Onwrikbare gewoontes: iPhone 6 ’t haasje in nieuwe Samsung-reclames

33 reacties

De Galaxy S6 verkoopt waarschijnlijk niet zo goed als Samsung gehoopt had, dus wordt een oude truc weer uit de kast getrokken: het bashen van Apple. In twee nieuwe commercials probeert Samsung zich met gimmicks te onderscheiden.

De eerste video gaat over de gebogen rand waarop notificaties en beurskoersen te zien zijn als de telefoon op zijn kop ligt. Niemand lijkt er echt het voordeel van in te zien, maar dat doet er natuurlijk niet toe.

De tweede video benadrukt dat de Galaxy S6 draadloos kan laden. Een leuke functie, maar niet heel veel sneller dan het inpluggen van een kabeltje. De breedbeeld-frontcamera voor selfies is de enige functie die in het dagelijks leven echt handig kan zijn.

https://youtu.be/uyMTAKx5BEA

Je moet wel een beetje medelijden met Samsung hebben. Het is een enorm conglomeraat met bijna eindeloos budget om mooie producten en commercials te maken. Toch slaan eigen ontwerpen (Galaxy S5) niet aan en werkt goed naar de iPhone kijken (Galaxy S6) blijkbaar ook niet. Of gimmicks die met inspiratieloze taglines als ‘6 > 6’ uitgelicht worden de oplossing zijn? Dat is op zijn minst twijfelachtig.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Zielig weer, iets wat Apple sinds Tim nooit meer zou doen…

 • Profielfoto
  iFlorens

  In het eerste filmpje kan je de iPhone vervangen door de normale S6 en dan is de ‘uitkomst’ hetzelfde. Beetje appels met peren vergelijken

 • Profielfoto
  joram

  Ach, ze snappen het niet en zullen ’t ook nooit snappen. Mooie producten maak je zelf, met eigen inzicht en kennis. Als zo’n product goed bevonden wordt verkoopt het zichzelf deels al. Maar zodra je jezelf bekend maakt als de “basher” omdat je anders geen zelfvertrouwen hebt, dan ben je bijna automatisch al het zielige kindje van de klas.

  Die Galaxy 6 zal vast een prima telefoon zijn, maar als het aankomt op telefoons komt Samsung dankzij die reclames/dat bashing gewoon over als een verwend kind dat z’n zin niet krijgt.

  En producten bashen en dan tegelijkertijd laten zien dat je tóch een hoop elementen van het gebashte product klakkeloos hebt gekopiëerd… tja, dan zet je jezelf dubbel te kakken. Dan heb je ook weinig te ontkennen bij die rechtzaak waar ze al jaren in verwikkeld zitten.

 • Profielfoto
  polansky

  Pfff Godzilla, ik hoop dat je dat cynisch bedoeld….

  Of ben je dit bericht van afgelopen week alweer vergeten?
  http://www.onemorething.nl/2015/06/privacy-tim-cook-haalt-hard-uit-naar-google/

  Het feit dat OMT dit als ‘nieuws’ ziet lijkt er juist eigenlijk op dat ze bij de OMT redactie de hete adem van Samsung juist wel voelen, anders maak je zulke nietszeggende berichtjes namelijk niet, dan laat je dit soort dingen lekker voor wat ze zijn.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Vind samsung sinds die s6 nog triestiger geworden dan dat het was. Het ‘karakter’ van samsung was batterij te kunnen vervangen, SD kaart vervangen en waterdichtheid (en natuurlijk het onwijs lelijke ontwerp en materiaal keuze). Nu hebben ze zelfs dit ingeleverd om nog meer op een iphone te lijken.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ze hebben wel gelijk dat die camera van iPhone echt ruk is. Samsung en Sony hebben van die mooie breedbeeldfoto’s terwijl een iPhone altijd maar een klein fotootje maakt.
  Waarom doet Apple hier niks aan?

 • Profielfoto
  Niels

  Voorlopig is  marktleider en vallen de verkopen van de S6 weer tegen. Het feit alleen al dat ze zich gedwongen voel om dit soort reclames maken zegt al genoeg.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Het feit dat OMT dit als ‘nieuws’ ziet lijkt er juist eigenlijk op dat ze bij de OMT redactie de hete adem van Samsung juist wel voelen, anders maak je zulke nietszeggende berichtjes namelijk niet, dan laat je dit soort dingen lekker voor wat ze zijn.

