Officieel: ‘Apple Street View’ start in de VS, UK en Ierland

9 reacties

Mysterie opgelost. De Apple-auto’s met camera’s op het dak, die eerder dit jaar rondreden in de VS, blijken voor een Street View-achtige service te zijn. Apple heeft het bestaan hiervan officieel bekendgemaakt op een nieuwe pagina van zijn Maps-website.

Apple schrijft dat zijn rijdende camera-vloot niet alleen GPS-coordinaten en straatnamen gaat checken, maar ook foto’s gaat maken en publiceren. Het belooft daarbij nummerborden en gezichten onherkenbaar te maken.

Tussen 15 en 30 juni gaan de Apple-auto’s op pad om beelden te maken in dertien steden in de VS, vier regio’s in Engeland en Dublin en aansluitende steden in Ierland. Op de Apple Vehicles-site is het volgende te lezen:

Apple is driving vehicles around the world to collect data which will be used to improve Apple Maps. Some of this data will be published in future Apple Maps updates.

We are committed to protecting your privacy while collecting this data. For example, we will blur faces and license plates on collected images prior to publication.

De verwijzing naar het anonimiseren van de beelden verklapt dat Apple de beelden op een Street View-achtige manier gaat publiceren. Apple heeft behoorlijk wat kilometers te maken: concurrent Google startte in 2007 al met het verzamelen van straatbeelden.

Hoewel Apple Maps geen vliegende start had, blijft de iPhone-maker zijn kaarten verbeterden. Er wordt gewerkt aan een webversie en in iOS 9 krijgt Apple Maps eindelijk OV-informatie. Recent werd Rotterdam als Flyover-locatie in beeld gebracht.

[Via: The Guardian]

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  KrijnB

  Aha! Daar is die mysterieuze Apple Car dus gebleven….

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Is er al iets bekend over Nederland? Het valt me wel op dat de laatste tijd ook alles snel in Engeland beschikbaar komt trouwens.

  Is er over het ontwerp van de Apple streeft-car ook goed nagedacht?

 • Profielfoto
  iDeMi

  Is er al iets bekend over Nederland?

  Waarom daar op wachten. Google Maps heeft al deze informatie al, Apple zal de komende jaaaaaren Google op dit vlak niet kunnen inhalen.

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Is er al iets bekend over Nederland?

  Waarom daar op wachten. Google Maps heeft al deze informatie al, Apple zal de komende jaaaaaren Google op dit vlak niet kunnen inhalen.

  Ik gebruik liever diensten van Apple dan van Google.

 • Profielfoto
  Aiko

  Waarom daar op wachten. Google Maps heeft al deze informatie al, Apple zal de komende jaaaaaren Google op dit vlak niet kunnen inhalen.

  Jammer alleen dat het onlangs gelanceerde vernieuwde Google Maps een draak van een site is geworden. Echt vre-se-lijk…

  Men heeft mij er door weggejaagd naar yahoo.maps. Dan maar geen streetview.

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik gebruik liever diensten van Apple dan van Google.

  Want? Sommige diensten zijn bij Apple beter maar lang niet alles. Voor het opzoeken van plekken vind ik Google Maps echt veel beter. En ja, ook Apple gebruikt jouw gegevens. Ze roepen van niet maar ja. Blijft naïef als je dat blijft geloven.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ik gebruik liever diensten van Apple dan van Google.

  Want? Sommige diensten zijn bij Apple beter maar lang niet alles. Voor het opzoeken van plekken vind ik Google Maps echt veel beter. En ja, ook Apple gebruikt jouw gegevens. Ze roepen van niet maar ja. Blijft naïef als je dat blijft geloven.

  tuurlijk.. Apple gebruikt ook data van ons.. maar niet om dat te verkopen aan adverteerders en er bakken met geld aan te verdienen.. Overigens vertrouw ik Facebook nog minder dan Google.. want daar gaat het uiteindelijk om
  Wie vertrouw je nog het meest en gun je de inkomsten van je persoonlijke gegevens..

 • Profielfoto
  imacbrielle

  de flyover van de gemeente waar ik woon “Brielle” is er al een heletijd
  nu nog een street view actie er bij en het is compleet

 • Profielfoto
  MacAanZee

  “In iOS 9 krijgt Apple Maps eindelijk OV informatie…”
  Dat lijkt me wat overdreven. In een paar steden in de wereld ja. Maar nog in geen jaren in Nederland. Apple Maps is een stuk verbeterd, maar irriteert nog vaak. Afslagen worden – vooral in steden – te laat gemeld, waardoor je vaak straten voorbij rijdt. Ik mis heel erg mijn Becker navigatie, die na eerdere waarschuwingen altijd precies op tijd zei “nu rechts”. Bij grotere wegen wordt op kruispunten in plaats van wat er op richtingsborden staat, de straatnaam genoemd. Daar heb je meestal niks aan omdat je die niet kunt checken of zien.