op mijn telefoon ontving, vond de Mac niet goed….

  Mijn vertrouwen in iCloud heeft een aardige deuk.