  Hoezo is OMT een “nieuws” site? Het maakt melding van van alles en nog wat dat Apple betreft.. en dan is dit natuurlijk erg leuk om te lezen om te zien hoe de “concurrentie” het doet.. juist omdat ik een enorme fanboy ben zie ik die reclames van Samsung natuurlijk nooit dus is het voor mij zeker nieuws, geweldig nieuws zelf

  of denk je dat het gemiddelde Android forum ook niet vol staat met dit soort niemendalletjes.. het is en blijft gewoon leuk om mekaar te bashen en dat soort ongein..

  voor de rest interesseert het me eigenlijk ook geen ene reet :x

 • Profielfoto
  polansky

  …en dan is dit natuurlijk erg leuk om te lezen om te zien hoe de “concurrentie” het doet.. juist omdat ik een enorme fanboy ben zie ik die reclames van Samsung natuurlijk nooit dus is het voor mij zeker nieuws, geweldig nieuws zelf

  of denk je dat het gemiddelde Android forum ook niet vol staat met dit soort niemendalletjes.. het is en blijft gewoon leuk om mekaar te bashen en dat soort ongein..

  .
  Het is vooral kinderachtige berichtgeving zonder enige nieuwswaarde én onderbouwing. Zeggen dat Samsung het slecht doet met de S6 is wat anders dan gewoon keiharde verkoopcijfers aanhalen.

  Of dat het goed of slecht gaat met Samsung interesseert me overigens geen reet.
  Ben tevreden met mijn iPhone 6plus. Het ding doet wat het moet doen, en dat doet hij naar tevredenheid.

  Het bashen wat ‘samsung’ volgens OMT schijnt te doen, doen ze hier net zo hard terug. Oftewel, gewoon het uiten van kleutergedrag.

 • Profielfoto
  dirkalblas

  Ben ik de enige die echt 0.0 enthousiasme kan kweken van draadloos opladen? het gaat (meestal) minder snel en hij kan tijdens het opladen niet (op een normale manier) gebruikt worden.

  Doe mij maar magsafe..

 • Profielfoto
  Festen

  Waren de “I’m a mac and I’m a PC” reclames ook een ‘onwrikbare gewoonte’, en een indicatie dat de verkoop van Macs niet zo goed liep?

  Als Apple-blog mag je best een duidelijke invalshoek hebben, maar allerlei conclusies trekken uit twee vergelijkende reclame-filmpjes (iets wat Apple zelf jarenlang deed) is nogal onzinnig.

 • Profielfoto
  ro_me

  En sjakkaa! Weer gratis reclame voor Samsung! Samsung doet dit omdat die hele Apple communitie dit soort zaken zo snel oppikt! Een zo’n filmpje en je product staat op elke Apple fansite!

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Festen, Zeker deed apple dit, maar apple buite ook hun arbeiders uit, het milieu maakte hen niet zo veel uit, maar als we eens gaan kijken wat apple nu is, het gaat er niet alleen om om een goed product te produceren, maar ook, zoals apple heeft verwezenlijkt, te stoppen met al die reclame, bashen etcetera, ik persoonlijk heb nog NOOIT in het dagelijkse leven ook maar 1 reclameboodschap van apple gezien, hooguit een advertentie van mediamarkt of CoolBlue, maar als zij dat promoten, heeft apple daar niets aan te zeggen, apple doet immens veel voor hun werknemers in een beter milieu te laten werken, al is dat zeer moeilijk, ik en veel andere mensen beseffen dat er op dit moment arbeiders zijn die uitgebuit worden en aan onze volgende elektronica zitten te werken. Het is nu eenmaal lastig om complete controle te hebben over de leveranciers en werknemers van Foxconn en Pegatron etc., maar ze hebben ondertussen wel al 100% groene energie en al die zaken die niets te maken hebben met een product zelf (nog een mooi voorbeeld, ze laten mensen werken hoe ze willen werken, geverfd haar, holebi of transgender, zwart of wit, maakt niet uit ;-))
  En verder, ondanks het feit dat ik dit triestig vind van samsung, vind ik echt wel dat er betere punten zijn waarover ze kunne zagen, zoals eerder vermeldt kunnen ze in de 1ste video i.p.v. een iPhone 6, ook een s6 nemen, dat draadloos opladen vind ik nog wel leuk, maar niet doorslaggevend om hel te kopen, en van die selfies in 16:9 viel ik helemaal van mn stoel, je kunt ook filmen met je iPhone en ondertussen foto’s nemen, maar ja ik snap het wel, filmpje verwijderen, maarja, er zijn véél meer maar vooral betere punten die ze hadden kunnen aanhalen, maar dit gebeurt dus als je wanhopig bent :/.

 • Profielfoto
  Needler

  Ben ik de enige die echt 0.0 enthousiasme kan kweken van draadloos opladen? het gaat (meestal) minder snel en hij kan tijdens het opladen niet (op een normale manier) gebruikt worden.

  Doe mij maar magsafe..

  En het allergrootste nadeel is nog wel dat je je telefoon niet kunt gebruiken terwijl deze aan het laden is. Ik gebruik mijn telefoon vaak als hij aan het opladen is. In de auto, op de bank of in bed.

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Ben ik de enige die echt 0.0 enthousiasme kan kweken van draadloos opladen? het gaat (meestal) minder snel en hij kan tijdens het opladen niet (op een normale manier) gebruikt worden.

  Doe mij maar magsafe..

  Nee! Doe mij ook maar een mooie kabel. Veel sneller en handiger..

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Pfff Godzilla, ik hoop dat je dat cynisch bedoeld….

  Of ben je dit bericht van afgelopen week alweer vergeten?
  http://www.onemorething.nl/2015/06/privacy-tim-cook-haalt-hard-uit-naar-google/

  Het feit dat OMT dit als ‘nieuws’ ziet lijkt er juist eigenlijk op dat ze bij de OMT redactie de hete adem van Samsung juist wel voelen, anders maak je zulke nietszeggende berichtjes namelijk niet, dan laat je dit soort dingen lekker voor wat ze zijn.

  Tim Cook zei dat gewoon omdat het waar is en om mensen hiervan op de hoogte te houden. Zo bekijk ik het.

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Die s6 Edge vind ik er niet uit zien, al helemaal niet als je hem vergelijkt met de iPhone. Tevens is het kromme scherm alleen maar een nadeel. Veel mensen houden daar hun handen, bestanden en foto’s misvormen, touchscreen werkt op die plek niet altijd. Hopelijk gaat Apple dit niet zo schuin doen.

  Als je toch een iPhone 6 Edge wilt, gewoon je telefoon op de zijkant laten vallen en wachten tot hij ook misvormt.

  Het enige voordeel van Samsung zijn de brede foto’s, maar even een software-update en Apple heeft het ook..

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Waar komt het eigenlijk vandaan dat bijna elke Samsung-gebruiker zijn telefoon op zijn kop op tafel legt? (met het scherm naar beneden)

  Nooit begrepen.:roll:

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  Wat een bagger heb die samsungphones nooit wat gevonden ze zien er zo cheap uit. Met dat samsung letters op de voorkant ook, Apple is temiste clean simpel effectief. Wat een meuk die software ook, ik heb nooit begrepen waarom mensen samsung kopen. Maar als ik het marketing budget van samsung zie dan snap ik het wel weer.

 • Profielfoto
  KR1275

  Nou nou nou Raymon… ik weet dat ik op een apple-site zit, maar Samsung-telefoons gaan als warme broodjes en om me heen hoor ik alleen maar positieve verhalen over de ‘edge’, kennelijk vinden velen het toch leuk.
  Jouw conclusie is net zo laag als de inhoud van de reclameblokjes. Eigenlijk heel zielig hoe je op Samsung reageert. Ik ken er genoeg die overgegaan zijn van iPhone naar Samsung en niet meer terug willen.
  Ik vind je verslag erg laag! We zijn geen 14 meer…
  >> ik heb in huis niks van Samsung! (niet alles opgeschroefd, want ik zal vast van Samsung displays hebben…) <<
  Overigens ben ik van mening dat Samsung marktleider is geworden doordat Apple ze met al die rechtszaken zo belachelijk veel aandacht heeft geschonken. Toen ik jong was, liep je voor gek met een product van Samsung. Dat was Koreaanse prulkwaliteit. Nu is het hofleverancier van kwaliteitsonderdelen voor bijna alle producten.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Richard, die laatste alinea slaat nergens op! In welke markt zou Samsung leider zijn, keukenapparatuur?!!?!;-) ,oke grapje, je moet je zeker niet aangevallen voelen, maar hoe bedoel je dat Samsung marktleider wordt, doordat ze aandacht krijgen wegens apples (allerminst belachelijke) rechtszaken. (ik vind het belachelijker dat je andermans ideeën steelt omdat je het zelf niet kan) Wat je daar zegt van die kwaliteitsonderdelen, dat is zeker waar, Samsung maakt qua prijs/kwaliteit zeer goede/ de beste onderdelen, maar dat betekent niet dat je daarom ook een geslaagd, volledig afgewerkt product kunt fabriceren.

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Het feit dat men zich concentreert op de concurrentie betekend dat men twijfelt aan zijn eigen kwaliteiten. Ik heb jaren als fervent Android gebruiker Samsung en Sony toppers gebruikt en ben nu sinds 2 maanden overgeschakeld op een iPhone 6 en ondertussen kan ik zeggen dat ondanks de zogenaamde mindere specs de iPhone 6 toch veel stabieler werkt. Tevens heb ik overal betere verbinding en gaat batterij veel veel langer mee. De gebruikservaring van iOS is ook veel intuïtiever en de camera neemt veel betere foto’s . Mijn grootste vergissing is geweest dat ik jaren mezelf heb laten beïnvloeden door de contra’s tov Apple en dat ik veel vroeger hef moeten overstappen want de iPhone en iPad voelen op alle vlakken zoveel beter aan.

 • Profielfoto
  Mausy

  De tweede video benadrukt dat de Galaxy S6 draadloos kan laden. Een leuke functie, maar niet heel veel sneller dan het inpluggen van een kabeltje.

  Benieuwd wat de stemming is zodra Apple producten maakt die dit wel kunnen.:roll:

 • Profielfoto
  polansky

  De tweede video benadrukt dat de Galaxy S6 draadloos kan laden. Een leuke functie, maar niet heel veel sneller dan het inpluggen van een kabeltje.

  Benieuwd wat de stemming is zodra Apple producten maakt die dit wel kunnen.:roll:

  Die vraag kan ik wel voor je beantwoorden.

  De ‘Magical Charger’ zou zoiets dan ineens marketing technisch kunnen heten bij Apple. De Apple fans die het ‘draadloos’ opladen nu maar niks vinden zijn dan ineens lyrisch over de mogelijkheid die Apple hen dan biedt….

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Breedbeeld foto’s: geinig. Draadloos laden: fijn voor wie het fijn vindt. Mijn telefoon kunnen gebruiken terwijl hij laadt is interessanter. Maar goed alle argumenten zijn aan mij toch niet besteed zolang er Android onder zit. Al komt er een vuurwerkshow uit en een achtbaan, het blijft Android. Er zijn vast andere mensen op wie deze argumenten indruk maken

 • Profielfoto
  Scout

  Wat dacht Apple van een telefoon die kan draadloos laden en ook gewoon met een kabel opgeladen kan worden?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Persoonlijk vind ik de televisies van Samsung veel beter dan die van Apple, hoewel ik de wasmachines van AEG dan weer veel meer kan waarderen, dan die van Samsung. Owja… De staafmixers van Apple zijn ook beter dan die van Samsung!
  .
  Beetje kat-en-muis-en-appels-en-peren dit…

 • Profielfoto
  Androidgirl

  De emoties laaien weer hoog op Poezenbeest!:shock: Ik voel me soms een persona non grata hier. Snik.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Zerk je mag de graafmachines ook niet vergeten he ;-).

 • Profielfoto
  ernst.

  We zijn in 2015 en ik merk dat er nog steeds niks veranderd is binnen de OMT/Apple Jehova’s. De oogkleppen en het tekort aan relativering is nog steeds volop aanwezig. Ik als Apple rebel van de jaren 80 meen mij zelfs te herinneren dat het Apple was die ooit begon eerst IBM en daarna volop Windows in de maling te nemen. Of zijn we dat vergeten inmiddels? Tuurlijk zijn we (OMT/Apple Jehova’s) dat vergeten of wordt dat goed gepraat met een drogreden omdat…”dat anders is”:roll: Daarbij kan ik er smakelijk om lachen omdat Samsung hoe je het wendt of keert wel gezorgd heeft dat Apple uiteindelijk met een iPhone 6+ op de proppen kwam nadat men zag dat er terdege heel veel animo was voor een groter scherm ( Samsung toonde dat voor het eerst bij de Samsung Note!) i.t.t het Apple adagium dat ooit door Jobs werd neergezet (en geloofd) en wel dat alles zo minimaal moest gaan worden voor de toekomst op mobiel gebied. Nog steeds trots dat ik geen iPhone heb maar een Samsung mobiel (Edge 6 inmiddels) die nog steeds qua camera/batterijduur en beeldkwaliteit de iPhone op alle frontern aftroeft! Wat zeg ik: Zelfs mijn aloude Note verslaat nog de iPhone met een beetje geluk.

  Ben ik nu een afvallige?:evil:

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Nou nou nou Raymon… ik weet dat ik op een apple-site zit, maar Samsung-telefoons gaan als warme broodjes en om me heen hoor ik alleen maar positieve verhalen over de ‘edge’, kennelijk vinden velen het toch leuk.
  Jouw conclusie is net zo laag als de inhoud van de reclameblokjes. Eigenlijk heel zielig hoe je op Samsung reageert. Ik ken er genoeg die overgegaan zijn van iPhone naar Samsung en niet meer terug willen.

  Daar ben ik er 1 van. Ik heb zelf nu de Edge en vind hem een prachttoestel en hij ligt lekker in de hand.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Beetje appels met peren vergelijken

  Beetje Apples met Samsungs vergelijken:-)

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Ernst, wat is dat, een “Apple rebel van de jaren 80”? Was je dan iets bijzonders? En nu mag men dat niet meer zijn?